Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mahkeme istemediğim halde beni tanık sayar mı? Zora girer miyim?

azad21

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
3
Arkadaslar 1 yil once kendimi bir olayin icersinde gordum polisler beni tanik olarak gostermisler bu gun mahkeme kagidi geldi kasimin 9zunda dava gorulecek gitmek istemiyorum mahkemeye gitmesem zorla getirme karari cikarmi tanik ceza alirmi tanik olmak istemiyorum saniklarla makemede yuz yuzemi gelecegim saniklar cok tehlikeli yuzde 80 agir engelli raporum var piskiyatriden şizoaffektif ve her ay piskiyatriye gidip muayene ve kontrolere gidiyorum raporumu mahkemeye gotureyimmi neler yasarim takinti yapmisim gorus ve onerilerinizi bekliyorum

Tanıklık yapmak kural olarak zorunludur. Tanık olarak ifadenizi Cumhuriyet savcısına, hakime veya mahkemeye gelmek suretiyle verebilirsiniz. İfadenizi verirken davaya konu edilen olayı bildiğiniz kadarıyla anlatmak, doğru söylediğinize dair de yemin etmek zorundasınız. Kanunda belirtilen bazı istisnai hallerde ise tanıklık yapmaktan çekinerek ifade vermeyebilirsiniz.

Tanık olarak gösterildiğiniz davaya belirtilen gün ve saatte gitmezseniz hakkınızda zorla getirilme kararı çıkarılacaktır. Bir sonraki duruşma günü polis veya jandarma tarafından zorla getirilecek, zorla getirilmenizden dolayı doğabilecek masrafları da ödemekle yükümlü kalabilirsiniz.

detay: https://aokhukuk.com/taniklik-yapma...zsem-ne-olur-yalanci-sahitligin-cezasi-nedir/

azad21

mahkeme çağrı çıkarmışsa gitmeye mecbursunuz. ilkinde mazeretsiz gitmezseniz ikinciye zorla getirme kararı çıkar!

Neden zorla adam onlarla yuzlesmek gorusmek istemiyorki

Adanali 01

Bu kişinin seçimine bağlı değildir. Eğer karşılaştığında bir sorun olacağını düşünüyorsa, savcılıktan koruma isteyebilir... Türkiye'de mahkemeler (dokunulmazlığı olanlar hariç) kimi isterse dinler, çağırır.

Saglik sorunlarimi dikkate alirlarmi piskiyatriden agir engeli yuzde 80 sizoaffektif raporum var

Yarim piskiyatride randevum var doktoruma anlatayimmi bu hadiseyi

azad21
İfadenizin veya şahitliğinizin özel şartlarda alınmasını mahkemeye bir dilekçe vererek isteyebilirsiniz. Bazen bunu SEGBİS denilen online sistem ile de yapabiliyorlar...

azad21

Olayın hukuksal boyutuna göre tanık gösterile bilirsiniz. Verdiğiniz ya da vereceğiniz tanıklığa göre raporunuz dikkate alınabilir.

Üst Alt