Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Küfür hastalığı sebebiyle dijital mecrada küfür etmem ve hakkımda açılan dava!?

diyarbakirli1

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
dedigim gibi %40 engel raporlu hastayim o videolarda gordugunuz dokunuldugunda kufredenlere benzer hastaligim var…bir kisiyle facebookta whatsapp uzerinde diyolaga girdim benim sinirlenmemi sagladi ve ben de ana avrat kufretmisim whatsappta ki hatirlamiyorum bile..
bugun uzlastirmaci acti 10 bin istediler ben 3 bine kadar indirdim dedi… ben de kâbul etmeyince dava uzadi…

1)para cezasi oder miyim ne kadar
2)hagb diye birsey varmis 5 yil islemezsem ayni seyden o zaman ödemeden kurtulabilir miyim
3)kpss atama bekliyorum memuriyette vs sorun teskil eder mi
4)belli ki is haline getirmis bu kisi hatayda ben bursa da mahkeme nasil olur ben hataya mi gidecegim

Yegen dolandırıcılık olmasını, ifade için çağırıp savcı ya ifade verdin mi?

diyarbakirli

Dava açsa,ifade için savcı çağışır korku ile para koparacak aklıma sıra
@hozgul hocam fikriniz nedir

(ben)

Dava açılmadan önce bu tür davalar arabulucuya gidebilir. Hakaret davalarında suç ilk kez işlenmişse, psikososyal bakımdan bir maruzat söz konusu ise o halde hakim idari para cezasına hükmedebilir ve dilerse davalının tutum ve davranışlarını gözeterek ve de suçun tekrar işlenmeyeceğine inanırsa o halde hükmün açıklanmasının geri bırakılması da söz konusu olabilir. Elbette bunlar tamamen ihtimaldir.

İşin içeriğine bakmak lazım. Örneğin tahrik var mı, karşılıklı sövme var mı gibi... Bunlar davanın seyrini değiştirebilir.

Bana kalırsa küfreden samimi bir özür dilerse ve biraz alttan alarak uzlaşmaya varılabilir.

Bu para konusu kim belirliyor on bin üç bine iniyor düzmece bir olay var gibi

Arabulucu ile de olsa ya da kabul etmezsen ve mahkemeye giderseniz aşağı yukarı 2500 ile 3500 lira arasında hakim ceza veriyor ve ödemeye mecbursun.

HAGB bu para cezasının ödenmesini ertelemiyor. HAGB'ı kabul etsen bile yine de bu parayı ödeyeceksin.

(Ben de 3 yıl önce bir kişiye direk olarak küfretmediğim halde ve başka birine hakaret etmeden sadece "Her kurumda bu pisliklerden vardır" diye bir yorum yaptığım halde mahkeme bana 2700 lira hakaret cezası vermişti. HAGB'ı kabul ettim ama parayı mecburen ödedim. HAGB sadece 5 yıl içinde suç işlemezsen bu hakaret davasındaki hükmün 5 yıl ertelenmesine yarıyor. Para cezasını ödenmemesine yaramıyor. Yani... hakim hakaret ettiğine kanaat eder ve ceza verirse para cezasını mutlaka ödeyeceksin. En fazla temyize gönderirsin ama 1 yıl sonra temyizden gelir ve para cezasını her halükarda ödersin).

@ŞİMAL YILDIZI
Sizin söylediğiniz manevi tazminat olabilir mi? Zira idari para cezalarının ertelenmesi mümkündür...

(ben)
Manevi tazminatlarda da hakimlerin kanaati söz konusu. Bu olaydan manevi olarak ne kadar etkilenmiş, ikinci durum ise haksız zenginleşme kavramı

Manevi mi yoksa İdari mi bilmiyorum ama daha sonra gelen mahkeme sonucu yazısında aynen şöyle yazıyordu:

"Davalı (Ben) HAGB'ı kabul etmiştir ve 5 yıl süre ile hükmün ertelenmesine karar verilmiştir. HAGB kararı davalının toplam 2700 lira tutan para cezasının ertelenmesini sağlamaz ve davalı bu parayı 5 eşit taksitte şu tarihten itibaren ödemeye başlayacaktır..."

Karşı taraf maddi yönden zarara uğradığı için maddi-manevi olarak bu davayı açmıştı.

O nedenle bu manevi tazminat cezasıdır.

(Buradaki arkadaşımıza da büyük ihtimalle manevi tazminat davası açılmıştır)..

Buradan da tüm arkadaşlarımıza yeri gelmişken uyarı yapayım.

Arkadaşlar artık bu internet denilen mecrada sakın ola ki birilerinin tahrikine kapılıp asla küfür, aşağılayıcı, hakaret ve benzeri tartışmlara girmeyin asla "İMALI DA OLSA" birilerini hedef almayın.

