Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol şartı ile emekli edildim. Süre sonunda ne olacak?

Karakter

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Merhaba ülseratif kolit hastasıyım
2024 9. ayda 2 senelik % 50 engelli raporu aldım yılbaşı itibari ile engelli emeklilik için evraklarımı sgk ya teslim etmiştim
ilk aşamada Red yedim
karara itiraz etmiştim dün ilaç alırken eczacım emekli olmuşsun deyince şok geçirdim

halbuki hastalığımdan dolayı daha ilk aşamada onaylanması lazımdı

şimdi sormak istediğim: engelli raporu 2026 9. ayda bitiyor emeklik süresini 2027 6. ay kontrol şartı koymuşlar
engelli raporunun süresi dolunca emekli maaşı kesiliyor mu

rapor çıkarırken zulüm çektirdiler şimdi o durumları tekrar yaşıyacağımı düşününce emekli olduğuma bile çok sevinemedim

"2027 6.cı ay kontrol şartı koymuşlar"

maaşın kontrol tarihine kadar kesilmez.

2 senelik raporla kontrol şartı olmadan süresiz emekli olanlarda var, raporu bitse bile, emekliliği devam eden.
tam tersi raporu süresiz olan birine de 2 sene sonraya kontrol şartı konulabilirdi.

Kısaca, 2007 6. aya kadar maaşın devam eder.

Hocam merhaba son durumunuzu merak ettim raporunuz bitince maaşınız kesildimi henüz erken ama aynı sıkıntıya bende düştüm

@ucuncubahar,
Teşekkür ederim sgk bu soruya cevap veremedi mantıken rapor bitince emeklik durması lazım dedi yani iş mantığa kaldı 🤔 yanlış anlamayın bişeyden korktuğum ve kaçtığım da yok bizim hastalığın Bi tedaviside yok fakat sistem bize çok sıkıntı çıkarıyor her zaman diyorum ki bizi bu hastalık öldürmezse sistem öldürecek

@Karakter, Hayırlı olsun emekliliğiniz. SGK tarafından belirlenen kontrol muayenesi tarihinden en az 3 ay önce SGK'ya giderek kontrol muayenesi için hastaneye sevk almalısınız.

Bu sevk ile beraber gittiğiniz hastaneden alacağınız rapor SGK'ya gönderilecek ve emekliliğinizin devam edip etmeyeceğine karar verilecek.

Sizde bu tarih 2027 yılı 6. Ay olarak belirlenmiş demişsiniz. Eğer belirlenen tarihe kadar rapor işlemleri halledilip SGK'ya iletilmez ise kontrol muayenesi tarihini takip eden ay itibariyle emekli maaşı durdurulur.

Kontrol muayenesi belirlenen emekliler için Yaşlılık Aylık İlk Karar Evrağı' nda şu şekilde bilgi notu bulunur 👇

* XX.XX.XXXX tarihinde kontrol muayeneniz mevcut olup, aylıklarınızın kontrol muayene tarihini takip eden ödeme dönemi itibariyle durdurulmaması ve sağlık yardımlarından yararlanmaya devam etmeniz için kontrol muayene tarihinden en az 3 ay önce ikametgâhınızın bulunduğu yerdeki sosyal güvenlik il/merkez müdürlüğüne müracaat ederek hastaneye sevk yazınızı almanız ve sevk işlemlerinizi başlatmanız gerekmektedir.

* Kontrol muayeneniz nedeniyle hastaneye sevkiniz sonucu almış olduğunuz sağlık kurulu raporunuzun, kontrol muayene tarihinden önceki 3 ay içerisinde Kurumumuza intikal ettirilmemesi halinde gelir/aylığınız durdurulacaktır.

Siz rapor tarihim bitiyor diye yeniden gidip rapor alma gibi işlemlere başlamayın. SGK'nın istediği kontrol muayenesi tarihine ve prosedüre uymanızda fayda var. İyi Günler.

