Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik şizofreni hastası bir kişi hapse atılır mı? [Hukuk]

yağmur1997

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm,benim eşim e 2022 aylığı için aydın söke devlet hastanesin e sevk ettiler .heyet raporu için burada psikiyatri doktoru kronik şizofreni ve göz doktoru görme engelli yazdı.şu an elimizde rapor yok maliyeye göndereceklermiş.bu esnada denizli savcılıgı eşim için tutuklama kararı çıkarmış.resmi evrakta sahtecilik suçundan.savcılığa ilettik durumu infazın durdurulması veya ertelenmesi diye ama savcılık kabul etmedi.rapor elimize 23 mayısta geçeçecek .ne yapabiliriz yardımcı olabilirmisiniz

bu durumda yapabileceyiniz rapor elinize geçene dek yakalanmaması kişinin raporu alıncada raporu yetkili mevkilere gönderirsiniz sorun çözülür hı bu şekildede bişe yapamaz aslında alır kişiyi içeri sonra hastahaneye sevk eder doktor dan rapor ister rahatsızlığı kanıtlanınca dava düşer bu durumda tabi baya uğraştırırlar

tşklr

çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz.

arkadaşlar şizofreni başlı başına tutuklanmayı engelleyici bir hal değildir. hastalığın cezai ehliyeti kaldıracak ağırlıkta olup olmadığının tespiti gerekir

slm sedat bey.

merhaba sefa bey,eşim yüzde 80 özürlü ve bakıma muhtaçtır yazıyor,ne yapabiliriz acaba?..şimdiden tesekkurler.

Evet, rapor elinize geçene dek yakalanmamak, sonrasında da raporu hem polise hem hakime ibraz etmek lazım...

benim şöyle sorum olcaktı benim /80 raporum var şizofreni mahkemem var eger ceza alırmıyım ayriyetten benim daha önce denizli cezaevinde yattım çıktım savcılık savcılıkların önüne karşısına çıkan not var...PİSKOLOJİ BOZUKDUR DİYE çıkıyor savcılıkta kendiside okudu acaba ceza verirlermi acaba birinden duydum almazsın dediler ama sizlere bi danışayım dedim sagolun

acaba sorun cıkarmı

Ercan, cezai ehliyetin olmadığına dair raporu hakime bildirmelisin.

oturanboga abi hakime ifade verirkenmi raporu vereyim yoksa son diyeceğin bir şey varmı derkenmi raporu

En erken ne zaman verebiliyorsan o zaman ver derim Ercan

abi birşey sorcam hastanedennmi alıcaz raporu elimde rapor var hani emeklilkere verilen rapor onlanmı yoksa özelmi hastaneye gitmem lazım emekli raporu var agır özürlü olduguma dair

hangi raporla

[FONT=verdana]ağır şizofren hastası yüzdeseksen ağır özürlü raporu var ve süresiz bu rapor cezai eliyetsiz roporu değilmidir[/FONT]

Sayin bulent bey ben bu sene bipolar bozukluk psikotik ozellikli mani tanisi konulmus bir hastayim daha oncesinde hakkimda acilmis 9 tane dava var tehtid hakaret davasi mahkemelere bu hadtaligimi sunabilirmiyim faydasi olurmu eger ceza alirsam hapsemi hastaneyemi yatarim

cezaı ehlıyet olup olmadığını ADLİ TIP KURUMU karar verır . her suç için adli tıpta yatarsınız . ilaç verilmeden sızın hareketlerınız gözlemlenir . ( bı kere ceza ı ehlıyet yok raporu aldım ömür boyu sürer hatasına düşmeyın .her suç için tekrar kontrol olur. )ceza verılırse yüksek güvenlıklı hastanede yatarsanız . (Bakırköy gibi .) orada yatmaktan kurtulursanız bu sefer sureklı doktor kontrolüne gönderılırsınız tedavısı yapılıyor mu dıye ( 5 yıl boyunca ). hıc bır suç karşılıksız kalmaz kalırsa adalet mekanızması bozulur .

Sayin ibrahim bey cok tesekkur ederim. Inanin bu cuclarin hic birisini bilincli yapmadim mahkeme lerden birisi beni bakirkoy e sevketti bayram sonrasi yatiricaz eger yatmadsan ceza alirsin dedi bir mahkemede adli tipa sevk etti orda yatmadan heyete ciktim bakirkoyde yattigimi soyledim soru sordular cevap verdim cikabilirsin dediler inanin yemeden icmeden kesildim uykularim kaciyor birde 2 yil once hakkimda acilmis yaralama davasi vardi tanisi yeni konan bu hastaligim 2 yil once baslayan davada etkili olurmu

vuku bulan olay zamanlarında rahatsızdım fakat tanı olmadığı için hareketlerım bilinçsiz ve suursuzdu . olayları algılama yetım zayıftı dersen bı kurtuluş umıdı olabılır .

sayın arkadaşlar benım kesinlemşmi cezam vardı 5 sene cuma güün tebligat gelmiş karar verilmiş hakim gerekceli kara yazmış gerecekside:CEZAEHLİŞYETİ YOKTUR CEZA VERİLEEMZ DEMİŞ BİR SORUN CIKARMI ACABA

geçmiş olsun . savcılık 5 yıl doktor kontrolü ısteyebılır . 6 ayda bır ceza ınfaz savcısından kağıt alıp hastaneye doktor kontrolüne gıdebılırsın. doktor kontrollerının bırıne gıtmezsen ceza kesılır ve başın ağrır uzun sure .

yok hayır raporumda AGIR ÖZÜRLÜ yazısı var hic bir işte calıtıralamaz doktor yatıramıyor beni ne hastane yada baska ceza veremiyor

Umit bey mahkemeye bu belgeleri kesinlikle sunmalısın. hakim ikna olmas bile seni tekrar adli tığ a yollar adli tıp dooğrudan cezai ehliyeti yoktur diyecektir ki öncelikle senin tedavi gördüğün doktordan bilgi alırlar daha sonra adli tıpa gerekli görürlerse gidersin raporlarını mutlaka mahkemeye ver..

geçmiş olsun . savcılık 5 yıl doktor kontrolü ısteyebılır . 6 ayda bır ceza ınfaz savcısından kağıt alıp hastaneye doktor kontrolüne gıdebılırsın. doktor kontrollerının bırıne gıtmezsen ceza kesılır ve başın ağrır uzun sure .
5 yıl kontrol isteniyor

Şizofren hastalarında kimlerin cezai ehliyeti var ? kimlerin cezai ehliyeti yok ? Bu rapor oranına göre mi belirleniyor ? Cezai ehliyet olup olmama rapor puanı kaçtır ? Ben her şizofren hastasının cezai ehliyeti yoktur cezaevine girmez diye biliyorum. Yanılmışım galiba.

Üst Alt