Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Korkunç Kaza... [O an]

berfa

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Üniversiteyi yeni kazanmıştım. Stresi az da olsa atmak için memlekete yani köye gitmiştik. Çok güzel geçiyordu memlekette günlerim fakat kazadan önce son bir kaç gün bir çok badireler atlattım. Sanki bir şeylerin olacağının habercisiydi bunlar.

Yine bir akşam arkadaşlarla toplandık köyün birkaç km uzağında ateş yakıp çay yapıp patates haşlayıp yiyecektik. Her zaman yapardık ve çok eğlenceli olurdu. Hatta ben arkadaşlarıma gidip kasabadan arkadaşımın motorsikletiyle bir şeyler aldım ve geldim. Bu arada motorun sahibide arkamdaydı .Arkadaşlarımızın yanına gelmiştik. Arkadaşlarımla çok eğleniyorduk ateşi yakmıştık. Sohbet,muhabbet,gırgır şamata derken birimiz köyde bir lastik kaldığını ve onuda getirip yakarsak iyi olacağını söyledi.
Ben giderim dedim.Motorun sahibide;beraber gidelim dedi.Bana motorunu vermek istemiyordu sanırsam. Ben onun arkasına bindim ve gittik köye. Lastiği aldım onun arkasına bindim ve yola koyulduk.
Sonrasını hatırlamıyorum.Saat akşam 10 civarıydı. Gözlerimi açtığımda ambulanstaydım ve yeni bir hayata gözlerimi açmışım farkında değilim. Yanılmıyorsam o ambulanstaki doktor gibi görünen bayanlara A.T.T deniliyor. Hemen sordum ambulansta ki A.T.T 'ye bana ne oldu diye. Kaza yaptınız dedi. Aileme bir şey oldu mu dedim. Bu arada benim aklıma hiç motor kazası yaptığımız gelmiyo. Arabayla yaptığımızı düşünmüştüm o an. A.T.T' de bana siz motorsiklet kazası yaptınız dedi ve o an hatırladım yaptıklarımızı.
Başım komple yarılmış, kollarım da hep sıyrıklar yüzüm mahvolmuş, dudaklarım patlamıştı.Hastaneye girdiğimde bütün ailem yanımdaydı. Mr filan çekildi.Abimi gördüm ve ona sarıldım sonra babamı gördüm ona da sarıldım. Herkes ağlıyordu benim için ama ben hala hiçbir şeyin farkında değildim. Onları teselli ediyordum ben iyiyim diye.
Doktor yüzümü dikti ve bana omurgamda t 6-7-8 inci kemiklerin kırıldığını ve 7.sinin battığını söyledi.Acil ameliyat olmam gerektiğini ve büyük hastaneye sevk edilmem gerektiğini söyledi. Bütün doktorlar gelip hep ayaklarımla uğraşıyorlar , bana durmadan ayağını çek oynat vs. gibi şeyler söylüyorlardı. Ben onların dediklerini yapmaya çalışıyordum fakat ayaklarımı hiç bir şekilde oynatamıyordum. Ağrılarımdan ayaklarımı düşünecek halim kalmamıştı.
Zorlu ve sıkıntılı bir yolculuğun ardından Erzurum 'da ki hastaneye gelmiştik.Orada da MR filan çektiler. Kıpırdamak dahi istemiyordum. Çünkü o zaman ağrılarım daha da çoğalıyordu.
2 gün sonra ameliyata girdim.Ameliyatı bir kurtuluş gibi görüyodum kendimce. Ameliyattan çıktım. Durumum daha da ağırlaşmıştı. Benim ameliyatımı yandan girerek yapmışlar ve Akciğerlerimin birisini söndürmüşler ameliyat esnasında. Ameliyattan sonra nefes almakta zorluk çekiyordum. İyice hayatım kabusa dönüşmüştü ve bir gece tansiyonum 0' a düştü ve gözlerim kaydı. İnsanları dahi duyamıyordum neredeyse. Akciğere emboli atmış. Doktorlar aileme hatta hazırlıklı olun bile demiş o gece.
Onu da atlattım.12 gün sonra taburcu oldum İstanbul'a evime geldim.

Olay anına gelicek olursak arkadaşlarımızın olduğu yere yakın bir yerde kazayı yapmışız .Motoru süren çok süratliymiş ve virajı alamamış çalıların içinden uçmuşuz bir tarlaya. Arkadaşlarımız yardıma gelmiş. Onda bir şey yokmuş fakat benden oluk oluk kan akıyormuş ve ben tepkisiz bir şekilde yatıyormuşum. Kazadan öncede motoru süren Çok afedersiniz ŞEREFSİZE yavaş bizi mi öldürücen diye bağırıyormuşum.
Olay bundan ibaret yaklaşık 15 aydır hayatımı tekerlekli sandalye de devam ettiriyorum. Yine de halimize binlerce kez Şükrolsun...

