Arkadaşlar herkese selamlar
OKB sebebiyle Polis Memuru olarak geçen yıl emekli oldum
Geçen yıla kadar bende herkes gibi sorularıma cevap arıyor ve bulamıyordum.
Baştan sona anlatacağım bu süreçte umarım sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.
Çünkü ben size şöyle olur böyle olur dersem belki benim bilmediğim sizin durumunuzla ilgili bazı ayrıntılardan dolayı farklı bir sonuçla karşılaşabilir beni suçlayabilirsiniz. Sizleri yanıltmak istemem bu yüzden ben kendi durumumu anlatayım sizde cevapları kendiniz bulun
Yaklaşık 2.5-3 yıl önce OKB sebebi ile silahım alındı. Bir yıl ilaç tedavisi görerek silahsız olarak görev yaptım. Bu süreçte beni büroda görevlendirdiler.Büroda yöneticiler ve arkadaşlarım bana çok yardımcı oldular. Hastane heyetinin 1 yıl sonunda süreyi 1 yıl daha uzatıp raporda silahsız görev yapması demesi üzerine EGM Sağlık Daire yönetmeliğe dayanarak raporda dilim belitilmesi şarttır diyerek rapora itiraz eder. Tekrar rapor istenmesi üzerine heyetin bana söylediği şey evet sen iyisin fakat ilacı kesmeden olumlu rapor veremeyiz tedavi devam ettiği için ilacı şuan kesemeyiz diyerek D dilimi olarak rapor gönderir ve bana gelen yazıda sorarlar emekli mi olmak istiyorsun silahsız başka bir memurluk mu? Bende emekli olmayı seçtim. Bana bağlanan maaş ve ikramiye ile Polnet sisteminde görünen birebir aynı diyebilirim. Emekli kimliği vermediler hastane heyet raporu istiyorlar.
Silah konusuna gelince onu bende çözemedim. Polis arkadaşıma devretmek istedim. Normal emekliliği haketmiş olsaydın devredebilirdin şuan sadece birinci derece yakınına devredebilirsin dediler. Babamın üzerine almayı düşünüyoruz sanırım bana ödeyecekleri silah parasından fazla vergi ödememiz gerekecek.
Bizden istedikleri belgeler silahı alacak kişinin tam teşekküllü hastaneden sağlık raporu, vergi dairesinden borcu yoktur belgesi, fotoğraf diğerleri silah ruhsat büroda halledilebilecek dilekçe vb şeyler sanırım. Bürodakilerde net bişey bilmiyor birkaç defa görüştüm kendi aralarında değerlendirip silahı alacak kişiyle beraber gelin dediler. Birkaç ay öncede önce sen devretmek için dilekçe vereceksin gerekli yerlerden cevap gelince biz sana haber vereceğiz almak isteyen kişi ondan sonra üzerine alacak demişlerdi. Umarım hastane,vergi dairesi uğraştırıp sonrada bu şekilde olmuyor demezler.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Silah konusu netleşince tekrar yazmaya çalışırım.