Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lösemi hastası Avasküler Nekrozlu birinin ÖTV indirimli araç alımı..?

phall

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Lösemi hastalığım nüks halinde hastaneden taburcu oldum hastalığım remisyonda iken raporum % 54 dü ama şimdi başvurmam halinde muhtemelen %90 olacak.
ÖTV indirimli araç almak istiyorum. Raporun % 90 ve üzeri olması durumunda kendi B sınıfı ehşiyetimle aracı ben kullanabilir miyim_?
Şu an kullandığım araç manuel vites hastalığım sürecinde aldığım ilaçlar sol bacağımda avasküler nekroz oluşturdu koltuk değneği kullanıyorum ve otomatik vites bir araç almak istiyorum.
Raporumu sadece lösemiye bağlayıp %90 alsam b sınıfı ehliyetle kullanabilir miyim. Yoksa avasküler nekrozuda ekletip sol dizimide belirteyim mi_?
H sınıfı ehliyet almama gerek var mı.

Görüşlerinizi bekliyorum Şimdiden teşekkürederim...

YENİ araç alamayacağız sanırım: (

Olması gereken: Sol bacağınızdaki kısıtlılığa karşılık rapor, ehliyet ve araba almaktır. Ama kolayı, %90 rapor ve ona karşılık vergi avantajlı araba alıp, B sınıfı ehliyetle kullanmaktır.

Tercih sizin...

Çok teşekkürederim. Reno ve hundai firmalarını aradım ama bana olumsuz yanıt verdiler:( Rapor %90 olursa aracı sen kullanamazsın diyolar. Burda bir anlam karmaşası yaşanıyor. Neden bir birma kalkıp bunu çözmüyör türküyede iç hastalıklarından mağdur bir sürü özürlü var.
Bu konuyla ilgili sizce en doğru bilgiyi nerden alabilirim. Benim Raporum muhtemelen: lösemi devam eden tedavi %70 + Epilepsi ilaç tedavisi :%20 olur. Nasıl bir yol izlemeliyim.

% 90 raporla aldığım arabamın ruhsatında özür durumu vs hiçbirşey yazmıyor?

Aracımı bugun teslım alıyorum ama ruhsatta ne 3. Dereceye kadar yakınları kullanabılır yazıyor nede yakınlarımın ismi. Dıger bılgıler kısmı bos bırakımıs. Aracta plakada damgalı degıl ılerde basıma bela olurmu bu durum. Ruhsatı degıstırırsem sız ne yazdırmamı tavsıye edersınız.

bülent bey ,
bu durumda sanırım ruhsata 3. derece yakınlarıda kullanabilir yazısını ekletmemizin gereği yok gibi.doğru anlamışmıyım ?

Doğrudur. Zaten artık istense de bu ibare yazılmayacaktır.

konuya göstermiş olduğunuz ilgi ve alaka için teşekkür ederim.

Üst Alt