Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KPSS başvurusunda engelli bölümü yok. Engelli olduğumuzu nasıl beyan ederiz?

ilknurcebi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar

internetten başvurumu dolduruyorum.ama engelli bölümü bulunmamakta
başvuruda olan arkadaşlarımız bana bu konuda bilgilendirimisiniz
teşekkür ederim

Merhabalar bende internetten başvuru yaptım engelli bölümü vs yok.
ÖSYM'nin sitesindeki KPSS ile ilgili açıklamalarda bavuru kılavuzunda engelliler sınavla ilgili her hangi bir öncelik veya başka bir şey söz konusu değil mail adreslerine raporunu gönderirsen sınav binası ile ilgili 1 kat yer ayarlıyorlar.

ya arkadaşlar ben başvurumu bugün yaptım elimdeki yani başvuru kayıt belgesinde 5. bölüm engel durum bilgileri yazıyor bu yazmıyor diyen arkadaşlar tekrar kontrol etsinler

herhangi bir bölüm yok sen ösym ye raporunu yollayacaksın..keşke hiç netten uğraşmasaydın direk ösym merkezinden yapsaydın

nasıl yok ya kayıt belgesi elimde ve 5. bölüm engel durum bilgileri

Arkadaşlar Kpss ye engelli olarak girmek için liselerdeki baş vuru merkezlerine gideceksiniz. Oraya raporunuzu vereceksiniz ve görevli sizin bilginizi bilgisayara girecek. Raporunuzda orada kalacak raporunuzu aslı gibidir yaptırıp verin tamamdır.

( Bu durum ilk defa sınava engelli olarak girecekler için geçerli )

bende ilk sınava girdiğimde görevliye vermiştim raporumu.yani 2 yıl önce
bu senede girecem ama o bölüm yoktu.

ben kpss2008 ösym ye rapor gönderdim sınavına engelli olarak girdim yardımcı yani kodlayan vardı salonda tek ben ve 2 görevli vardı bu yılda aynısı olurmu çünkü ösym ye rapor göndermedim engelli olarak girdigimi nerden ögrenebilirim yardımcı olunuz acele

raporunuzu vermek inanın ki hiç bir şey değiştirmiyor.
ben raporumu verdim belki ikametgah adresime daha yakın bir okulda sınava girerim diye ama tekrar değişen bir şey olmadı..

rapor verilmesi ikametgah adresine daha yakın bir okulda sınava girmek ve okullarda yukarı katlarda sınava girmemek, giriş katlarda sınava girmek içindir.

Eskiden sakatlar KPSS'Ye alınmıyordu; "sakatlar sadece sakatlar için ayrılan kadrolara başvuraiblir" deniyordu:

2004 KPSS Kasım Yerleştirmelerinde Yer Alan Açıklama
"ÖZÜRLÜ ADAYLARIN DİKKATİNE:
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve bu Kanun'un 53 üncü maddesinin birinci fıkrası hükmü gereği hazırlanan özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelikte özürlü memur istihdamı ayrıca düzenlenmiş olup, buna göre kamu kurum ve kuruluşları toplam dolu kadro sayılarının (taşra teşkilatı dahil) %3'ü oranında özürlü çalıştırmak zorunda olduklarından, bu suretle istihdam edilecek özürlüler için özürlü açığı bulunduğu sürece her yılın Nisan-Mayıs, Temmuz-Ağustos, Ekim-Kasım dönemlerinden bir veya bir kaçında kurumsal bazda ayrı bir sınav uygulaması yapılmaktadır.
Memur olmak isteyen özürlü vatandaşların; özürlü kontenjanı çerçevesinde özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelikte belirtilen prosedür çerçevesinde ilan edilecek kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadrolara atanabilmeleri için bu kurum ve kuruluşlara başvurmaları ve ilgili kurum veya kuruluşlarca yapılacak sınavlarda başarılı olmaları halinde memur olarak istihdam edilmeleri mümkün olabilecektir."
Fakat sonra bu saçmalık düzeltildi (KPSS 2010 sayfa 16):

