Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maliye araç alımı ile ilgili olarak yeni yazı mı yayınladı?

@savior44, ortopedik engelim mevcut. ben de bayramdan önce araba almak için işlemleri başlatmıştım. Sabah arayıp ortopedik engelliler için ötv muafiyetinin durdurulduğu söylediler. Birkaç saat önce bayi beni tekrar arayarak ötv muafiyetiyle aracı alabileceğimi, yukarıdaki karışıklığın giderildiğini söyledi.

90 altı raporu olan ortopedik engelli Bireyler ötvsiz araç alamayacak

Anayasa Mahkemesinin bu şekilde bir kanun düzenlemesinin kapsamının "eksik" olduğu ve eşitliğe aykırı olduğu gerekçesiyle iptallerinde, kanunun önceki haline göre hak sahibi olanların hakkının devam edeceği ile ilgili çok sayıda Danıştay kararı var. Burada dayanak yasa maddesi değil, Anayasanın kendisi. Buna dayanarak karar veriyor Danıştay. Diyor ki "iptal başkaları da eklensin genişletilsin diye yapıldı, bu nedenle iptalden dolayı eskiden hak sahibi olanların hakkı hukuki güvenlik ve meşru menfaat ilkelere gereği korunur." Bu nedenle benim de dahil olduğum eski düzenlemeye göre hak sahibi olanlar mahkeme yoluyla bu haklarını kullanabilirler.

@Hüseyin İlik, evet haklısın. Ancak anayasa mahkemesi ilgili maddeyi iptal etmeden de, ilgili maddenin anayasaya aykırı olduğunu belirten bir karar alabilirdi.

@mertdd, az önce Toyota plaza akten ile görüştüm şuan için ÖTV muafiyet ki araçları sadece ℅90 ve üzeri engellilere verdiklerini 90 ve altı engellilerin alamadığını belirttiler bayi ile iyice görüşün derim

@Ersezen, Renault Gürses Basın Ekspres bana dün böyle dönüş yaptı. Ben de anlamadım olan biteni

@mertdd, o zaman tekrar ara vermezseniz o plazayı başınıza yıkarım de. Çocuk oyıncağına döndü iş iyice ben hazır arabamı sattım ilk defa engelli aracı alacağım diye. Raporu yenile uğraş ehliyeti yenile uğraş araç alacağım de bu sefer de resmi kurumlar taş koysun işine bilseydim hazır otomatik aracımı satmazdım şimdi işe gidiş geliş lerde dolmuşla uğraşıyorum. Gidiş gelişim 100 km şansımız mı yok. Bahtımız mı kara anlamdık. Hepimiz için hayırlısı olsun. İnşallah sen de bende biran önce arabamıza kavuşuruz da mağduriyetimiz gider. Yazının başındaki tavırlı yazı sana değil yanlış anlama iş bilmez yetkili bayilere. Benim aradığım satış danışmanı bu arada kuzenim sayılıyor

@Ersezen, Çok benzer durumu yaşıyoruz. Ben de aracımı satıp yenisini alacaktım. Bekleyelim, göreceğiz artık

AK parti sosyal işler başkanlığı telefon numarası direkt telefon

03122045317

Arayın konusun

Üst Alt