@BnymnYldz,
Teşekkür ederim birisi engelli raporu süresi bitince maaşın kesilir raporu yenilemen lazım diyor biri sgk nin belirtmiş olduğu tarihe kadar maaşını alırsın rapor süresinin bitmiş olması önemli değil diyor sgk bile cevap veremedi kafamız karıştı yanlış anlamayın bişeyden kaçtığım da yok hakkım olmasına rağmen ilk raporu çıkarırken anamdan emdiğim sütü burnumdan getirdiler zaten sgk nın belirtmiş olduğu tarihe kadar maaşımı alabilirsem sonrasından yine ümidim yok çünkü artık engel oranına değil iş gücü kaybına bakıyorlar nasibime eski sistemden yararlanma fırsatım olduda öyle geçici emekli yapmışlar

Eski sistemden yararlansan red yemezdin. Vergi indirimi belgesi ile hemen olurdun. Bir yanlışlık var. Ne zaman başvurdun?

@gannicus eski sistem derken orada Bi söylem hatası yapmışım rapor alalı 6 ayı geçmemiş olanlara sağlanan toleransdan yararlandım ben 1 senedir çalışamıyorum eski sistemde engelliden başvurabilmek için vergi indirimi adı altında çalışıyor olup son 5 maaş bordrosu getirmen lazım dediler ayrıca sigorta yılım kurtarmıyordu 2027 de başvuru yapabilirsin demişlerdi

@Karakter,

Orada fark eden bir şey yok ki. Yeni sistemde son 6 ayda aldığın rapor iş gücü kaybına çevriliyor. Yüzde olarak kabul edilmiyor. Eskiden fark yaratan sadece vergi indiriminden emeklilik idi. O belgede yazılı oran kabul ediliyordu...

Peki şimdiki sistemde iş gücü kaybı kaç olması gerekiyor velevki benim oranım kurtarıyorsa neden ilk etapta Red yedimde itiraz ettikten sonra düzeldi ülkedeki bu sistem çok kişiyi delirtir

Evrakları kanun değiştiğinde verdim

Teşekkür ederim peki bemim engelli rapor süresi 2026 9.cu ayda bitiyor emeklik süresini 2027 6.cı ay kontrol var bu durumda rapor süresinin bitmesi maaş almayı etkiliyor mu raporu yenileme gereği varmı

@Karakter,
Yani senin hastalığın iş gücü kaybı listesinde...

Benim anladığım şu. Rapor farklı, emeklilik farklı. Raporu aldıktan sonra emekli olduğun için oradan 2 yıl saymış olabilirler... Bence etkilemez...

@gannicus sayfaya tam hakim olamadım tam tersi Red yediğimde bizzat sgk ya gidip karşılarına geçip sordum Red yeme sebebim nedir dedim hastalığında iş gücü kaybı yokmuş dediler hatta memurun biri senin hastalığı emeklilik kapmasından çıkardılar Allah yardımcınız olsun çok haklısınız ama maalesef sistem böyle dedi

@Karakter,
Ysk seni emekli etti ise o memur bir bok Bilmiyor demek ki. Ekseri öyledir zaten. Sonra o memurun işi değil ki o. O ne bilecek? O evrak alıp evrak verir vs...

Pardon. Sen hastalığının hastalık listesinde olmadığını mı sanıyorsun? Öyle bir şey olsa emekli olamazdin...

Hocam bir de noktalama kullanırsan iyi olur. Olmadığı zaman anlam çok değişiyor...

Benim bildiğim kadarı ile süresiz vergi indirimi raporun varsa engelli raporunu yenilemesende emekli maaşın kesilmez

@gannicus haklısınız hocam noktalama kullanmadığım için bazı yerler karışmış dediğiniz gibi sgk'daki birçok çalışan mevzuatı bilmiyor

@tremor hocam süresiz vergi indirimi raporum yok. Süreli 2024 eylül ayında başlayan 2026 eylül ayında biten engelli raporum var bendeki hastalığın tedavisi yok ömür boyu süreğen kronik yani kronik hastalığa sanki iyileşecekmişim gibi neden süreli verdiler onuda anlamış değilim. Kanun değiştiğinde raporu aldığın tarih 6 ayı geçmemişse haktan yararlanabilirsin dediler yoksa umudum yoktu. Velhasıl bakalım 2026 eylül ayında raporun süresi bitince şak tiye maaşı keseceklermi yoksa 2027 haziran ayı kontrol gününe kadar maaşı yatıracaklarmı göreceğiz sgk çalışanları da mevzuatı tam bilmiyor 😀

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt