Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KPSS'ye girerken engelli kadrosuyla mı girmem gerek?

edam

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Üniversıte son sınıfta okuyorum. sonradan engelli oldum. yüzde elli raporum var
engelli konumunda basvursam ne olur, ne gibi avantajlarım olur, ne gibi poblemlerle karsılaşırım?
normal statüde basvursam engelli oldugum için problem olur mu?

cevap için şimdıden teşekkürler

iyi geceler engelli kadrosundan başvuru yapabılmenız için ya kpss ye gırmelisiniz.(herkes gibi giyorsunuz sınava işkura kayıt olup kendi ilinizdeki engelli kadrolarına başvuyorsunuz bu kamu işçiliği için.)yada yılda 3 kere belli donemlerde açılan engelli devlet memurlugu sınavına gırıyorsunuz.

aynı durumdayız ben 587 engelliyim. benim iş bulmam mucize gibi bitiirrricem bakalım ünivi e olucak ben amtematik son sınııfım

serkan öncelikle tşk edıyorum yani kpss normal basvuruyorum daha sonra diğer işlerle uğrasıyorum doğrumu anladım bılmıyorum. bu arada öğretmenlik okuyorum

Serkan005'în dediği gibi yıl içinde 3 kere engelli sınavı yapılıyor.Mezun olduktan sonra istenilen şartlara (okuduğun bölüm...) uygunsan başvuru yapabiliyorsun.Her kurum kendi sınavını hazırlıyor.Bu sınavda kpss konuları (inkilap tarihi, Türkiye coğrafyası, anayasa, vatandaşlık, türkçe, matematik) ve başvurduğun kuruma ait soru çıkıyor.Bu sınavlar standart değil.Her kurum soru sayılarını, konuların ağırlıklarını değiştirebiliyor.Bana kalırsa çok yıpratıcı bir süreç.Başvurma, sınava girme, sınavın sonuçlanması bayağı zaman alıyor.
Diğer engelli ilanlarını memurlar.net, işkurdan takip edebilirsin.Bu sınavları başvuru için kpss puanın gerekiyor.Puanın tüm başvuranına göre en yüksekse mülakata katılıyorsun. Puanın yüksek olması çok anlam taşımıyor.Mülakatta elenebiliyorsun.

Arkadaşım;
KPSS de engelli kadrosu yoktur. KPSS ye girerken OSYM başvurusunda Sağlık Kurulu Raporunuzuda eklerseniz OSYM size engelinize göre işlem yapar. ( Yani göreme negellilere iki tane öğretmen veriri. Ortapedik engellilerede alt sınıfları tahsis eder..gibi..

KPSS tercih klavuzunda yanılmıyorsam 11. sayfada OSYM Özürlü adayların dikkatine diye bir bir açıklama yapmış orayı okursanız sanırım anlaşılır.

Diğer taraftan İŞKUR dan da özürlü kontenjanından işe yerleşmeniz mümkün olabilir. Birde Yılda 3 defa belli dönemlerde özürlüler için alım yapılmaktadır...Bunlarıda takip etmenizde yarar vardır...

Bu, devletin sakatları sadece sakat kadrolarına mahkum etme tavrı maalesef var! Ama bu evrensel hukuka da ulusal hukuka da aykırı aslında! Kimse kimseyi sakat-sakat değil diyerek ayıramaz.
Ben olsam, sakatlığıma dair hiç hiç hiç bir belge sunmadan KPSS'ye girerim, atamam yapılacağı zaman o kadronun gerektirdiği işi yapabileceksem, bunu belgeleyen bir rapor alır, atamamın gerçekleştirilmesini beklerim. Gerçekleşmezse, "sakatlar sadece sakatlar için olan sınavlara girebilir ve o kadrolarda çalışabilir" derlerse, derhal dava açarım. Davayı kaybetme olasılığı var. Zira danıştay'un bu konuda akıl almaz ayrımcı bir kararı mevcut (http://www.engelliler.biz/forum/hukuk/674-sakat-diye-memuriyet-sinavina-alinmayan-kisiler-hukuk.html). Karar aleyhime olursa, bir saniye durmam ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne giderim. Yüzde bin kazanırım, yüzde bin ihtimalle Türkiye mahemelerini de bürokratlarını da utandıracak şekilde karar çıkar.
Böylece kurumların ve mahkemelerin o utanç verici tutumunu mahkum ettirmiş ve Türkiye'deki sakatlar için önemli bir kazanıma vesile olmuş olurum!

