İnsan neden gözlükten kurtulmak ister ki?..
Mesela ben göz makyajını çok severdim gözlük yüzünden göz makyajı yapmanın bir manası yok der sıkıntı ederdim, o yüzden isterdim, gözlükten kurtulmayı bir çok nedenden biri bu sadece tabi..
Şimdi hiiç hevesim yok göz makyajına o ayrı konu..
Sonra soğuklarda sıcak bir ortama girince pooof diye buharlanma olayına uyuz olurdum..
.. Sinir olduğum anlaşılmasın diye espiriye vururdum "silicekleri de unutmuşum evde" diye..
Tüm bu estetik kaygının dışında aslında en önemlisi ve kolay kolay söylenmeyeni hatta saklananı "dışarda yalnızken aniden bişi olursa gözlüğe, kırılırsa" hadi şimdi cep telefonları var ararsın birilerini gelir almaya biri seni, eskiden o da yoktu.. Gözlük kullanan ileri derecede miyopu olan insanlarda hep bu korku olur..
Bu ameliyatı olacaklara tavsiyem estetiğini geçin bi tarafa, sadece "gözlüğüme bişi olursa ne yaparım" korkularınız varsa o korkudan kurtulmak için olmaya değer.. İlk yorumumda da dedim "bağımlılıktan" kurtulursunuz, ama gözlükle gördüğünüz kaliteden eksiği olur fazlası olmaz bunuda bilerek olun bu ameliyatı..
Çok titiz bir ön muayene yapılıyor. Galiba kornea idi belli bir kalınlık aranan.. Eminde değilim ama gözün bir tabakası diyeyim ona ben istenilen kalınlıkta olmazsa yapılmıyor bu ameliyat. Mesela uzun yıllar sert lens kullanmış kişilerde oluyormuş incelme, onun için riskli grubunda lens kullananlar..
Sizi bilemem, ama ben ne memnunum bu ameliyatı olduğuma nede pişman!.
Pişman değilim en azından yastığım altnda bir gözlük yok, yangında ilk kurtulacaklar listemin başındaydı gözlük.. Memnun değilim, çok çabuk yoruluyor gözlerim ve fluğ görüyorum o zamanlarda..
Aslında az görmek birazda işime geliyor.. Herşeyin azı iyidir, bence tabi.