Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli memur yeniden çalışabilir mi?

teasolves

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar
ben malulen emekli memurum. Ama benim emekliliğim sağlık raporuyla olmadı. 18 ay şizofreni raporu aldım çalışamadım kurumda beni emekli yaptı. Kurumdaki müdürüme sorduğumda tekrar sigortalı çalışabileceğimi söyledi. Çalışacağım kuruma emekli olduğumu söylemem ve sgk evraklarım ona göre hazırlanması gerektiğini söyledi. Bu konuda bilginsi olan var mı ?

teasolves

Ben "Özel Sektör"den Vergi İndirimi ile emekli iken AÇSH BAKANLIĞI na atandım. İşe başladığım gün emekli maaşım direkmen kesildi. Tam olarak sorunuz nedir?

...tekrar sigortalı çalışabileceğimi söyledi... derken neyi kastettiniz.

kamu kurumunda çalışırsam maaş kesiliyomuş. Özel sektörde değil. Bahsi geçen müdürüm çok bilgilidir.

@teasolves
Hım belki olabilir. Malülen olmuşsunuz belkide böyle bir ihtimal vardır.

"Malülen Emekli olarak Özel Sektör de çalışabilirsiniz" diyemiyorum ben ama bu konuya hiç örnek varmı bilmiyorum.

teasolves

Merhaba,sizin bahsettiğiniz konu devlet memuru iken görev malülü olarak emekli oldu iseniz aşağıda bulunan kanun metni açıklamasına göre özel sektörede çalışırsanız emekli maaşınız kesilmez ve emeklilerin çalışırken ödediği SGDP (Sosyal Güvenlik Destek Primi) ödeyerek SGK girişiniz yapılabilir diyor.

Saygılar.

506 sayılı kanunun 3.madde ilgili bent metni özeti;

"Emekli Sandığı’ndan görev malülü olarak emekli olanlar; özel sektörde işe başlarsa; her ay SGDP öderler ve malullük maaşları kesilmez (506 Sayılı Kanun’un 3 üncü madde)."

506 sayılı kanunun 3. maddesi (C) bendi tam metni;

"C) (Değişik: 29/4/1986-3279/1 md.) Kanunla kurulu sosyal güvenlik kurumlarından malullük veya emekli aylığı almakta iken bu Kanuna tabi sigortalı bir işte çalışanların 78 inci maddeye göre tespit edilen prime esas kazançları üzerinden 63 üncü madde hükmüne göre Sosyal Güvenlik Destek Primi kesilir.

Sosyal Güvenlik Destek Primi ödenmiş süreler, bu Kanuna göre sigortalılık süresinden sayılmaz ve 24/5/1983 tarih ve 2829 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumlarına tabi olarak geçen hizmetlerin birleştirilmesi hakkında Kanun hükümleri uygulanmaz, 64 üncü madde hükmüne göre toptan ödeme yapılmaz. Ancak iş kazası veya meslek hastalığı halinde 12 nci madde hükümleri uygulanır.

Bunlardan kendi kanunlarına göre görev malullüğü aylığı bağlanmış olanlar Kurumdan yazılı talepte bulunurlarsa, bunlar hakkında talep tarihini takip eden aybaşından itibaren, malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları da uygulanır."

teasolves

Hoxam nasıl aldiniz 18 aylık raporu beni aydinlatir mısınız özelden görüşelim isterseniz

teasolves

İşe ne zaman girdiniz pirimiz kaç gün önceden ssk varmiydi durumunuzu yazarmisiniz maaş ne kadar baglandi

Üst Alt