Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emekli olmanın şartları nelerdir?

kerem basut

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
selamlar .ben malulen emekli olmak istiyorum.fakat vergi indirimini 1800 günü doldurduktan sonra öğrendim. malulen emekli olabilrmiyim.

not=) vergi indiriminden faydalanamadım.raporum var ama sadece prim günüm dolu.ne yapabilrim

Malulen emekli olabilmeniz için tek bir hastaliktan en az yüzde 60 isgucu kaybinizin olması gerekir sgk dan alacağınız sevk ile malulluk kapsamında tam teşekküllü bir hastanede heyete girmeniz gerekir eğer isgucu kaybiniz yüzde 60 ve üzeri ise malulen 10 yıl 1800 gün koşulu ile emekli olabilirsiniz malul emeklilik ve vergi indirimiyle emeklilik çok farklı

Eğer Bağkurlu değilseniz ve tek bir hastalıktan %60 üzeri rapor alacağınıza ihtimal vermiyorsanız asla MALULEN EMEKLİLİK için başvurmayın.

Engelli emekliliğine başvurun.

(Bağkurlu iseniz mecburen maluliyet raporu alacaksınız. Bağkur ilk anda malüliyet için gönderiyor çünkü).

Eğer özür oranınızın %60'ı çok rahat geçebileceğine inanıyorsanız başvurun ama SGK artık malülen emekli etmemek için elinden geleni yapıyor

Ben geçen Mart ayından beri halen sonucun gelmesini bekliyorum.

Şartlar ise şöyle:

- En az 1800 gün ödemeniz olacak.
- En az 10 yıllık sigortalı olacaksınız.
- Engelinizin sigortalı olduktan sonra gerçekleşmiş olması şart.
- TEK BİR HASTALIKTAN %60 oran almanız lazım.

kerem basut

malülen emeklilikte vergi indirimi şartı yoktur. öncelikle sgk ya gidip malülen emekli olmak istediğinizi beyan edeceksiniz onlar sizi hastaneye sevk edecek, maluliyet cetveli'ne göre reyhan21 yazdığı gibi en az 1 hastalıktan %60 işgöremezliğinizin tespit edilmesi halinde raporunuz değerlendirilmeye alınır ve yüksek sağlık heyetinde tekrar incelenir. kabul veya red karar verilir. eğer başka birisinin bakımına muhtaçlık varsa yıl şartına bakılmadan 1800 prim günü ile malül sayılırsınız. eğer muhtaçlık yoksa 10 yıl şartıda eklenir.10 yıl 1800 gününüz varsa malül edilirsiniz.
eğer malülen emekli olupta çalışırsanız maaşınız kesilir.

Bipolevent

Çünkü malulen emeklilikte rapor oranının bir önemi yok. Malulen emeklilikte maluliyet cetveli temel alınır ve orada oran bulunmaz. Bu nedenle malulen emekliliğe temel olan rapora oran yazılmaz (yazılsa emeklilik işlemlerinde kullanılamaz)

OturanBoğa ben SGK ya gittim engelli raporu çıkaracağım dedim biz sana rapor veremeyiz dedi kendi çabanla alacaksın diye söylediler bende gittim hem bipolardan hem ayak parmaklarımdan engelli raporu çıkarrtım bu bir sıkıntı yaratırmı

@Bipolevent

Benim daha önce anlattıklarım hikaye geldi sanırım sana kardeşim. Bak sana tekrar söylüyorum.
Sgk'nın malulen emekli ettigi kişi,

Kafasına göre gidip engelli raporu çıkartırsa ve bu raporda senin ki gibi %45 çıkarsa. Bu durumdanda,yani yeni rapordanda sgk'nın bilgisi olursa senin o maluliyetini patlatır ve sana ödediği parayıda haksız ödeme adı altında faizi ile geri tahsil eder.

Bu konuyu tekrar @OturanBoğa'ya sormuşsun,kendiside cevabımı görerek düşüncelerini sana bildirir sanırım. Yoksa,sen bu konuyu defalarca sormaktan vazgeçmeyeceksin anlaşılan.

Mehmet005 bey kafama göre gidipte ben bir şey çıkartmadım SGK"nın mamuliyet birimi beni kendi yönlendirdi evet senin bir engelin var yanlız bunu sen kendin heyete girip alacaksın dediler bende gittim aldım hem beni SGK yönlendiriyor hemde suçlu benmi oluyorum

@Bipolevent

levent kardeşim öncelikle şunu netleştirelim

vergi indirimli erken emeklilik başka şey malülen emeklilik başka şeydir. malülen emekli olmak çok daha zordur. eğer sen malülen emekli olmak istiyorsan sgk ya dilekçe vermen gerek dilekçeye göre seni sevk ederler.sen engelli raporu dediğin için biz sevk edemeyiz demişler. doğruda. eğer vergi indirimli erken emeklilik düşünüyorsan sgk seni sevk etmez. malülen emekli olmak istiyorsan sevk eder.

vergi indirimli erken emeklilik istiyorsan ya kendin engelli raporu alacaksın yada vergi dairesine gidip oradan sevk alacaksın. sen öncelikle nasıl emekli olmak istediğini yazarsan sana yardımcı olurum.

@ozgurmeric74

Özgür bey @Bipolevent başka bir başlık altında kendisinin malulen emekli olduğunu,ama sonrasında kendisinin engelli raporu almak için sgk'ya başvurduğunu,sgk'nında kendisini hastaneye yönlendirdiğini söylemiş ve şahsi başvurusu neticesinde %45 engelli raporu aldığını yazmıştı bende,kendisine sgk'nın bu rapordan haberi olursa,malulen emekliliğini iptal edebileceğini ve kendisine ödenen parayıda yasal faizi ile alabileceğini yazmıştım.

Şimdi benim yukarıda yazdıklarımda yanlış olan bir konu varmı.

@Bipolevent
Sgk'dan malulen emekli olduktan sonra,tekrar sgk'ya giderek engelli raporu çıkartmak istemenizdeki sebeb neydiki acaba,engelli raporu çıkartma gereği duydunuz.

Sgk'mi sizden böyle bir rapor istedide siz bu raporu çıkarttınız.

Merhaba iyi gunler benim yuzdekirksekiz psikotik bozukluk surekli engelli raporum var calisabilir ama ben cok agri cekiyorum kilolarimdan dolayi ve calisamiyorumda 2867 gun 2005 ssk girisim var malulen emekli olabilirmiyim yardimci olurmusunuz

Yalcinkeles

Durumunuz maluliyet cetveli'Ne göre malulen emekliliği gerektiriyor mu, bilemiyorum. Hem cetveli inceleyin hem de doktorunuzdan bu cetvele göre emekli olup olamayacağınıza dair görüş isteyin.

Alpaslan35

O sizin dediğiniz oran degil, oran yüzde 40, sizin dediğiniz yüzde 60 iş göremezlik raporu.Yani iş göremezlik 60 olursa malulen olunabiliyor.

Üst Alt