ÖZÜRLÜ ADAYLARIN DİKKATİNE:

Özürlü statüsündeki adayların, (“Devlet memuru olabilir” ibareli sağlık raporu almaları kaydıyla) KPSS’ye girmelerini müteakip kamu kurum ve kuruluşların KPSS Tercih Kılavuzlarında yer alan kadro veya pozisyonlarını tercih etmeleri halinde, puanları ve tercihleri çerçevesinde yerleştirilmeleri mümkün bulunmakla birlikte, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve bu Kanun’un 53 üncü maddesinin birinci fıkrası hükmü gereği hazırlanan Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları İle Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelikte özürlü memur istihdamı ayrıca düzenlenmiş olup, buna göre kamu kurum ve kuruluşları toplam dolu kadro sayılarının (taşra teşkilatı dâhil) %3’ü oranında özürlü çalıştırmak zorunda olduklarından, bu suretle istihdam edilecek özürlüler için özürlü açığı bulunduğu sürece her yılın Nisan-Mayıs, Temmuz-Ağustos, Ekim-Kasım dönemlerinden bir veya bir kaçında kurumsal bazda ayrı bir sınav uygulaması yapılmaktadır.
Memur olmak isteyen özürlü vatandaşların; özürlü kontenjanı çerçevesinde Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelikte belirtilen prosedür çerçevesinde ilan edilecek kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadrolara atanabilmeleri için bu kurum ve kuruluşlara başvurmaları ve ilgili kurum veya kuruluşlarca yapılacak sınavlarda başarılı olmaları halinde memur olarak istihdam edilmeleri de mümkün olabilecektir.​

ee peki ben ne olacağım; ben engelli diye geçiyorum sanırım, bende kalp kapak amelıyatı açık kalp amelıyatı oldum; kpssye basvuru yapmıstım zaten sınav yerının belırlenmesını beklıyorum ama engellıyım dıye kımseye bıldırmedım. ENGELLİYİM DİYE BELİRTMEM ŞARTMI BENDE HERKESIN NORMAL GIRDIGI YERDE SINAVA GIRCEM. KPSS SINAVINDAN SONRA KPSS TERCIHLERINDE YERLEŞTIRILMEDE SORUN ÇIKAR MI? TERCIH YAPTIGIM İŞYERİ ÇIKARSA YERLESTIRILIRSEM İŞİME BASLAYAMAM MI LUTFEN CEVAPLAYIN:?

Biri bana söylesin lutfen: Ben engellimiyim açık kalp amelıyatı 2 kalp kapağı degıstı.. şimdi ben kpss tercıhı yaparken özgur degılmıyım bı tercıh yaparım tutarsa gırerım... Ne engellisi ne engelli olmaması.... Lutfen beni bılgılendırın bu konuda

Herhangi bir bildirimde bulunmak zorunda değilsin. Herkes gibi KPSS'ye başvuracaksın, ataman yapılacak, atandığın görevi yapmaya mani bir sağlık sorunun yoksa, göreve başlayacaksın. Bu kadar.

ösym bürosuna sordum sınav ertelendigi için bilgileri düzeltme hakkımız varmış ben gönderdim bu gün:)

peki yerlestıkten sonra sağlık sorunu oldugunu belirtse ve ailesinin bulundugu şehire atama istese verirler mi aceba yoksa kapıyı mı gosterirler?

Merhaba
Bende KPSS ye başvururken engelli olduğumu belirtmedim şimdi raporumu göndermek istiyorum siz hangi adrese gönderdiniz.
şimdeiden teşekkür ederim.

geç kalmışsın ösym adresinde genel amaçlı dilekçe doldurup raporla birlikte ösym adresine aps ile gönder acele et bence

Üst Alt