Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kosgeb proje düşüncesine engellilere %70 yardım sağlıyor..?

semih64

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Öncelikle selamlar.. perşembe günü işkurun düzenlediği girişimcilik kursuna başvurdum. aslında işin aslı onlar beni aradı girişimcilik diye.. ben daha önceden bakanlığın hibe verdiği ve bir rakamdan sonra kredi verdiği tarzda bir proje sanarak işkura gittim ama yanıldım herkes normal birey ben engelli tektim. görüşmeye girdiğimde aktardım düşüncelerimi onlarda normal bireyler için düzenlenen proje olduğunu aktardı. ama engelliler katılabilir dediler. Normal birey için oran %60 iken engelli birey için oran %70 oluyormuş. ben bir projeye sahip değildim aslında market açıcam dedim ve görüşmeden olumsuzdum çünkü hem engelli hem projesiz bir adaydım ama hamd olsun aradılar ve seçildiğimi söylediler. Ben şimdi napmalıyım sizce iyi bir proje bulmaktan yanayım fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Hevesinizi kırmış olmayayım ama yaşayacağınız surecı anlatayım kısaca..
Kursa gittiğinizde size destek verbeıleceklerı iş alanlarını belırtecekler ancak şöyle bir durum sozkonusu desteği alabılmenız ıçın projenızde sunduğunuz işyerini açmış olamnız gerekıyor ılgılı destekten yararlanabılmenız ıçın ;işyerı açılışınızdakı demırbaşı fauralandırıp işyeri açıış işlemlerinizi tamamlıyorsunuz iş faal duruma geliyor daha sonra iş yerı açılışıyla ılgılı demırbaş techızatınızı faturalandırıp projede teslım edıyorsunuz eğer onaylanırsa destekten yararlanıyorsunuz..

İlgili konuda katıldığım kursa bakanlığa sunulmak uzere kursıyerlere ımzalatarak onerılerımıde sunarak dilekçe yazdım daha cevap alamadım sıkIntılı olan ıkı konu var bırıncısı destek alırsanız 2022 maaşınız kesılıyor bunun kesılmemesını YADA EN AZ IKI YIL SURESINCE kesılmemesını bir diğer konu iş yerı açılışının bızzat valılık elıyle yapılması zaten toplumda ötekıleştırılmiş engelının bırde önce iş yerı açılışını yapıp destekten sonra yaralanmasının sıkıntılı olacağı dolayısıyla projenın iş yerı açılışı yapılmadan kabulu yada reddi gerekir, velhasılı kursa gittikçe içeriğini göreceksınız ..işin açıkçası engellıler için pozitif ayrımcılık beklıyordum ama gormedım normal bırey nasıl başvuru yapıyorsa engellı ıcınde aynı yolun ızletılmesı sıkıntılı.

Teşekkürler Halil İbrahim. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur...

amin .nasipten ötesi yok

Üst Alt