arkadaşlar merhaba kardeşim 2021 de evlenerek Almanya ya gitti Almanya da işkence gördü polis tarafından hücrede dil vs bilmiyor 3 yıl Almanya da dil den dolayı sıkıntı yaşadı sonra eşi tüm mal varlığını alıp iftira attı ve çocuğu düşük yaptı şimdi hiç bir şey almadan Türkiye ye geldi orada askerliğini ertelenmişti bu sene sonu bitiyor erteleme ancak kardeşim hiç konuşamıyor normalde sağlıklı biriydi ancak anlıyor yazıyor ama konuşma yok sürekli Almanya da migren atağı geçiriyordu gün boyu kusma ve göz körlük derecesine geliyordu şuan da haftada bir aynı migreni geçiriyor migrenden ve almanyada göz yaşartıcı sprey nedeniyle gözünde kalıcı hasar oluştu gözlük kullanıyor ancak en büyük sorun konuşmuyor yani psikolojik olarak olduğunu düşünüyorum yazıyor el hareketi ile cevap veriyor ancak konuşma sıfır öncesinde küçülen dili alt damağa yapışıkti bu durumda ne yapabiliriz engelli olayı olur mu askeriye için ne yapabiliriz hiç bilmiyorum şuan psikiyatri randevusu aldık ancak halen yurtdışı adresi olduğu için işlem yapılmadı muayene ücreti vs çıktı Almanya da iken zaten kötü olduğunu ağır uyku sorunu ve hücre olayını atlamadigini biliyorum