Ben 2 kişinin karşılıklı yazışmalarının arasına girip bunlardan biri arkadaşım olduğu için ona "Her kurumda bu pisliklerden vardır. Siz başkaları da var mı diye iyice arayıp, varsa onları da ilişiğinizi kesin" diye öneride bulunmuştum.

Arkadaşımın tartıştığı kişi işte bu lafımın ekran görüntüsü almış ve dava açmıştı. İşte mahkemede hakim de bu lafımı "İMA YOLU İLE HAKARET ETMİŞTİR" olarak tazminata hükmetmişti.

O nedenle... asla ve asla böyle tartışmalara girmeyin, kimseye sövmeyin.

Artık hakimler en küçük bir ima'da bile cezayı kesiyorlar.

bunun ispati nasil oluyor..benim whatsapp ciktimi oyle bir photosp yaparim ki sana ana avrat sövmusum gibi de gosterebilir… yani bunun kaydi bir seyi whatsapp tan istersin o da vermiyor zaten…

benim sinir hastaligim var okkali kufretmis te olabilirim hatirlamadim simdi konuyu..demek istedigim hagb alsan da odersin demis birisi o zaman hsgb ne diye aliyorsun manasi anlami kalmadi ki 5 yil islemezsen vs..

bir de sicile sadece dava sonuclaninca geciyor degil mi yani dava acilinca falan degil

nasil senin yazin ile maddi kayiba ugramis anlamadim

diyarbakirli
hastalıgını resmı olarak belgeleyebılecekmsın.birde bu hastalıkla memur oldunmu sövme devam ederse memurluk işin nasıl olur bilmıom diyecegım tek şey ALLAH şifa versin ataman gerçeklessın.

Hakaret ettiğin kişi ekran görüntüsü alıyor ve o ekran görüntüsü mahkemede kanıt oluyor.

(Fotoşhop ile bunu yapamazlar. Yaparlar ama sen onun fotoşhop olduğunu bildiğin için mahkemede bunun fotoşhop olduğunu ve incelenmesini talep edersin ve böylece fotoşhop olanlar hemen anında belli olur ve kanıt olmazlar. Ama sen küfür ettiğsen ve ekran görüntüsü aldılar ise yapacağın hiç bir şey yok).

HAGB ise 5 yıl boyunca başka herhangi bir suç işlememen için uygulanıyor. Yani 5 yıl boyunca herhangi hiç bir yasadışı suç işlersen o ertelenen davadaki hükmde ekleniyor.

(Para cezasını ise mecburen ödeyeceksin. O ertelenmiyor).

:.

"KÜFÜR HASTALIĞI" diye bir hastalık olduğunu sanmıyorum. Tıp ya da Hukuk literatüründe böyle bir hastalık gerekçe oluyor mu? Avukat arkadaşlar bilirler ama ben olduğunu sanmıyorum.

iste ne erteleniyor da ne ekleniyor ben de onu sordum sen ona cevap vermemissin
para cezasi odedin ne kaldi ne erteliyor..ayrica avukata sordum hagb para da odenmeyebiliyor yani mecvur degilsin

sen video hic gormemissin dokununca kufredenleri bir ac izle bakayim o zaman gorursun KÜFÜR HASTALİGİ

Dokununca küfreden dediğin TİK denilen şeyi diyorsun ama karşılıklı mesajlaşma TİK sayılmaz ki. Dokunca küfredenler genelde karşıda dokunanın dediğini tekrarlar. mesajlaşma o sınıfa gireceğini sanmıyorum. Uzlaşma en kestirme yoldur. İş mahkemeye düşerse hem daha uzun sürer hem daha yüksek bedel olabilir. hem siciline geçer. aranızdaki uzlaşma da en kısa yolda halledilmiş olur.

alperen1

yazili tik vardir dusunsel tik vardir hatta rüya da tik bile vardır git biraz psikoloji oku anlarsın birader.. uzlasma yapmiyor âyrica kufuru hatirlamiyorum bile..belki de yalandir whatsapp delili nasil oluyor is haline getirmis

Küfretmediysen uzlaşmaya niye yanaşmıyor diyorsunuz. siz yanaşmayın. TİK istemsiz hareket ile ani refleks ile ağızdan çıkar daktiloyu özüne alıp yazılmaz. kalemi eline alıp yazılmaz. Yok var diyorsanız ben sağlıkçı değilim hakime deyin varsa öyle bir çeşidi o karar verir.

ben kufretmedim demedim olabilir diyorum yani etmemiste etmis te hatirlamadim… sana psikolojide bir arastirma yap iatersen dedim bir google yaz gorursun bos tartismaya gerek yok

Üst Alt