Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maddi durumu kötü olduğu için yakın çevresinden dışlanan var mı?

Mononoke

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
48
Başlıkta soruyu sordum zaten. Böyle bir şey yaşayan varsa gelsin buraya yazsın. İçinde tutmasın..

Dalga geçerler hele ki bir dönem paralıysan ve paranı kaybettiysen sana en yakın olan dahi dalga geçer. Genelde sana en yakın kişiler dalga geçer.

Parası olmadığı için dışlanan kişi bu mesele için canını sıkmasına gerek yok çünkü bu sayede gerçek dostlarımın kim olduğunu görmüş olur ya parası varken yanında olanları dostu zannetseydi sonra parası gidince o kişiler gerçek dostu olmadığı gidince üzüntü ve hayal kırıklığı olurdu.

Onun için param yok diye yanınızda olmayanlar için hiiiç can sıkmaya gerek yok az olsun öz olsun öyle dostlar olacağına yalnız kalmak daha iyi ne kadar az insan o kadar az sorun tırnağın varsa başını kaşı demişler ne yapabilirsen onla idare etmeye çalışın gün olur devran döner kimin ne olacağı belli olmaz siz paralanırsınız onlar parasız kalır sonra paçalarınızın dibinde dolanmaya başlarlar sizde hoşt dersiniz.

Haklısınız. Ama insan yine de bazen destek arıyor. Bu desteğin maddi olması şart değil. Manevi destekten bahsediyorum. En azından dertlerinin dinlenmesini istiyor insan. Ama parasız olunca millet hiç yanına yaklaşmıyor bile..

Senin durum iyi değilse borç isteme ihtimalin varsa normaldir herkes borç isteyen adamdan kaçar. Bende borç istemesi potansiyel olan kişilerden uzak durmayı tercih ederim.

@Mononoke, siz karşınızdaki insana ne kadar iyi yaklaşırsanız yaklaşın. Bu insan vefasızsa sizin çabanızın veya ona karşı iyi olmanızın hiçbir önemi yoktur. Para kazanılabilen birşey. Bir insan herşeyini kaybetse de sıfırdan bişeyler yapma imkanı vardır. Kişiye bir tane dost yeter. Arkadaş çok gerekli değildir. İnsan kendini geliştirmeli ve cesaretli olmalı ve değişmelidir. Çok arkadaşım ve abilerim oldu. Dar zamanda kimse kimsenin umurunda olmuyor. Akrabaların bile umursamıyor. Gerçekleri gördüğünde bu yaşanılanların aslında kötü olmadığını ve insanları tanıdığının farkına varıyorsun. Sinik veya Kinik bireyler her insanın kötü olduğunu düşünür ve kimseye güvenmezler. İnandığım İslam dini der ki vermeyene ver, gelmeyene git, akrabaya sahip çık. Durumu iyi olupta namaz kıldıkları halde bunları yapmayan akrabalarımın gerçek yüzünü gördüm. Hatta bir tanesi ben şizofreni atağı geçirince hastaneye yattığımda arkamdan o bizi ilgilendirmez demiş. 3 sefer yatışım oldu. 1 tane arkadaşım geldi. Daha sonra bizi ilgilendirmez diyen kişi hastaneye yatırıldı kimse refakatçi olmuyordu. Teyzem aradı hatrım için refakatçi ol dedi. Olmam dedim. Öldü gitti. Define dahi gitmedim. Eskiden vermeyene verirdim, gelmeyene giderdim.sılai rahim yapardım. Gördüm ki bunlar gereksiz çünkü insanlar seni gevşek ve yalaka sınıfı olarak görüyor ve ağırlığın kalmıyor. Hiçbir akrabam hiçbir arkadaşım umrumda değil. Çünkü herkes kendini düşünüyor. Öncelik kendinsin. Kimseye minnet etmeyin. Vefayı da unutmayın size iyi olanı unutmayın. Kimseye bağlanmayın orta yollu olun. Adliyeler de davalı olan insanların çoğu birbirine güvenen insanlar. Akraba, eş, dost, arkadaş ve tanıdık. Güçlenmeye bakın her zaman bir yol vardır. Mustafa Kemal Atatürk der ki "BİLMEK YETMEZ ÖĞRENDİKLERİNİ HAYATINA TATBİK ETMELİSİN." ÖĞRENDİKLERİNİ i Hayatınıza uygulayın. Sizin kimseye ihtiyacınız yok.

@Mononoke, Haklısınız yalnızlık Allaha mahsustur ama paran için seni dinleyen yanındaymış gibi gözüken kişinin verdiği gibi gözüken manevi destekten ne fayda gelir samimi olmayan çıkar üzerine kurulu dostluklar olacağına hiç olmasın.

Ama bu değil ki herkes böyle tamamen toplumdan soyutlanayıp insanlardan uzaklaşıp yalnız kalayım hala iyi insanlar var ne demiş atalarımız Allah iyilerle karşılaştırsın Amin.

@kuloglu 52,

bu konuyu sabahlara kadar tartışsan sonucu senin yazdığından öteye geçemez çok iyi bir özet olmuş :)

@Şamil676767,

Yıllardır gördüğüm şey bu. Yardım edenleri oldu ama onlar da istedi ki köleleri olalım, her istediklerini yapalım. Durumu en iyi olanlar ise bize mümkün olduğunca yanaşmamaya çalışıyor.