öncelikle forumu okuyup cevap veren arkadaslara tesekür edıyorum ben ösym gırerken engelli degıldım sonradan kaza sonucu oluştu ki kpss de engellilere yönelık yok dıye yazmışsınız.o zaman normal basvurup öğretmenlığe yönelık rapor almak gerekıyor. ama ben şöyle bır sey duymuştum engelıler 12 yılda emeklı oluyor.aslında ıyı bir avantaj ama....... ulaşmak mesele

Kendimden örnek vermem gerekirse. Ortopedik engelliyim ve kpss'ye girdim hiç bir şart belirtmeden ve atama döneminde tercih yaptım ve kazandım. İstenen belgeler arasında o işi yapabileceğime dair rapor almam gerekiyordu ve onuda aldım ve şu an çalışıyorum. Tercih işlemlerimizi yaparken yan tarafda bulunan şartları iyi analiz etmek zorundayız. Hangi işi yapıp yapamayacağımızı en iyi biz analiz edebiliriz ve ona göre tercihlerimizi yaparız. Şimdiden size başarılar edam bey.

Fakat hiç görmeyen bir insan veya gözlerindeki sorundan dolayı yazıları okuyamayan kişiler raporunu mutlaka ibraz etmek durumundadır. Bu durumda olan arkadaşlarımızın bunu OSYM ye KPSS için başvuru yaparken bildirmesi gerekiyor. Ona göre Okutman veriliyor. Bu önemli noktayıda hatırlatalım..

2010 yılnda ortaögretim mezunlarına sınav var mı

vergi indirimi alırsanız 3600gün piriminiz varsa emeklisiniz

vergi indirimi alırsanız sigortanız 1994 veya1993 ise 3600 gün varsa emeklisiniz

Arkadaşım ortaöğretim mezunları için OSYM 2 yıllık periyotlar halinde sınav yapmaktadır.. 2004-2006-2008 de yapıldı. Sanırım 2010 da da yapılacaktır..Başarılar.

engelli biri ne zaman nasıl kpss sınavına gırecek.?

Sorunuza şöyle bir cevap vereyim öss ye girmek istiyordum sonradan engelli olmuştum fakat ösym nin haberi yoktu ben engelli kontenjanından basvurmak istiyordum çünkü ösym ye durumumu anlatan bir dilekçe yazdım ve raporumuda ekleyip yolladım ösym den 1hafta sonra cevap geldi. özetle Sevgili samet yasin menc öss sınavına engelli kontenjanından alınacaksınız diye sende dilekçe yazıp raporunu eklersen aynı şekilde sanada cevap yazarlar

Kpss kılavuzunda özürlüler ilgili kısım _?

arkadaşlar Kpss kılavuzunda özürlüler ile ilgili bir seçim var mı yani biz özürlü olarak mı gireceğiz normal statüde mi işlem görüyoruz yoksa özürlü olarak girdiğimizde bize bir avantajı var mı

Arkadaşım KPSS ye engelli olarak girmek size sınavda veya tercihlerde bir ayrıcalık sağlamaz. Fakat sıanvdan sonra İŞKUR da özürlü kontenjanlarına başvuru yaparsın. Ayrıca engelli olan kişilerde herkes gibi engeline mani olmayacak işleri tercih yapabiirisin...

Ayrıca KPSS Klavuzunda da özürlüler için bir açıklama mevcuttur okumanızı öneririm...

Kpss başvurularında engel durumunuzu belirtiğinizde sizin durumunuza göre sınava giriş anında kolaylıklar sağlanacaktır. Tekerlekli sandalye kullanıyorsanız zemin katta sınava girişiniz sağlanacaktır. Onun haricinde engellinizi belirtmeniz size tercihlerde ve puanlarda öncelik tanımayacaktır.

Evet görme engelliler için ve ortepedik engelliler için düzenlemeler vardır. Sınavda ayrıcalık yok fakat sadece özürünüze uygun şekilde sınava girmeniz sağlanaktadır.

Ayrıca görme engellilerde yazıları okuyamayan kişilere 2 tane öğretmen verilmektedir. Ve şekili sorular iptal eilmektedir. Başarılar...

desenize bizim işimiz gerçektende çok zor bu raporu almak için çok uğraştım raporu almadan şöyle işe girebilirsin böyle işe girebilirsin diye çok umutlandırdılar şimdi o kurduğum ümit duvarları teker teker yıkılıyor hele 1 de 1eylülde çıkan yasa ile tamamen yıkıldı ben karamanda oturuyorum ve karamanda özürlü işçi alımı yok gibi bişey var olanlarda beden işçisi olarak var benim ortopedik sorunum var nasıl çalışabilirim beden işçisi olarak konya da uygun işler görüyorum başvuramıyorum bu resmen zulüm gün geçtikçe bizim yararımıza değişmesi gereken yasalar bizi daha çok sııntıya sokuyor hakkımızda hayırlısı ama zor !!!

Üst Alt