Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kurumlar özürlü açığını neden bildirmez?

sonbahar.44

Aktif Üye
Konular
217
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar sinir oldum bu kurumlar neden özürlü açıklarını bildirmiyor,babalarının yerlerimiki ceplerinden mi çıkıyor maaşları ki işyerinde özürlü çalıştırmak istemiyorlar valla varya sinir oluyorum böyle düşüncesi olan kurum genel müdürü olsun herneyse artık:mad:

sonbahar kurumlar devlet planma teşkilatına bildirmiştir ekim itibariyle...ama şöyle bi soru olabilir bu güne kadar kamu kuruluşları neden hiç %3lük bölümü engelliye ayırmamış buğüne kadar neden bi talepte bulunmamışlar engellinin maaşı müdürlerin cebindenmi çıkacak? özel sektörü anlıyorumda kurumlara hiç bir açıklama getiremiyorum sonuçta bizde bu devletin insanıyız engellinin çalıştığı kurumdaki maşınıda devlet ödeyecek...

sonbahar.44 aşağıda bu konuyla ilgili sorunun cevabına yakın bir cevap var. Ayrıca ben senin yerinde olsam kadroymuş, sınavı kim yapacakmış vs vs yerine sadece konulara calisip bol bol soru cozuldugu takdirde cok daha faydalı olur dusuncesindeyim.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın özürlülerin istihdamına yönelik yazılı soru önergesini yanıtladı. Devlet Memurları Kanunu’nda 13.02.2011'de yapılan değişiklikle merkezi sınav ve yerleştirme yapılması kararı alındığını, sınavın nasıl yapılacağıyla ilgili yönetmeliğin 01.10.2011'de çıktığını hatırlatan Bakan Çelik, sınavı MEB’in mi ÖSYM’nin mi yapacağıyla ilgili görüşmelerin ise sürdüğünü açıkladı. Çelik’in verdiği bilgiye göre özürlü memur kotası 50 bin 522 adet ve bu özürlü kotasındaki açık miktarı toplam 29 bin 693 adet. Değiştirilen yasaya göre kurumların boş olan özürlü memur kadroları için alım taleplerini Ekim ayı sonuna kadar bildirme zorunluluğu olduğunu kaydeden Bakan Çelik, “Mevzuat değişikliği nedeniyle ilk özürlü alımlarının ancak 2012 yılında gerçekleşmesi mümkün olacaktır” dedi

bir belediye de çalışan yakınımın söyledikleri ; bir engelliyi çalıştırsa ayda vereceği para 700 diyelim..seneden 8400 tl eder..ama cezası azdı bi zamanlar o yüzden adamlar diyodu ki ;" ben ona 8400 tl verene kadar senelik 2000-3000 (herneyse,tam bilmiyorum) ceza öderim daha karlı" diyormuş..ama artık cezalar arttı..artık o % 3 lük kontenjanı doldururlar mecbur...

evet haklısınız arkadaşlar,xxxman kardeşim sende haklısın,ben devlet kurumunda çalıştım ama şirkete baglıydım,ordaki ortamı az çok biliyorum her yer aynı olmasada benim çalıştıgım yerde müdürü falan ya adamlar maaşını alıp kimseyi düşünmüyor,adamlara diyorum ya burda özürlü daimi işçi alımı olmuyormu falan diye soruyorum adamlar tınlamıyor bana devletçilik rolü oynuyor babasının yeriymiş gibi tavırlar yapıyor,agzımı bozmadan yazıyorum ne var özürlü kardeşimize yardımcı olalım ekmek yesin burda nede olsa çalışıyor diyipte daimi işe almaya zorsunuyorlar,tabi öyle rasgele alamazlar ama bi şekilde var bunun yolu ama adamlar sen daimi olunca çalışmazsın düşüncesindeler,hiçte öyle degil özürlü kardeşlerimiz daha çok çalışıyor ben buna garanti veririm,kurumların müdürlerinin babası veriyorya ceblerinden çıkıyorya para almazlar,adamları varsa işini yaparlar.allah ıslah etsin derim

golden kardeşim özel sektör tamamda devlet kurumundan bahsediyoruz kimin parasını kime hangi amaçla veriyorlar ? devletin parasını devlete özürlü çalıştırmamak içinmi ? kurumlara para devletten geliyor devlete halktan geliyor o kurumun en yüksek amiri ödemiyorki özürlünün maaşını özürlü çalışmasın onun yerine cezasını ödeyim ama özürlü çalışmasın mantığı hangi hakka hukuğa vicdana sığıyor merak konusu...

xxxman ; devlet diyosun ölemi...ona da örneğim var..bi gün bi haber okumuştum..bazı kurumlar diyomuş ki devlet personel başkanlığına biz engelli alırızda onları çalıştıracak yer gösteremiyoz diye bahanesi vardı..onların başınıda emniyet genel müdürlüğü falan çekiyodu..bunu biliyomusun..al sana devlet dairesi..ama artık yooooooooooook hepsi de aşıldı yeni yasa da..bence işin sonuna yaklaştık dostlar..ben buna inanıyorum..bence daralmayın bunalmayın ders çalışın..sabredin..sabretmekten helak olduuuuuuk ! diyenleri duyar gibiyim..ama az kaldı bana göre..