@Mononoke,
Hayatta en nefret ettiğim şey birisinden yardım almak. İnsanlar verdiklerini başa kakıyor.İnsan içindeki potansiyeli asıl çaresiz olduğu anda görüyor. O kadar çok arkadaşım vardı ki bazen eve sabah ezanında gidiyordum.

Borç alıp ödemeyen biriyse bu dışlanması normaldir. Ama bunların dışında beşeri ilişkilerini etkileyecek her konuda dışlıyorlarsa yanlış. Bugün o zengin olanlar yarın maddi durumunun dibe çökeceğinin bir garantisi yok. Böyle ise o insanlardan uzak dur.

bana sen yan gelip yat demişlerdi çok ağırıma gitmişti

enayilik sağlıklı olmanın ölçüsü müdür?

Benim yakın bir akrabam vardı, rahmetli oldu iki sene önce. İstanbul'da ikamet eden Avusturyalı bir kişiye bir iyilik yapmıştı. Yanlış hatırlamıyorsam adamı soymak isteyenlerle kavga etmiş, hırsızları pataklayarak adamı soyulmaktan kurtarmıştı. Ben dostluklarının başlangıcını böyle hatırlıyorum. Bu Avusturya vatandaşı kişi de gördüğü iyiliğin karşılığında bu akrabama bir şekilde mukabelede bulunmak istemiş ve İstanbul'daki Avusturya Lisesinin kantin işletmesini bu akrabama verilmesini sağlamış. İki abisi de İstanbul'un hatırı sayılı kabadayılarından olan Mehmet isimli rahmetli akrabam paraya para demedi. Bir gün kardeş çocukları olan dayıma "bugün sen de benimle gel de bana yardım edersin, bir eleman hasta zira" demiş. Akşam dayım bize geldi ve çok iyi hatırlıyorum "Oğlum Fatih, para dere gibi değil ırmak gibi akıyor, ırmak ırmak" dedi. Bu Mehmet abimiz de eli çok açık olan birisi idi, rahmet annem bu nedenle kendisine her gördüğünde "evladım para gelirken kenara koy, sonra başını taşlara vururursun" derdi. Bir kaç yıl sonra bu Avusturyalı vatandaş ölünce bizim Mehmet abinin de Avusturya lisesinin kantinini işletme işi sona erdi. Hazıra dağ dayanmaz, bizim akrabamız Mehmet abi başladı meteliğe kurşun atmaya. Bir gün bana "ulan Fatih çevremdeki insanlar hep param için etrafında dolaşıp duruyorlarmış, para suyunu çekti bitti, etrafımda siz akrabalarımdan başka hiç kimse kalmadı, kimse aramaz, sormaz oldu" diye serzenişte bulundu.
Hayat böyle kardeşler, paranız varsa adamsınız. Paranız yoksa adam değilsiniz.
Bir başka hikaye daha.
Benin ilk arabam Ford Taunus idi. Yayla gibi arabaydı kerata. Ondaki tadı tuzu sonraki arabalarımın hiç birinde bulamadım. Şimdi maddi açıdan çok iyi durumda bulunan (Allah nazardan saklasın-daha çok versin) kız kardeşimin kocasının o çulsuz/parasız günlerinde altında Tofaş Şahin var idi. Bir gün geldi ve "Abi bugün arabanı bana verir misin?" dedi. Ben de verdim tabii ki. Akşam arabayı geri getirdiğinde söylediği şu oldu: "Abi bugün iş görüşmesine gittiğim için arabanı istedim. Benimki biliyorsun Şahin, insanlar mala/mülke/arabana bakarak karar veriyorlar. Araban iyi ise seni adam yerine koyuyorlar."
Evet işte mesele bu kadar basit. Araban iyi ise adamsın; telefonun akıllı ve pahalı ise adamsın ama akılsız telefon kullanıyorsan adam değilsin; Levent muhitinde oturuyorsan oooo adamın kralısın ama Alibeyköy'de oturuyorsan çulsuz bir paryasın; vs vs.
Hayat bu. Her şey para üzerine, varlık üzerine dönüyor. Para pula değil de insana önem veren bir iki kişi bulduk mu ona sıkı sıkı sarılmak ve onu kaybetmemeye gayret etmek gerek. Hamdolsun, binlerce kez şükürler olsun ki ben bu konuda çok şanslıyım. Çok iyi arkadaş seçimleri yaptım.
Allah hepimizi iyi insanlar ile karşılaştırsın. Hepinize de benimkiler gibi iyi arkadaşlar nasip buyursun.
Selametle.

benim bir gelirim yok babam bakıyor bana

maddiyat değil ama uzun süre işssiz gezdiğim için çevrem beni çok yargıladı çok dışladı kendi öz annem babam bile hyat hain ne yapacaksınız ... batsın bu dünya bee isyankar oldum yeminle...

@alifatih1958,
evet 2. hikayeyi ben çevremden çok duydum özellikle kız isteme de belli bir mekana giderken altındaki arabaya baya dikkat ediyor insanlar...

@kuloglu 52,
halt etmiş o lafı diyen hasbam kendini koç mu sabancı mı acaba ???

Dışlasa ne olur dışlamasa ne olur.. herkesin geldiği yerde belli gideceği yerde belli.

İnsanın cebi değil kalbi zengin olsun.. bunu mu takıyorsunuz kafanıza?
Harabat ehlini hor görme zakir defineye malik viraneler var.

@Şamil676767,
Gerçekten de insanın başına kakıyorlar. Sesini çıkarınca da adın nanköre çıkıyor..

@Modality,
Neredeyse her konuda dışladılar. Gören bizi üvey zanneder..

Üst Alt