Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Mali müşavir olmak istiyorum. Engelli olmam sorun olur mu?
Mali Müşavir olmanız için önünüzde kanunen bir engel yok okulu bitirdikten sonra stajerliğe başvurursunuz sınava girersiniz kazanırsanız odanın size göstereceği bir mali müşavir yanında stajınıza başlarsınız.Engelinizle ilgili vergi indirimindende faydalanabilirsiniz. Staj bitiminde de derslerin sonavını verirseniz Mali müşavir olmanız için herhangi bir engel yok ..Mali müşavir olurum kendi büromu açarım diyorsanız eğer portföyünüzde yeterli defter ve yeterli çevreniz yoksa büro açmayı hiç düşünmeyin derim..
İçin rahat olsun , Mali Müşavir olabilmen için engel durumundan dolayı kanunen hiç bir engelleme yok
Dediğin gibi çok zorlu bir süreç. Mezun olduktan sonra staja başlama yeterlik sınavını kazanman ve 3 yıla çıkarılan staj süresini tamamlayıp sınavlarını vermen gerekiyor. Yani nerdeyse 2. üniversiteyi bitirmek gibi bir süreci kapsıyor diyebilirim. Engelin ne negatif ne de pozitif etkisi var bu süreçte . Zihnen çok yorulacaksın. Mevzuat diline ve matematiğe yatkınlık ve çok çok sabır gerektiriyor. Bu mesleği sevmeyen yapamaz o nedenle sadece çok para kazanırım düşüncesiyle kalkışmamak lazım. Ayrıyeten bu süreçte kendi kendinizi finanse etmeniz gerekiyor . Yanında staj yapacağınız meslek mensubu sgk priminizi bile ödemeyi üstlenmeyebilir. Sonuçta sizi meslek kazandırdığı bir okula gelmişsiniz gibi varsayıyorlar. Lisansını aldıktan sonra büro açma handikapını mac arkadaşımız da belirtmiş zaten.
Daha 2. sınıftayken bunları düşünüp büyüklerine danışıyorsan bu ışık var sende demektir. O yüzden azimle çalış , sıkı sıkı sarıl diyorum sana. Şimdiden başarılar ...
Yine bir Mali Müşavir gözetimi ve denetimde olmak kaydıyla bir şirkette stajyer olabilirsin . Şirket maaşını ödeyip sgk primini yatırır , engelli stajyer diye bi kavram yok, engelli çalışan statüsünde , maaşında vergi indiriminden faydalanabilirsin.
Yüksek Lisans asla staj yerine geçmez. Sadece yüksek lisansı bitirdikten sonra staja başlarsan staj süren kısalır.
Sema ;
Yine bir mali müşavir gözetiminde şirkette staja devam edebilirsin demişssinde .. Stajerin, odanın göstereceği bir malimüşavir yanında görev alması ve staja kesintisiz devam etmesi zorunluluğu var diye biliyorum. Değiştimi bu madde ? (Eskiden staj süresi 2 yıldı 3 'e çıkardılar)
Geniş yelpaze defteri olan bi mali müşavir işi öğrenmeniz için daha öğretici olacaktır bence..
sorunuza engelli bir mali müşavir olarak cevap vereyim.daha ıkıncı sınıfta olduğunuzu söylemişsiniz ideallar güzeldir ancak açıkçası mali müşavirlik mesleğini size tavsıye etmıyorum nedenıne gelınce mesleğin hakketiği saygınlığı elde edememiş ve uzun süre elde edemeyeceğidir. size tavsiyem okulunuzu bitirmeniz ve kpss sınavına girerek a gurubu kadrolarına yerleşmeye çalışmanızdır çalışmalarınızda başarılar..
arkadaşlar engelli olup idari hakımlık sınavı deneyimi yaşayan varmı yaşadığı süreci anlatabilrmi pls..
3568 sayılı meslek kanununda staj yapılabilecek yerler maddesinde "Yeminli Mali Müşavir veya Serbest Muhasebeci Mali Müşavir yanında ve/veya onların gözetim ve denetiminde yapılabilir " denilmekte. Staj bir fiil ve kesintisiz yapılıyor yine. Gözetiminde ve denetiminde staj yaptığınız meslek mensubunun mükellefi olan bir şirkette yapabiliyorsunuz stajınızı. Bunu belirtmekteki amacım ; sgk primlerini yatırmak ve maaş vermek yönünden meslek mensuplarının pek istekli olmaması. Mali Müşavir gözetiminde (kaydınız mali müşavirin yanında) bir şirkette çalışmanız durumunda sgk primlerini şirket üstleniyor+size en azından asgari ücret tutarında maaş ödüyorlar.
Eğer maaş verip, sgk priminizi yatıracak bir meslek mensubu varsa (ki bulmak çoook zor) bürosunda staj yapmak daha avantajlı, dediğin gibi çok geniş yelpazade iş öğrenme şansı olacaktır.