Benim durumuma ve kazama cok benziyor. Cok gecmis olsun. Ben kendimi hep bu kaza olmasaydi belki ayaklarim beni kotu yollara goturucekti Allah beni bu kazayla engelledi teselli ederim.:) Allaha emanet olun. berfa

Allah hepimiizn yardımcısı olsun.Kim bilir belki de bizi engelli kılarak bize farkında olmadığımız yardımlarda bulunuyodur.O da ayrı bir mevzu tabi.Ben,22 yaşına kadar köyde yaşadım.Üniversiteyi falanda küçük bir şehirde okudum bitirdim.Okuldan arta kalan zamanlarda amatör bi klüpte antrenmanlara katılıp haftasonları futol oynardım.Antrenörüm beni hep forvette oynatırdı çok gol atamasamda hızlı olduğum için rakibe ters geliyordum.Okul bitti,lig bitti.Ben köyde can sıkıntısından patlar oldum.İstanbulda sevdiğim bi kız vardı.Ne yapıp edip onun yanına gitmeliydim.Bababa söyledim İstanbula gitmek istediğimi bana çok kızdı,bağırdı çağırdı ama yinde gitmeme izin verdi.Temmuz 2006 da İstanbula geldim.Abimim kahvehanesinde 3 ay kadar çalıştıkdan sonra ordan ayrılıp,ulusal bi markete işe başladım.Sabah işe gitmek için çıktığım yollarda önüme çıkan merdivenleri zorla çıkar hale geldim.Çıkıyordum ama bacaklarımda bişeyşler vardı fark ediyordum.Ama bunu çok önemsemedi aktif bir köy yaşantısından sonra durağan bir yaşantı kaslarımı soğuttu heralde diye düşündüm.İşe başladıkdan bir kaç ay sonra halısaha maçı ayarladı arkadaşlar bende takımdaydım.Bana ilk topu attıklarında bacaklarımda ve ayak bileklerimde topa vuracak derman kalmamıştı.Ben hala bunu antrelmansızlığa ve uzunca bir süredir hiç maç yapmama ma bağlıyordum.Bu arada,şuan evli olduğum kız arkadaşımla görüşüyor,Onunla evlenmek istiyor,daha fazla vakit geçirmek istiyor dum.Ama önümde askerlik engelinin olması beni çok fazla üzüyordu.Tüm bu gönül işleri ve geleceğimde ki belirsizlik sağlımı fazlasıyla ihmal etmeme sebep oldu.2009 olup askere gitmeye karar verdiğimde yengemin ısrarıyla özel bi hastaneye nöroloğa göründüm.Muayeneden sonra daha donanımlı bir hastaneye görünsen iyi olur dedi.Cerrahpaşaya gittim EMG denilen sinirlere elektrik akımı verilen testleri yaptırdıkdan sonra CIDP hastası olduğum ortaya çıktı.Askerliğimi çürük raporu vermek istemelerine rağmen yalvara yakara aslanlar gibi yaptım.Dönüşte sevdiğim kızlar hemen evlendik.Çok şükür şuan mutluyum.Yürüyebiliyorum hala ama yıllar sonra ne olur onu bilemem.

Çok teşekkür ederim.Sizlere de geçmiş olsun...

Sizlerin engel durumu nedir?

Geçmiş olsun.Peki sizi bu hale getiren motorun sürücüsüne ne olmuş sorması ayıp? B.. mu var bu süratli gitmekte anlamıyorum ki.Motosiklet zaten Türkiye'de aşırı tehlikeli.Bilinçli kullanırsan ( kıyafet,dizlik,dirseklik,kask vs ),uyanık olursan,aşırı dikkat edersen,hızını korursan vs. o ayrı avrupa turuna bile gidersin.Ama tüm bunlara rağmen sen dikkatli olsan karşındakiler dikkatli olmayabiliyor.Bu da motosikleti gene güvensiz kılıyor.Trafik kazalarında avrupada birinci dünyada ikinci sıradayız.Hızlı gitmekten ne anlıyorlar çözemiyorum.Ben otomobilde bile 80'i geçmem.Ki altımdaki araç 380 beygir motor gücüne sahip.Sadece bir kere İzmir otobanında motoru açmak amaçlı bastım o kadar.Sonrasında o gün bugündür en fazla 80 istisnai durumlarda taş çatlasın 100 km.Surat felakettir.Yolları değil ömrünüzü kısaltır.Bu yüzden kurallara uygun ve yavaş gitmek her zaman iyidir.Tekrar geçmiş olsun.Allah sizi sevdiklerinize bağışlamış.Umarım bir daha böyle şeylere maruz kalmazsınız inşallah.Allah yardımcınız olsun.