kardeşim tamam hadi diyelim fiziksel engelliye yer gösteremiyorlardı görme,işitme,konuşma,başka türlü bi özürlüde alınabilirdi bu kanun yeni değilki %3lük kontenjan ne zamandır var ama cezayı ödeyen ister çalıştırır ister çalıştırmaz...%3lük kontenjan zamanında hakkıyla doldurulmuş olsaydı bir çok özürlü sağda solda sürünmez şimdiye kadar emekli olurdu...

valla arkadaşlar devletin öyle çalıştıracagı alanları varki ya varya görüyorum bi belediyede vezneci akşamaca ilçede 50 kişi fatura ödemeye gitmiyor artı 2 tane vezneci bide arkadasında çay üstüne çay devlet memuru tamam içsin ama yaşları gelmiş 50,55 yolla gitsin devlet bunada bi el atması gerek emekli olacakları yollayıp deneyimli arkadaşlarımız elbette vardır vezneyi 4,4 lük yönetecek özürlü gençler var yaparlar evallah herkes egitimini aldımı tamamdır o iş,bitek belediye degil her kurumda ben görüyorum özürlü arkadaşlarımızın da yapacagı iş var ama adamı oldugundan sen bu işe geç yat demesini biliyor devlet

xxxman ;

geçmişe çok takılı kalma..geçmiş gitmiş..şimdi o dediklerin olmayacak..sen bizim insanımızı bilmiyomusun..en ufak açıkta karını çıkarını dşünür..bazıları tabiki..bedensel engelli de bir,gömeyen engelli de bunun ayrımı yoktur..ben bedensel engelliyim,beni almayacak başkasını alacak ölemi..oda sorun..o zaman ayrımcılık olmazmı..bence senin dediğin yapılsa bile oda yanlıştı ..

sonbahar özürlü her türlü işi yapabilir yapamayacağı iş özürünün getirdiği durumlar dışında mesala işitme sorunu bir arkadaş telefona baktırılmazda ayak işleri yapar tekerlekli sandalyedeki birisi ayak işi yapamazda telefonlara baktırılır özürlü alınmak istense her türlü özürlüye çalışabilceği bir iş verilir ama buğüne kadar özürlüler hiç görünmedi istenmedi umudumuz bundan sonra herşeyin hayırlısı olsun...

inşallah hayırlısı herşeyin ama benim gerçekten yüregim yanıyor nedeni görüyorum ya sapa saglam adam yan gelip yatıyor o işi özürlü arkadaşmızda yapar,ama gel görkü türkiyede adalet yok hak hukuk yok ben bunu bilirim tabi bu özürlü dayanışması,istihdamı kapsamında..

golden bende bedenselim yazdığında haklısın o zaman sitem ederdik ama şöyle düşün buğün onlarca özürlü iş diye dönmez zamanında emekli olanlar aradan çıkar bizde bu sisteme göre işe girerdik şansımız şimdi %1se o duruma göre işe girme imkanımız %50 olurdu:eek:

xxxman;
emekli edilecek insanlarda da aynı sistem var diye düşünüyorum..hani yukarda belediyelerin kar zarar hesabı var diye yazmştım..bence burda da devlet onu yapıyodur..emekliyi emekli etse daha fazla maaş alacak belki..bide üstüne onun yerine adam alacak onun maaşı olacak..budA BÜYÜK külfet..bence bu tarz hesaplar yapılıyor..bide içini tam bilmiyoz..biz anca yorum yapıyoz ..Allah blir ne dümenler dönüyor da olabilir,yada gerçekten zor bi sistemdir biz burda yanlış düşünüyoruzdur..bilemeyiz işin içinde olmayınca..konuyahakim olmayınca ..

golden haklısın kardeşimde özürlüye hem iş vermeyip hem emekli etmemek olmaz sosyal bi devletiz özürlü özel insandır korunması gerek...emeklilik 65 yaş sağlıklı insan için dediğin gibi o adamı erken emekli edip yerine adam almak büyük külfet ama iş verimi önemli değilmi? bizim lisede bi tane hoca vardı adam 60 yaşında falan ders işlemez gelir ders sonuna kadar oturur giderdi oysa genç biri olsa dersi işlicekti gençleri aileye yük etmek verimi düşürmek bu sistem...özürlü 10_15 yıl içinde durumuna göre emekli olabiliyor benim 2.5 yılım kalmış ben dışarda yatırırım işe giremesemde eninde sonunda emekli olurum diğer özürlünün hakkınıda görmezden gelmek olmaz özürlüye ya iş verilsin yada hiç bişey aranmadan emekli edilsin...

xxxman ; ben de zaten ona karşıyım..adam ahı gitmiş vahı kalmış hala çalışmaya çalışıyo :D çıkart gitsin..ama bu şartlar da bunu yapmazlar..ben bide kadınlar var :) onlar bana kızacak ama kadroyu doldurdular arkadaş :) onlarda baya bi yer kaplıyo..sonra adamları iş bulamıyo :)

not : hanımlar kızmayın sadece düşüncem..yine siz çalışın canıııııııııııııım :)

arkadaşlar bizler yüregi yanan vatandaşız derdimizi paylaşıyoruz içimizi döküyoruz,bizim bu sorunlarımızı başbakana yada yetkililere anlatan birisi varmı sizce gördünüzmü mesliste konuşuldumu bizim hakkımızı arayan bir millet vekili ben görmedim de o yüzden soruyorum kusuruma bakmayın,benim gördügüm ayak üstü engelli alımı olacak diyip geçiştiriyorlar haksızmıyım

Üst Alt