Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik böbrek yetmezliği olan kişi için evde bakım aylığı alınabilir mi?

Metehan27

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

Benim 2 yaşında bir çocuğum var bununda 2 aylıkken kronik böbrek yetmezliği olduğu nu öğrendik ve o günden buyana periton diyalizi oluyor ve annesi her 6 saatte bir diyaliz yapıyor. Ve 2 ay öncede böbreklerin çürümesini cigerden salgilanilan sıvı böbreği curutmus dediler. Yani demek istediğim şu annesi bakım parası alabilirim alırsa bile ne yapmamız lazım . Birde raporu % 'de kaç çıkar bilginiz varmi?

Şimdiden teşekkürler ilginiz için...

Gelir kriteri uygun olup engelli raporuda %50 ve üzeri olupAğır engelli işareti varsa Bakım parası için başvuru yapabilir

Metehan27 çocuğunuzun raporu yokmuş henüz. öncelikle evde bakım aylığı için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip başvurun. il müdürlüğü sizi Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine sevk yapacaktır. % 50 ve üstü agır özürlü rapor almanız halinde başvurunuz alınacaktır. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL altındaysa ve çocugunuz bakıma muhtaç durumda bulunursa evde bakım aylıgı baglanacaktır. aksi takdirde mümkün değil. engelli sağlık kurulu raporunda agır özürlükısmının evet olması lazım. agır özürlü rapor olmazsa isterse yuzde yuz oran olsun evde bakım aylıgı başvurunuz alınmaz bilin.

Ben bundan engelli maaşımı alırım yoksa bakım maaşımı birde bu maaş 3 aydan 1 mi alınıyor.

Metehan27 ;

Bakım aylığı başvuru sürecinden bahsediliyor. Her ay ödeniyor.

@Metehan27 ben yukarıdaki cevabımda evde bakım aylığından bahsettim. ama niye bahsettim? çünkü sen, çocuğun için annesi bakım aylığı alabilir mi diye sordun? ben de şartları tutarsa alır dedim.
uygun raporu alırsanız ve diğer şartlar da uygun bulunur ve evde bakım aylığı baglanırsa eşinize çocuğunuza baktığı için ayda 1027 TL ödenecektir. agır özürlü rapor alınca aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip başvurun muhakkak.

engelli maaşından bahsettiğinize göre, onu da alıp alamayacağınızı soruyorsunuz anlaşılan:)

çocuğunuz 18 yaş altında. o başvuramaz. annesi ya da babası olarak siz başvuracaksınız. 18 yaş altı 2022 engelli yakını aylığı % 40 ve üstü engelli sağlık kurulu raporlu engelli çocuğu olan ebeveynlere bağlanan aylık türüdür. bu aylık için kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) başvurmalısınız. ancak anne /babanın sigortalı olamaması şarttır. ikinizden biri bile sigortalı ise bu aylık başvurusu bile alınmaz.
her ikinizin de sigortası yoksa ve hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altındaysa bu aylık için başvurabilirsiniz. 2022 engelli yakını aylığında her türlü mal mülk gelir hesabına dahil edilir. alınan evde bakım aylıkları da dahil edilir.

2022 engelli yakını aylığı 3 ayda bir ödenir. 2017 yılının ikinci altı ayı için bu miktar 1132,98 TL'dir.

özetle engelli yakını aylığı üç ayda bir 1132,98 TL,
evde bakım aylığı ayda bir 1027 TL olarak ödenir.

merak ettiğiniz başka soru varsa devam edebilirim:)

Üst Alt