Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kredi borcumu ödeyemiyorum. Evime haciz gelir mi? [Hukuk]

arif61

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Slm banka bana kredi ve yüksek limitli kredi kartı verdi hiçbir işim sigortam olmadıgı halde bende bunları kullandım toplam 40 bin tl cektim şimdide ödeyemiyorum üzerime hiç birşey yok eşimin adına kayıtlı bir ev var eve haciz gelirmi

bence gelir. degerli arkadaşım. madem ki işiniz gücünüz yok ne diye kredi kartı kullanıyorsunuz. eşinizin malınamı güvendiniz. sayın başbakanımız boşuna mı diyor. kredi kartının magduru olmaz diye. millet bilmiyormu sanki ödeyecemeyegi borca girmiyor. şimdi sıkıştınız milletten mi akıl akıl istiyorsunuz. yada şöyle diyeyim. allahı peygamberi tanımadık insanlar. diyelim ki başlarına bir kaza bela geliyor rabbim bana yardım etsin gibisine olmuş sizinkide. onun içindir ki yapılacak tek şey borcunuzu gerekirse taksitlerle ödemek

engelli olsa ne olur olmasa ne olur. rabbim akıl vermiş sen işin yok gücün yok 40 bintl lik kredi kullanıyorsunuz size ancak mahkeme yardımcı olur

sarı arif arkadaşa fikir verecektik onu da sen kestirip atıyorsun. sana ne adam işsiz gücsüz kredi kartı vermişler o da ihtiyaclarını karşılamış bunu bankalafr düşünsün hiç biir geliri güvencesi olmayan vatandaşları kredi tuzağına atıyorlar . verme durumu gücü yok vermesinde anlamadım sana ne oluyor.

insanların hayatlarını bılmeden ne kadar da ön yargılı davranıyorsunuz yaaaa adam sadece fıkır ıstemıss yaaa vayyyy ki vayy halimizeee

Adam ben para harcayabilirim diye size sordumu. Yada harcarken

ee heee sana ne sarı senin cebinden mi çıktı neden ağrına gidiyor dostum. arifin afiyeti olsun iş ver inan yapmaz onu işsiz ne yapsın hayat güzel ihtiyaclar artmış kapıtalizm devrinin ortasındayız kim ne yakalarsa afiyet olsun kardeşim

sarı kanarya akılı olsana arkads adam gibi soru sordu sen ters cvp veriosun ayıp sana böyle yapma günahtır kalp kırma cvp verme ozaman

Çok ayrıntısını bilmediğimiz bir konu için iyi veya kötü yorum yapmak doğru değil. İlk olarak bankalar kredi ve kredi kartını bir teminat görmeden bu kadar yüksek oranda vermez. Küçük meblağlar bile ödenmediğinde çok büyük rakamlara çıkarken 40 bin tl ödenmediğinde afaki rakamlara çıkarki banka bu riski mutlaka göze almaz. İllaki sizden tahsil etmenin bir şekline bakar. Şayet gerçekten bir teminat vermedi iseniz o zaman sizinle pazarlığa girer veya krediyi satın alan sigorta şirketine devreder. Onlarda yine sizile pazarlığa oturur ve ödiyemiyeceğim dedikçe rakamı düşerler. Ne koparırsak kar hesabı. Gayrimenkulün başkası üzerinde olması farketmez eve değil içindeki eşyalara haciz gelir. Eşyaların başkasına ait olduğunu kanıtlayamassanız haczedilir. Önemli olan kayıtlı adresinizdir.

sarı kanarya 72;
Sayın basbakaninin tuzu kuru olduğu icin kredi karti magduru olmaz demis. Olur kardesim olur. Hayat bu yarinin sana ne getirecegini bilemessin. Hastaligi var acligi var var oglu var. Bunlari yazdim diyede benide magdur olmus falan zannetme 18 yildir kredi karti kullanan ve arkadasin yazdigi limitlerin 4-5 kati limitleri olan birisi olarak bu 18 senede bir gun gec yatirmisligim bile yok. Ne olduğunu bilmeden yargılamak yanlış haklıda olabilirsin kötü bir niyetle yapılmış bir şey varsa ama bilmiyoruz.

helal sana be iyice ve açıklamalı bir yorumla konunun kapağını takmışsın arkadaşım :)

Kanunlar çok değişti ,evine icra gelir ama evinde aynı eşyadan iki tane varsa birini alabilirler,tek olan eşyalara el koyamazlar ,ayrıca banka seni şubeye davet ederse gel borcunu yapılandıralım derse ve gittiğinde orada bir takım kağıtlara borcunu falanca tarihler içerisinde ödeyeceğim diye senden imza alırlar o imzayı atarsan sana 3 ay hapis verme haklarıda oluyor.kanaryanın yaptığı terbiyesizliğede aldırma ,borcu sıkıntısı olan bir insana o şekilde hitap etmesi hoş değil

Öncelikle Geçmiş olsun,

Medeni Kanuna göre eşler birbirinin borcundan da sorumludur, Borcu karşılayacak eşyanız yok ise gayrimenkul Haczi konu edilebilir.

Öncelikle yapmanız gerekenler : Borcunuz Banka tarafından mı takip ediliyor ? yoksa Konu Hukuk Bürosu na mı intikal etti ? sizi arayan varmı?

Hangi banka İse Bölge Müdürlüğü'ne Başvurun, Engelli Belgelerinizi vs yanınıza götürün. Faizi silip yapılandırma yapabilirler. Ancak yukarıda yazıldığı gibi Taahhüdü ihlal konusu sıkıntılı, Kaç taksitte ayda ne kadar ödeyeceğinizi belirleyin Kabul etmiyorlar ise Evinizden eşya kaldıracaklarını tehdit ederler ki bu da eskisi kadar kolay değil.

Her ne olursa olsun dünyanın sonu değil.. Borcu olmayan insan yok, Siz iyi niyetli olduğunuzu gösterirseniz Banka Avukatı vs.. aralarından iyi insanlarda çıkıyor yardımcı olurlar

Nagihan07;

İpotek yok ise gayrimenkul haczedilemez satışına tedbir konabilir. Eş durumu hakkında bilgim yok.

arif kardeşim öncelikle geçmş olsun,allah yardımcın olsun,zor bir süreç,bankalar evinden eşya alamaz ama gelir giderler sürekli rahatsız olursun,borcu tahsil edene kadar seni rahat bırakmazlar,benim sana önerim eşinle konuş,evinizi satın borcunuuzu ödeyin fazla büyümesin.ilerde yine ev alırsınız,eş dost çoluk çocuk böyle günlerde belli olur,hepimiz insanız hata yaparız,düşmez kalkmaz bir allah,böyle sarıkanarya gibi dengesiz insanlarda moralini bozmasın.bu tür insanların sözlerine itibar etme.bu kötü günlerde geçer emin ol,allah yardımcın olsun arkadaşım....

Üst Alt