Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

L1-L2 hasarından kök hücre tedavisi olan kişinin deneyimleri

uğuracar

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar. Erenköy FTR hastanesinde yatıyorum. Odada yanımda yatan hasta omurilik hasarından ötürü birkaç ameliyat olmuş. ilk üç ameliyattan sonra felç kalmamış. Hastada platin var. Öğrendiğim kadarıyla sorun L1-L2 civarı ama snırım eksik biliyor. Tekrar tekrar ameliyat olma sebebi ağrı. Dördüncü ameliyattan sonra felç oluyor. Ameliyatı Kamil Çağrı Köse yapmış. Son ameliyattan sonra felç oluyor ve anlattığına göre tuvaletini duymuyormuş. Aynı doktor tarafından kök hücre uygulanmış. Şimdi durumu sağ bacağı ayak kısmında his yok gücü yerinde, ayak bilek ve parmak hareketleri normal. sol bacak güçsüz, hareket var, his var, ayak bileği ve parmak hareketleri var ama kısıtlı. Tuvaleti bazen tuvalete giderken küçük abdestini azcık kaçırıyor. Hasta değnekle yürüyor. Yaşı 50 civarı erkek. Sorusu olan arkadaşlara cevap vermeye çalışırım.

omurilik felçlilerinde kök hücre nakli sadece ankara ibni sina hastanesinde yapılmakta diye biliyorum.bu arkadaşınız hangi hastane de olmuş kök hücre naklini ve ne zaman olmuş?

sakarya üniversitesinde sanırım 6 ay önce olmuş

sakarya üniversitesi omurilik felçlilerine kök hücre nakli yapıyormuyumuş? ilk defa duydum...:confused:

hastanın raporlarını okudum şu tarihte kök hücre yapılmıştır diyor. hatanın kök hücreden önceki duumu hakkında yanlış yazdım. hastanın sadece sol bacağı felçmiş. tuvaletleri duymuyormuş. sol bacak dizde az bir hareket varmış. kök hücre sonrası durumu yukarıda yapıldığı gibi

uğuracar;
şu tarih hangi tarih onu bilseydik?:confused: kök hücre olmadan önceki hali de zaten çok kötü değilmiş zaten.

uğuracar;

hocam bir konu açıyorsunuz, yok şöyle yok böyle. doğru düzgün yazarsanız belki bilgi amaçlı faydası olur bize de. nerede kök hücre nakli olmuş, kime olmuş, ne zaman olmuş, nasıl olmuş? özel mi olmuş, yada üniversite hastanesinde mi olmuş?
lütfen konuyu açınca net bilgiler verin. şöyleymiş, böyleymiş, miş miş miş de miş miş...:D

ben öğrendiklerimi yazıyorum. buraya laf olsun diye kelime yazacak değilim. sanki kök hücreyi ben oldum veya ben yaptım. o mış muş yazan insan zahmet edipte kamil çağrı köseye veya sakarya üniversitesine ulaşmayı denemediğine bahse bile girerim. yazdığım gibi hastanın durumu belli. tedaviden sonraki durum belli. kök hücrenin ayrıntısı yazmıyor raporda ve tarihininde hiçbir önemi yok. bilginiz olsun dye bunları yazdım. aklına bizee boş yere umut aşılıyor gibi gelmesin. belki birilerine ufakta olsa bilgi mahiyetinde yardımım dokunur

Üst Alt