1 Nisan 2026 güncel: TBMM'de geçen yasa ile bu başlıkta ifade edilen saçmalık düzeltildi:
www.engelliler.biz
26.03.2026 yani bu gün maliye yeni yonetmelik yayınlamış yüzde 90 altı oranlı ortopedik engellilere donanımlı veya donanimsiz araç alamayacak şeklinde yönetmeliği biri paylaşmis paylaşılan yönetmelikte ben böyle anladım ancak buraya yükleyemedim böyle ise durum gercekten kotu yani ortopedik engellerin araç alma hakkı neredeyse bitmiş sayılıyor
"bizzat kullanma amaciyla engelliligine uygun hareket ettirici özel tertibat yaptiran malûl ve engelliler ile engelli saglik kurulu raporunda ortopedik engelligi yüzde 40 ve üzeri olup bu engel durumu nedeniyle sürücü belgesi alamayan malúl ve engelliler tarafindan,"
Maliye araç alımı ile ilgili olarak yeni yazı mı yayınladı?
@omreg, mümkün değil. O durumda piyasaya satılan araçların %90 'ı ötv siz alınır. Devlet bu kadar ötv den feragat etmez.
26.03.2026 yani bu gün maliye yeni yonetmelik yayınlamış yüzde 90 altı oranlı ortopedik engellilere donanımlı veya donanimsiz araç alamayacak şeklinde yönetmeliği biri paylaşmis paylaşılan yönetmelikte ben böyle anladım ancak buraya yükleyemedim böyle ise durum gercekten kotu yani ortopedik engellerin araç alma hakkı neredeyse bitmiş sayılıyor