Size katılıyorum fakat bu sadece motor sürücülerine has bir özellik değil.Türkiye'de her hangi bir motorlu taşıt kullanıldığı zaman çoğu sürücüler kendilerini F1 pilotu zannedip hem kendi canlarını hemde başkalarının canlarını yakıyorlar.Malesef milletimiz olarak çoğumuz bu yanlışa düşüyoruz.

berfa aynen bütün araçları kapsıyor.Motorlu motorsuz bütün vasıtalar dahildir trafik kazalarına.Yayalar bile.Sadece bir vasıtaya yüklemek yanlış olacaktır.Bende zaten tek bir vasıtayı değil genel olarak bütün vasıtalar dahil demek istedim. :) Siz pilot deyince aklıma geldi konuyla ilgili olarak: F-16 pilotlarıyla bir sohbet olmuştu hatta gazetelere çıkmıştı bayan bir pilot şöyle demişti; “F-16 kullanmak araba kullanmaktan daha kolay geliyor. Araç kullanmayı sevmiyorum. F-16’dan inip arabaya binmek pilotların isteyeceği bir şey değil. Trafikteki kargaşa ve disiplinsizliğe alışkın değilim.” Daha sonra bir çok savaş pilotu ve sivil pilotla görüştüm. %90'ı hemfikir.Hatta ehliyeti 10 senelik olup da araç kullanmayı unutan pilotlar bile var.Çoğu eşine çoluğuna çocuğuna veriyor aracını binsin diye.Kendileri bu trafiğe çıkarsa katil olmaları kaçılmaz tabi.Dedikleri gibi kargaşa ve disiplinsizlik çok fazla.Eee kanun yok nizam yok.Ben 5 sene ehliyetsiz araç kullandım hiç bir tane polis çevirip sormadı.Plakasız İstanbul'dan Denizli'ye bastım.Ehliyetsiz Diyarbakır'a kadar araç kullandım.Neredeyse Türkiye turu yapacaktım.Şimdi 5 yıl olmuştur ehliyetli kullanıyorum daha bir kere çevirme kontrol vs girmedim.Ulan şöyle kasıla kasıla al sana ehliyet ruhsat diyemedim içimde kaldı.Tüm bunlar yetmezmiş gibi şimdi birde ehliyet sistemini değiştirdiler.Yok stajerlikmiş yok lastik takacakmış,park edecekmiş bilmem ne olacakmış.18 tane ehliyet sınıfı çıkardılar.Ha birde zeka testi olacakmış.Düşük olana ehliyet yok.En az %60 kalmazsa daha bir şey demiyorum.Neymiş trafik kazaları azalacakmış.Avrupadaki sisteme geçmişiz.Ulan o zaman Hollanda'da seks karşılığı yasal olarak direksiyon dersi veriyorlar diye aynısını bizde yapalım kanun çıksın.Bak bakalım ne oluyor o zaman.Ona gelince bir tarafları yemiyor sanırım.Eee hani Avrupa diyordunuz az önce.Ben Almanya'da yaya olarak kırmızıda geçtiğim için trafik polisinden ceza yediğimi bilirim. Devlet üzerine düşeni yapmayıp her şeyi vatandaşa yıktığı sürece ve devlet bu durumu fazla ciddiye almayıp umursamadığı sürece vatandaş hiç umursamaz ve bu umursamazlık sürdüğü sürece biz dünya genelinde birinci sıraya oturmayı başaracağız az kaldı.Avrupa birinciliğimizi aldık sanki çok takdire şayan bir esermiş gibi.Sıra dünya birinciliğinde.Şuan ikinciyiz yakında birinci olunca tamamdır sevinsinler artık ehliyet paralarıyla.Zaten onlara da bu yakışır anca... Anlata anlata bitireceğim bunları.Yıllardan beri hep söylediğim klasik şeyler bunlar.Hakkımızda hayırlısı olsun.

Size katılmamayı çok isterdim ama malesef doğru söylüyorsunuz. Acı gerçeklerimiz...

AYAK hanım;seviyelerimiz hemen hemen aynı.Raporlarımı okuduğumda bası yazıyor fakat 15 aydan bu yana omuriliğimde his-hareket açısından bir değişiklik olmadı.40 günden sonra refleks ve kasılmalar başladı o kadar.Bundan sonra gelme ihtimali düşük sanırsam.Peki sizde gelişme oldu mu ?

Geçmiş olsun.Allah c.c. şifa versin.

Hayır bende de bir gelişme yok maalesef aynı refleks ler falan berfa

Üst Alt