Kardeş,nasıl bir yardım istiyorsunuz?
Buradan size sınıfta kalmama hakkınız var dediklerini farzedelim,bu sorunu çözecek mi? Kardeşinizin derslerdeki başarısını yükseltecek mi?
Sizin amacınız sadece sınıfını geçsin,lise mezunu olsun yeter mi? Günümüzde üniversite mezunları bile iş için birbirleriyle yarışıyor ve hemen herkes lise mezunu zaten.
Lütfen kardeşinizden beklentilerinizi yükseltin,bu şekilkde sınıf geçirmeye çalışırsanız kaynaştırma yerine ayrımcılığı siz yapmış olursunuz.Kardeşinizin psikolojisine de olumsuz yansır bu durum,özgüvenini baltalamış olursunuz.
Onun yerine daha fazla çalışmaya yönlendirin kardeşinizi,kitaplarda zaten derslerin tamamının olduğunu,çalışmakla başarabileceği düşüncesini aşılayın.
Benim de % 45 civarı işitme kaybım var.Ateşli bir hastalık sonucu orta 2 sonlarda kendini göstermeye başladı.
Orta 3 de ne olduğunu bile anlayamadım kırık notlar peşpeşe geldi. O yaz kendimi sorguladığım ve başarabileceğime söz verdiğim zaman oldu.Yeni bir azimle,artık diğerlerinden farklı bir birey olduğumun bilinciyle hareket ederek yön çizdim kendime.
O dönem kaldığım tüm dersleri verdim,yeni bir şevkle ve özgüvenle başladım ders yılına ve bir tane bile kırık not almadan bitirdim liseyi,hem de Öğretmen Lisesiydi.
Üniversite sınavlarında da ilk tercihim olan fakülteye girdim.
Kardeşiniz bizim de kardeşimiz,yanlış anlamayın bu yazdıklarımı.Ben kardeşinizle aynı kaderi paylaşan biri olmanın dışında bir babayım,kardeşinizden daha büyük lise 3 e giden çocuğum var.Bir kardeşim bir evladım yerine koyarak yazıyorum bunları,lütfen kardeşinize bu kötülüğü yapmayın,onu çalışmaya yönlendirin ve güvenin,güveninizi hissettirin.
Selam ve sevgilerimle.