lgmd hemde 2d si de var.
Benim kızım lgmd 2d hastası. ve 6 yaşında. biz erken farkettik.anlayacağın lgmd demekle iş bitmiyo. Bir de bunun türevleri var. 1a,1b,1c,2a,2b,2c,2d...böyle böyle devam ediyor. ama işin özü lgmd de omuz ve kalçalarda daha belirgin güç kaybı oluşuyor. DMD den farklı. dmd daha hızlı ilerler ve vücuttaki hemen hemen her kası tutar bu hastalık. şu anki belirtiler, merdiven çıkmada zorluk, yerden kalkarken zorlanma, parmak yürüyüşü, sürekli takılıp düşmeler vs. yalnız sağ bacağı sol bacağına oranla çok zayıf. Çünkü, merdiven çıkarken hep sol ayağını kullanıyor. Ben doktora 'ilerde bizi nasıl bir süreç bekliyor' sorusunu yönellttiğimde bunu bilemeyiz aynı tür hastalık farklı bünyelerde farklı bir seyir izler' dedi Yani anlayacağın falcıya fal açtırmak gibi bir soruydu benimki. Şimdilik bunları hiç düşünmemenin beni daha mutlu ettiğini ve mutlu olduğumda da kızımı mutlu ettiğimi, bir kas hastası içinde şu an en iyi ilacın mutluluk ve umut olduğunu kendimce biliyorum. Gelecekte bizleri nelerin beklediğini şu an bilmek istemiyorum. Anı yaşamak en ufak şeylerden bile mutlu olabilmek en azından şimdilik...