Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Laptop alırken nelere dikkat etmeliyiz?

İstorika

Aktif Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar 1500 tl bir bütçeyle laptop almayı düşünüyorum. Ödev tez sunum vs gibi işler için bir laptopa ihtiyacım var. Bu bütçeye tavsiye edebileceğiniz bir laptop var mı? Laptop alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Arkadaşlar 1500 tl bir bütçeyle laptop almayı düşünüyorum. Ödev tez sunum vs gibi işler için bir laptopa ihtiyacım var. Bu bütçeye tavsiye edebileceğiniz bir laptop var mı? Laptop alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Sadece ödev ve sunum gibi işlemlerde kullanabileceğiniz en uygun PC olarak bu modeli tavsiye ederim: https://www.hepsiburada.com/acer-as...bilir-bilgisayar-nx-gvwey-007-p-HBV00000JRMZ2

Fiyatı 1.500 TL'yi biraz aşıyor ama bu fiyattan da daha aşağısına iyi bir laptop bulmak çok güç. Bu önerdiğim model işinizi görecektir.

Sadece ödev ve sunum gibi işlemlerde kullanabileceğiniz en uygun PC olarak bu modeli tavsiye ederim: https://www.hepsiburada.com/acer-as...bilir-bilgisayar-nx-gvwey-007-p-HBV00000JRMZ2

Fiyatı 1.500 TL'yi biraz aşıyor ama bu fiyattan da daha aşağısına iyi bir laptop bulmak çok güç. Bu önerdiğim model işinizi görecektir.
Çok teşekkür ederim. Peki laptopu aldığımızda kurulumu aldığımız yer mı yapıyor ya da Windowsu vs? Bu konularda çok bilgim yok maalesef..

1500 liraya alacağın laptopun işlemcisi düşük olur. internette gezebilirsin daha fazlasını bekleme bence.

Çok teşekkür ederim. Peki laptopu aldığımızda kurulumu aldığımız yer mı yapıyor ya da Windowsu vs? Bu konularda çok bilgim yok maalesef..

Windows 10 kurulu geliyor, sadece aktif etmen gerek. Yalnız optik sürücüsü yok, yani CD okuma ve yazma yapamazsın. Ödev veya başka bir belgeyi CD'ye aktarmak istersen başka bir model tercih etmen gerek. Ancak USB cihaza istediğin veriyi aktarıp yükleyebilirsin. Bir de, ofis programı yüklemen gerek, içinde deneme sürümü olur genelde. Ama internette ücretsiz ofis programları mevcut, iyi bir ofis programı bulabilirsin.

Windows 10 kurulu geliyor, sadece aktif etmen gerek. Yalnız optik sürücüsü yok, yani CD okuma ve yazma yapamazsın. Ödev veya başka bir belgeyi CD'ye aktarmak istersen başka bir model tercih etmen gerek. Ancak USB cihaza istediğin veriyi aktarıp yükleyebilirsin. Bir de, ofis programı yüklemen gerek, içinde deneme sürümü olur genelde. Ama internette ücretsiz ofis programları mevcut, iyi bir ofis programı bulabilirsin.
Anladım. Tekrar teşekkür ederim. Üstteki arkadaş biraz olumsuz konuşmuş ama yapacak birşey yok bütçem ancak bu kadar.😊

Selamlar

2. el risklidir, hızlı olsun mümkün olduğunca...

plüfovil93
Merhaba,laptop bir süre sonra yetersiz kalabiliyor,işlemcisi yetersiz geliyor.Vatan Bilgisayar'dan alın alacaksanız eğer.Garanti süresince bakımını yaptırabilirsiniz.Bozulduğunda 15 gün içinde tamir ya da değişim yapıyorlar.Ben Vatan'dan toplama dedikleri,parçaları ayrı ayrı alıp,birleştirttim mağazada.Yıllarca rahatlıkla kullanabileceğim masa üstü bilgisayar aldım laptop yerine.
**İkinci el laptop almayın asla.
Saygılar.

plüfovil93
Merhaba,laptop bir süre sonra yetersiz
kalabiliyor,işlemcisi yetersiz geliyor.Vatan Bilgisayar'dan alın alacaksanız eğer.Garanti süresince bakımını yaptırabilirsiniz.Bozulduğunda 15 gün içinde tamir ya da değişim yapıyorlar.Ben Vatan'dan toplama dedikleri,parçaları ayrı ayrı alıp,birleştirttim mağazada.Yıllarca rahatlıkla kullanabileceğim masa üstü bilgisayar aldım laptop yerine.
**İkinci el laptop almayın asla.
Saygılar.
Teşekkür ederim. Ancak almaya gerek kalmadı. Kuzenim laptopunu bana verdi sorun çözüldü😊

arkadaşlar merhaba,
2500-3500 TL ARASINDA hızlı uzun süre kullanılabilecek bir laptop arıyoruz kardeşime kendisi sık sık makele yazan ve arşiv yapan birisi.şu anda tez yazıyor.önerilerinizi rica ederim.

arkadaşlar merhaba,
2500-3500 TL ARASINDA hızlı uzun süre kullanılabilecek bir laptop arıyoruz kardeşime kendisi sık sık makele yazan ve arşiv yapan birisi.şu anda tez yazıyor.önerilerinizi rica ederim.

Verdiğiniz fiyat aralığında sizin için 3 farklı model buldum. SSD diskli modeller daha hızlıdır ve açılış hızları da diğer modellere göre daha hızlı olur. Ama bu listelediğim modellerde sadece SSD disk mevcuttur, artı olarak HDD disk yoktur. Bu sebeple, eğer çok veri yüklemesi yapılacaksa disk kapasitesi yetersiz gelebilir. Harici bir harddisk alınarak fazla gelen verileri bu diske de aktarabilirsiniz. Ayrıca bu modellerde optik sürücüsü yok, yani CD okuma ve yazma yapılamaz. Ama usb ile önemli ödev, metin vs. gibi verileri aktarıp istediğiniz yere taşıyabilir ve döküm alabilirsiniz. Yazı ve diğer ofis, çalışma gibi işlemlerde bu PC'ler yeterli gelecektir ama arşiv gibi çok yüklü verileri PC'de tutmak istiyorsanız disk kapasitesinin yetersiz gelebileceğini tekrar belirtmek isterim. Disk kapasitesi de yüksek olsun derseniz, o zaman fiyatı biraz daha yükseltmeniz gerekir. Veya harici bir HDD disk alarak arşiv verilerini orada tutmanız gerekecektir.

1. PC 3.099,00 TL: https://www.hepsiburada.com/hp-15-d...ea-p-HBV00000NCTTZ?magaza=BETA PLUS TEKNOLOJİ

2. PC 3.707,50 TL: https://www.hepsiburada.com/asus-x5...ilgisayar-p-HBV00000PZUEA?magaza=HangisiUygun

3. PC 3.899,00 TL: https://www.hepsiburada.com/hp-15-d...ar-8ke20ea-p-HBV00000O6XM8?magaza=Tekramarket

Çok teşekkürler desteği niz için

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ucuz laptoplarda asusun 2 cg. remıne dıkkat et alma yukseltme ımkanın yok.En az rem 4 cg. olmalı.

Üst Alt