Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kursa kayıtlı özel donanımlı araç yok. H sınıfı direksiyon sınavına giremiyorum!?

allienwolf

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
H sınıfı direksiyon sınavı için 4 defadır gidiyorum fakat komisyon kurs tarafından kiralanan araçla sınav olamayacağımı ya kurs adına kayıtlı araç olması ya da kendi şahsi aracımın olması gerektiğini söylüyor.

Arkadaşımın arabasıyla girsem olmaz mı diye sordugumda olmaz dediler. Gittiğim kurs daha önce böyle bir sorun olmadığını aynı araçla defalarca sınava girildiğini ve aynı yöntemin kullanıldığını söylese de kabul etmediler.

Ben h sınıfı ehliyet almadan nasıl özel tertibatlı araç sahibi olacağım ya da kurs her engelliye uyumlu ayrı ayrı özel tertibatlı aracı nasıl bulunduracak. Anlamış değilim.

Bu konuda bilgisi olan yazarsa sevinirim.

Ben de böyle bir dayatmayı ilk kez duydum. Kim diyor bunu? Hangi mevzuata dayandırıyor?
Kime bağlı bu sınavı yapanlar? MEB'na mı yoksa Emniyet Müdürlüğü'ne mi? İlkgili kruma bir dilekçeyle başvurup sorunun çözümü için yardım isteyin bence...

Benzer bir uygulama ile karşılaşan kimse var mı?

daha önce bende başıma geleni anlatmıştım başka başlık altında.
bende 3 ay önce yazıldım ama hala sınava giremiyorum,sürücü kursu meb uzatıyor sınavını diyor;meb sürücü kursun hatası var diyor..
ama anladıpım kadarıyla sürücü kursunun elinde özel tertibatlı araç yok yada zamanında temin etmiyorlar ki biz sınava giremiyoruz.
bülent bey kimi kime şikayet edecez allah aşkına,ben başıma gelenleri anlatıyorum size,sürücü kursuna diyorum 3 ay önce ben sizin paraınızı verdim,niye sınava almıyorsunuz diye,onlar topu mebe atıyor,mebe gidiyorum sürücü kursuna sor diyor...
kimi kime şikayet edecez allah aşkına hem de bu dönemde,kraldan çok ıralcıların olduğu bir dönemde...
varsa bir yolu bana da öğretin lütfen...

Engelli aracı

Sayın atoksal ve allienwolf,

Acaba hangi şehirdesiniz?

ben ehliyet alırkende 1 tane engelli aracı vardı onunla bütün engelliler ehliyet aldı herkezin engeline göre tertibat yapılmıyor..ama aslında kanunen bir başıbozukluk var burada olması lazım

saçmalamışlar abartiyorlar belki kanun vs uyguluyorlar ama ben özel tertibat bile olmadan normal manuel arabayı kullanmıştım :)

bende sağ kol kısalık ve hareket kısıtlılığı var. H ehliyet alırken sınavda manuel araç kullandım. hatta vites okadar kötüydü ki vitesi ikiye sol kolumla attım. herhangi bir problem olmadı. Sanırım kursun işi bilirliği önemli.

Üst Alt