Merhaba arkadaşlar,
Kasım ayı maaşımı 19 aralıkta banka hesabıma yatırdılar aralık ayı maaşım henüz yatmadı ve son maaş ödemesinin üzerinden 20 gün geçtigi halde (8 Ocak tarihine kadar) ödenmezse tazminat hakkım doğabilir mi?
Yeni bir iş buldugum için işyerimden ayrılacagım ve tazminatımı almak istiyorum çünkü işyerim tazminat konusunda hep soğuk davranıyor ve benimle anlaşma yoluna gideceklerini sanmıyorum.
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Kasım ayı maaşımı 19 aralıkta banka hesabıma yatırdılar aralık ayı maaşım henüz yatmadı ve son maaş ödemesinin üzerinden 20 gün geçtigi halde (8 Ocak tarihine kadar) ödenmezse tazminat hakkım doğabilir mi?
[FONT=tahoma]a.Aylık ücretin gününde ödenmesi esastır.[/FONT]
[FONT=tahoma] b.Ücret en geç ayda bir ödenir.[/FONT]
[FONT=tahoma] c.Sözleşme de ayrıca hüküm var ise bu duruma riayet edilmelidir.[/FONT]
[FONT=tahoma] d."Ücreti ödeme gününden itibaren YİRMİ GÜN içinde mücbir bir neden dışında ödenmeyen işci,iş görme borcunu yerine getirmekten kaçınabilir." 4857/M.34[/FONT]
Yeni bir iş buldugum için işyerimden ayrılacagım ve tazminatımı almak istiyorum çünkü işyerim tazminat konusunda hep soğuk davranıyor ve benimle anlaşma yoluna gideceklerini sanmıyorum.
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.