Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol riski yüzünden emekli olmaktan korkuyorum!?

mehmet_ea

Üye
Konular
96
Reaksiyonlar
0
Memurum.2 400 gün primim var .10 yıl doldu. Malülen emekli olmak için primlerim yeterli hastalık tanım şizoeffektif bozukluk.çalışmaktan bıktım çok kötü hissediyorun kendimi engelli emekliliği için gereken son 4 yıllık primimi dolduramıcakmış gibi duruyo. Dayanamıyom artık . Çok üşengeç mutsuz ve enerjisizim . Herhangi bir halisilasyon veya sanrım olmamasına rağmen bu biitkinlik ve mutsuzluk mahvediyo ve bu durum kronik Bir şekilde emekli olabilirim malülen ama ya 40 50 yaşında kontrol muanesi ile iptal edilirse ben ne yaparım nasıl geçinirim diye düşünüyom. Ama dayanacak gücüm kalmadı. Sizler bana yardımcı olabilirmisiniz bir fikir verebilirmisiniz acaba.yaşım 32

(Senin korkman gayet normal çünkü 5510 SK Tabisin)

Hım yaş 37 istersen istirahat raporu alabilirsin veya da bir süre hastanede yatabilirsiniz. Ben 5434 sayılı kanuna tabiyim ve sadece 916 gün primim eksik. Ben bile arasıra daralıyorum. Bunlar gayet normal. Ben 7 gün psikiyatride yattım vede 10 günde istirahat almıştım.

YAKIN ZAMANDA.

Başka korkan varmı?

Normalde bende korkardım ama şimdi korkmuyorum.

Malulen emeklilik için
1. Hastalık başlangıç tarihiniz nedir ?
2. Sigortalı başlangıç tarihiniz nedir ?
3. Askerlik yaptın mı yada muaf mı oldun ?
Bu sorulara cevap verirseniz yol göstere bilirim.

mehmet_ea vergi indirimi ile emekli olsanda vergi indirimin sürekli olsada ssk nın seni kontrol muayenesi ne çağırma yetkisi var.Vergi indirimi sürekli olupta üç,dört yıl sonra ssk nın kontrol muayenesi ne çağırdığı birçok insan vardır sitede de.Malülen emekli olmaya şartların uyuyorsa hastaneye sevk al heyete gir.2021 de maluliyet yönetmeliği güncellendi.Sürekli hastaneden takibin yapılıp sabır kullandığın ilaçlara devam ettiğin sürece malulen emekli yada vergi indirimi ile emekli olsan ,ssk seni kontrol muayenesi ne çağırsa da kazanılmış emeklilik hakkına bir şey olmaz.vergi indirimi ile emekli için 4 yıl kısa bir süre değil çalışamayacak kadar zor durumda isen.Sevk alıp malulen emekli olmak için kurula girip heyette Red alma gibi durum olursa en azından bu seni motive eder 4 yıl daha çalışıp vergi dilimizden emekli olursun.Gecmis olsun kardeş yinede kendin için en iyi kararı verecek olan kişi sensin.

mehmet_ea rahatsızlığın süreğen ve tedavi gördüğün için emeklilik hakkını kolay kolay kaybetmezsin . İleri ki dönemler de kendi isteğin ile rapor oranını düşürterek çalışma hayatına geri döneceğim dersen yeni bir rapor çıkartarak eski raporunu hükümsüz kılarsın .

Sevgili Mağdurlar ve Mağdur adayları, Konu bildiğimiz kadarıyla Maliye Bakanlığı'nda sorumlu diğer bakanlıklar konu hakkında olumlu bakıyorlar ve mağduriyetleri kabul ediyorlar ancak konuya gerekli ilgiyi maliye bakanlığının göstermediğini gözlemliyoruz, Maliye Bakanlığı özel kalem müdürlüğü'ne - GELİRLER İDARESİ BAŞKANLIĞI MAKAMI SAYIN BAKANIMIZ DİKKATİNE SUNULMAK ÜZERE ....Cimer'e sürekli yazıyoruz ve yazmanızı şiddetler öneriyoruz.

[FONT=sans-serif]Vallaha inanın hiç bir şey anlamıyorum ve yapmayada çekiniyorum ben 10 yılı geçkindir özel sektörde çalışıyorum kidemimi alıp çıkmak istiyorum 16 yıl ve 4551 gün sigortam var ve ben 2006 ssk girisliyim ssk ya gittiğimde 1 ay önce bana dediği 4 yıl daha doldurup 20 yılı tamamlaman lazim diyor yada 7000 prim günün varsa hemen kidemini alabilirsin diyor şimdi kafam çok karışık bu yüzden ne yapacağımı bilmiyorum ?[/FONT]

Allah bizlere kolaylık versin yetkililerin de değerlerine sahip ve vicdanlılarını nasip eylesin.

Kuru

Hepimiz korkuyoruz sanırım. Emeklilikten korkanların oranı bence %80 vardır.

Hakkınız olandan korkuyorsanız bilin ki; korkmanız sizin değil kurumların vebalidir….

Arkadaşlar ücretsiz izne çıkacam tek çözüm bu 1 yıl boyunca. Size sorum ücretsiz izinler sonradan askerlik gibi borçlanılabilirmi ve ücretsiz izinde iken engelli maaşı bağlatabilirmiyim

Perşembe malülen emeklilik dilekçemi verecem

10 yıl 2400 primim var. Artık dayanamıyom çalışamıyom. Memurum.ruh hastasıyım. Malülen emekli ederler umarım

Süreli engelli raporları yenilemesinde oranda değişiklik oluyomu

Arkadaşlar bugün şizoeffektif bozukluktan psikiyatriden 100/65 rapor aldım 1 yıl süreli.
Emeklilik için paşvurcam süresi bitince oranda düşürme yaparlarmı durumum değişmezse. Yanimsize sorum psikiyatriden aldığınız süreli raporları yenilediğinizde oranda eksilme oluyomu. Şimdiden cevaplar için sağolun

mehmet_ea

Kaç yıldır tedavi görüyorsun kardeşim? Uzun yıllardır tedavi olan kişilerde, hele de raporunda "tedaviye rağmen işlevselliği düzelmeyen" ibaresi varsa, hiç bir sorun olmaz.

Tedavi ile kısmen düzelen yazıyo.
12 yıldır ilaç kullanıyom.

mehmet_ea

Bu 1 yıl süreli olan raporu hangi hastaneden aldınızdı? İstanbul dan mı?

Bendede tanı ŞAB(ŞİZO AFFEKTİF BOZUKLUK) yazmaktadır. Bende 10 yıldır ilaç kullanmaktayım bu arada.

Üst Alt