Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lisans mezunuyum. ÖMSS'ye lise mezunu olarak girdiğim için atamam iptal edildi..?

• Konbuyu başlatan defne_1986
  • Başlangıç tarihi
D

defne_1986

Arkadaşlar ben lisans işletme mezunu 2011 oldum fakat ayrıca sağlık meslek lisesi hemşerilik bölümünü bitirdim ama ömss ve kpss girerken lise olarak girdim ve 89 puan aldım ömss ile atandım fakat atanmam iptal oldu kabul edilmedi kpss lisans mezunu oldugum için bir hak iddaa edebilirmiyim idari mahkeme dava açsam ve danıştay dava hakıkıma arasam kazanırmıyım acaba?

aynı olay benim arkadaşımın başına geldi.. Olmadı OSYM nin veri tabanında üniversite bitirdiğin anlaşılıyor ve kabul edilmiyormuş :(..

yani bir halk iddaa edemeyecekmiyim ama bu haksızlık ben haketmesem zaten o diplomayı vermezse bana :confused:

üniversiteyi bitirmemiş olsan olurdu ama öğrenim seviyeni yükseltmişsin ve kendini Hemşirelik bölümünden uzaklaştırmış diye OSYM kabul ediyor.. haksızlık belki ama kurallar bu :(:mad:

en azından insanlara sadece bir alt öğrenim düzeyinden sınava girme şansı verilmeli diğer sınavlarda olmuyorsa ömssde verilmeli en azından bence defne geçmiş olsun arkadaşım herşeyde bir hayır vardır üzülme sende 2014 lisans mezunu olarak sınava girersin daha ii olur

aaaa çok kötü olmuş yaaa çok üzüldüm ama vardır bi hayır allah büyük kardeşim üzülmeyin ...

Lisans mezunuyken,Lise mezunuyum diyeceksin,binlerce Lise mezununa haksızlık yapacaksın,yaptığın haksızlık ortaya çıkınca "vay bana haksızlık yapıldı" diyeceksin.
Aslında yalan beyanda bulunmaktan hakkında suç duyurusunda bulunulabilir.

İnşallah senin gibi haksızlıkla atananların hepsinin ataması iptal edilir.

Lisans mezunu olarak gir atan,bizde hayırlı olsun diyelim.

Ömss ile alakalı hangi bölümden mezun isen o bölümden girersin ve sen lisans mezunu iken lise mezunu olarak sınava girmişsin lisans mezunu olarak lise düzeyi soruları yanıtlamışsın hangi haktır sakın sen hak yemiş olmayasın. Yorumları okuyunca şaştım kaldım :) çok komiksiniz ya gerçekten çok komik gülüyorum ağlanacak halinize siz böyle hak gasp etmeye ve hak yenirken göz yumup ses etmemeye üstüne üstlük göz yumar gibi yol göstermeye vicdanen bitmişsiniz göz yummaya devam edin engellilerden bir cacık olmaz işte sırf bu yüzden herkes kendi hakkına sahip çıkmaz ise başkası hiç çıkmaz ben hakkımı gasp edenlere hakkımı helal etmiyorum. Musa kardeşim yazdıklarınında sonuna kadar katılıyorum. Yazıklar olsun böyle fikre ve düşünceye hakmış...

bu yıllardır böyle. şaşıracak bir durum yok. keşke önceden düşünseydiniz. maalesef yapacak bişey yok....

HAkikaten herkesin hakkını ara demesine şaşırdım.. Şimdi şayet lisans mezunuysam nasıl aynı zamanda lise mezunu oluyorum ? ben lise mezunuyum aynı zamanda kendime ortaokul mezunu mu diyeyim ? lisans mezunuysan lisans mezunusundur. Lise mezunu olmazsın ve seviyen lise mezunlarına göre daha yüksektir bu durumda gelip de benimle lise mezunlarının sınavına girersen kusura bakma ama haksızlığı sen yapıyosun hangi sınavda alt kademede sınavlara girişlere izin veriyolar ki ? ozaman kimse lisans yada önlisans sınavlarına girmezdi herkes lise sınavına girerdi çünkü lisans düzeyinde birine tabiki lise düzeyi çok basit gelmeli.89 u az bile almışssın.. ve dava da açsan sen kaybedersin.. Klavuzda okadar yazıyo yalan beyan diye... Lisans mezunusun .. Kendine lise mezunuyum diyemezsin..

defne_1986;

iptal olması cok normal siz lısans mezunu oldugunuz halde lıse mezunuymuş gibi sınava girerseniz iptal olur.Böyle bi durum olsaydı eğer herkes ilkokul mexunuymus gibi sınava girer basit sorularla yuksek alır yerlesir.acıkta da kimseler acıkda kalmazdı:)

arkadaşlar bu kadar bencil olmayın kz yanlışlıkla yapmış kayıt yaptığı zaman yetkili evraklarını kontrol etseydi böyle bir şey olmaz dı biz engelliyiz bu konuda bize yardımcı olan kimse olmadı yanlışlıkk olması normal bir de geçmiş olsun denir çünkü yaptığı yanlışı zaten atanmayarak cezası kesilmiş yani ortada bir haksızlık falşan yok o yüzden arkadaşım geçmiş olsun....

karar doğru iyi bende lise mezunu olduğum halde ilkokul mezunu olarak gireyim sınava yüksek puan alayım yok öle beleşe

valla siirtli arkadasın yazılarına bakılacak olursa yanlışlık yapmıs gibi görunmuyo gercekcekten büyük gecmiş olsun
zaten bi insan ılkokuldan mezun olmadan lıseyi liseden de mezun lmadan universiteyi okuması mümkün degil halıle universite mezunu bir birey ilk okuluda bitirmiş olur liseyide üniyi bitirdim ama ayretende lıse mezunuyum demesi enteresan bi durum

Kılavuzda "En son mezuniyetiniz neyse ona göre girileceği" yazıyordu bildiğim kadarıyla ki her sınavda kurallar böyleydi diye biliyorum hep... Dava açsanız bile kanıt göstermekte zorlanırsınız diye düşünüyorum, klavuzu incelemekte fayda var.

Kısacası Hiç bi hak talep edemezsınız. Sonuçta Lise Dengi Kendı arasında. Önlisans Kendı arasında ve Lisans kendı arasında yarıstı bu sınavlarda. sen Lisans olupta Lise dengi ile yarısırsan sonuc İPTAL olur...

2011'de lisans bölümünden mezun olmuşsunuz ancak 2012 ÖMSS sınavına lise mezunu olarak girmişsiniz. Sınav yönetmeliği son mezun olunan okulu baz alıyor ve klavuzlarda bunu belirtiyor. Bu durumuda göz önüne alırsak suç işlemişsiniz ve cezai yaptırım olarakta atamanızla sınav puanınız yanmış. Sınavın kuralları belli dava açsanızda aklanamayacağınız gibi burdan biri en basitinden hakkımı gasp etti diye dava açsa ve delillerle kanıtlarsa kesinlikle tazminat ödersiniz.

Bence haksızlık değil hak yerini bulmuş demek gerek.

hiç dava açmaya filan kalkma boşuna masraf,boşuna zaman kaybı bir müsibet bin nasihattan iyidir 2014'de lisans mezunu olarak girersin olur biter başka yol yok..

Bio;

başka yere bu linki koymuşsunuz. ordan bu konuya girmiş olduk.
onun için size objektif bir bakış açısı ile cevap vermeye çalışacağım.

lise değil ilkokul düzeyindede bu sınava girse kazanabiliyorsa olur.
ben dün ne yediğimi unuttum. kimi 3 sene önce, kimi 10 sene, kimi belki 15 sene önce okuldan mezun olmuş.
problem sınavın ta kendisi. bu mantıkla bakıcak olursak lise beyan etse ne olur. ilkokul beyan etse ne olur.
zaten balık baştan kokmuş.

madem öyle, sizin mantığınızla 1 senelik mezun 5 senelik mezunun hakkını yiyor.
bunlarıda ayrı ayrı sınava sokun öyleyse:confused:
ne hatırlasın adam 10 sene önceki ezberci eğitimi?

ben iş için özel sektörün öyle okul ders kitaplarından soru sorduğunu görmedim? bir tane özel şirketin sınavına girdim.
vallahi böyle kpss tarzı bi saçma sınav görmedim. sınavada çalışmadan girmiş olduk.
geçince mülakata gittim. ik müdürü mülakat yaptı. orda elendim sanırsam. ama tanıdığım olsa idi işi alırdım!.
böyle bir saçmalığı kabul etmek bile absürt ve hak gaspıdır.
yetenek okul bilgisi ile ölçülmez!

ayrıca adam belki kendisini orta okul düzeyinde görüyor.
bu onun yalan beyan verdiğinimi yoksa adaletsiz bir sınav sistemi olduğunumu kanıtlar?

zengin en iyi hocalarla eğitim görüp, sonra diploma alıp aynı sınava girmesine mani yokda:confused:
onun bi alt diploma düzeyinde sınava girmesinde ne gibi bir sakınca var?

hayat bir sınavsa, ben niye eli kolu, ayağı sağlamla aynı sınava giriyorum???:confused:
bi düşünün sağlam bedenlerde, bedensel engelli stadüsünde işe yerleşiyor!

niye onları zorunlu istihdam edilenlerle bir tutuyorlar?
erken emekli olsunlar ona bişey diyemem. ama yürüme engelli biri ile koşan birinin aynı istihdamdan yararlanması sizce ne kadar adildir.?:confused:

ben şimdi burda o işe yerleşenemi kızacam? yoksa onu işe alan yetkiliyemi? o dener. haklı veya haksız.
ama sorumluluk işe alandadır. diyip noktalayalım.

Sistem elbette sorunlu hemde baştan sona ancak birde şahısların yaptıklarını görmek gerekir diye düşünüyorum konu çok yönlü ve sizin bakış açınızla ben daha önceki başlıklarda yaptığım yorumlarda şunuda söylemiştim zihinsel engelliler kendi engelleri arasında yarışıyor dediler peki neye göre IQ yüksek ise sorulan soruları baz alırsak ki bu sınavda ömss birincisi biliyorsunuz ki zihinsel engelli bir kardeşimizdi, yani iki ucu pislikli değnek neresinden tutsanız elinize yapışıyor ....

defne_1986;

ama şuda var hemşiresin ve belki hemşire olarak atanmak istiyorsun ona istanaden lise beyanı vermek istemiş olamaz mı? saldırmadan önce daha iyi anlamaya çalışsak!

işletme lisans bitirmiş biri artık hemşire değil midir? sağlıkçı olmak isterse olamaz mı? işletme lisans mezunu hemşire olarak atana bilirmi?

cicikıs;

Hemşire olmak için zaten 4 yıllık lisans bitirmek gerekir, liseden sağlık meslek lisesi gibi bölümlerden mezun olununca hemşire olunmaz, sağlık alanında atamanız yapılabilir ama unvanınız farklı olur, velev ki siz işletme ve hemşireliği yani 2 adet 4 yıllık lisans bölümünü bitirirseniz o zaman seçme hakkı size ait olur, son bitirdiğiniz eğitim düzeyiniz neyse ona göre sınava girersiniz. Bu konuda herhangi bir hata yoktur aksine doğru olan yapılmıştır ösym'yi kutlamak lazım...

arkadaşlar yorumlarınızı okudum ama sunu unutmayın insan okuyup kendini gelişmesi şuçmu soruyorum size yorumlarınız çok kırıcı söyle bir durum vay sizin örneğim cebinizde A2 E kadar ehliyet ve siz motor sürüyorsun trafik polisi sizi çeviriyor olmaz kardeşim sen en büyük ehliyet E Sınıfı sen otobüs süremezsin deyip ve motosikletinizi bağlıyor bu ona benziyor aslında insanın tek şuçu okumak diye onu cezalandıramazsınız çünkü herkes kendini geliştirsin ben okudum diye şuçluyum olay bu kadar basit aslında ben hemşirelik okulu bitirmiş bu diplomayı haketmisin bunu engelenmek şaçmalıktır bence:mad:

Ben zaten a2 yazdım yukarıya ya diploma iptali varmı iptal etmek istersem iptal edebilirbiliyim lisans diplomamı ve kpss lise olarak girdim 82,570 aldım atanma ihtimalim var bari onu kurtarılım çok zor durudayım 6 aydır evde dışarıyaçıkmayıp ders çalıştım pskilojiğim alt üst oldu ya işletme diplomamı iptal etme sansım varmı ?

Çokta uzatmanın alemi yok bence Defne Hanım mevcut yonetmelik üzrinden herhangi bir hak idda edemezsiniz.Sınava başvuru yaptığınız zaman attığınız imza konuya tümüyle vakıf olduğunuzu ve tüm şartları kabul ettiğinizi belirtir.ÖSYM aynı anda sahip olunan diplomalardan en üsttekini baz alır.Bu konuya isnaden şunuda belirtmek isterim.Bu yarın hem önlisan hemde lisans diplomasına sahip olan arkadaslarında başına gelebilecek bir olay.Her iki diplomayada sahipseniz lisans mezunu olarak girmek zorundasınız..Ben aynı zamanda ön lisans mezunuyum ondan gireyim gibi bir hata yapmayın.2 senenize yazık edersiniz.Farkedilmeme gibi bir durumda yok ÖSYM nin veri tabanında eğitim durumunuz mevcut.

Üst Alt