Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesinde derecem düşerse emekliliğim iptal mi olur?

Necmikeser

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
%62 oranla 2.derece vergi indiriminden emekli oldum 2 yıl süreli rapor ile,kontrol muayenesinde %53 süresiz rapor verildi sgk daki birim şefi 2. Dereceden 3. Dereceye düştüğü için emekliliğin iptal olur dedi,şefe 3. Derece emrklilik koşullarıda uyuyor dedim varolan emekliliğin iptal olur tekrar sigortalı bşr işe girer vergi indirimine başvurursun en baştan tekrar başlarsın dedi 170 i arıyarak bilgi almak istedim ancak kimse mevzuatı bilmiyor mevzuatla ilgili bilgi bulamadım

İptal den sonra 3.derecede emeklilik başvurusu yapın

Benim 45 oranim.1 yil sureli verdi gecen sene emekli oldum simdi sgk kontrol muayenesine cagirdi bu sefer baska hastanede.ama oyle ters drlar cikti ki karsima.
simdi korkuyorum dusurecekler diye. sizin hep ayni hastanedemi olmustu

Necmikeser

Hayır hayır, oran %40'ın altına düşmediği sürece hiç bir şey olmaz. Emekliliğinizi kesemezler. Hemen şefe çıkıp şu maddeyi gösterin:

SOSYAL SİGORTA İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ

"Yaşlılık aylığının başlangıcı, kesilmesi ve yeniden bağlanması
MADDE 57
[...]
(6) Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra ilk defa sigortalı olan kişilerden yaşlılık aylığı bağlandıktan sonra;
[...]
c) Çalışma gücünün %40 ile %59 arasında kaybedilmesi nedeniyle yaşlılık aylığı alanların yapılan kontrol muayenesi sonucu, çalışma gücündeki kayıp oranının %40’ın altına düştüğünün anlaşılması hâlinde, bu durumun tespitine esas tutulan raporun tarihini,
[...]
takip eden ödeme dönemi başında yaşlılık aylığı kesilir."

Merhaba
Bugün Ali Tezelin yakın dönemde yaptığı bir konuşmasını seyrettim. %40 ve üstü rapor almış ve emekli olmuş insanlari belli aralıklarla çağırıp rapor yenilemesi istiyorlarmış? Benzer durumu yaşamış ya da şahit olmuş birisi var mi?

Benim %42 süresiz engelli raporum var. Bunu donanımlı bir eğitim ve araştırma hastanesinden aldım. Eylül 2003 girişliyim 2023 eylül ayında emekli olmaya hak kazanıyorum. Diyelim ki emekli oldum, belli bir süre sonra süresiz raporum olmasına rağmen sgk benden yeni rapor isteyebilir mi?

z_asya_h

SGK herkesi her an kontrole tabi tutabilir. Özellikle ne amaçla olursa olsun düşük oranlı bir rapor alınırsa, SGK'nın kontrol radarına yakalanmak çok daha olası.

Necmikeser enrkligin iptal olması için raporunun%40ın altına düşmedi gerekir. Bende emekliyim raporum sureli idi kontrol muayenesinde 2 dereceden 3 dereceye düştü raporum ssk beni tekrar hakem hastanesine gönderdi tekrar heyete girdim farklı hastanede orada da 2 dereceden raporum çıktı emekliligim devam ediyor. Demem suki senin 3 derecesinde enrklik için şartların uysada ssk rapor derecesi düştüğü için bunu bahane ederek hakem hastanesine sevk etme yetkisi var. Burada raporun 3 derece çıkmadı emekliliğini 3 dereceden devam eder tekrar rapor istemezler bilgin olsun

Slm benim %60 engel raporum vardı 2. Ci gittiğimde %60 vermişti fakat 3.kez kontrol muayenesine gittigimdede%50 verdi tekrar hakem hastaneye gonderilirmiyim emekli ayligim durduruldu yazıyor sgk da dys evrak takipsistwmibde işlemi yapıldı yaziyor

Poyraz3561 hakem hastanesine gönderecek oluşan ssk seni arar yada yazı gönderir.Göndere bilirde yetkisi var. Almış oldugun yeni rapor %50 olan sureklimi.3 derecede emeklilik devam eder ama hakem hastanesine göndere bilir ssk orada da %50 alırsan 3 dereceden devam eder emeklilik aylık kesilmesi söz konusu olmaz.sistrmde aylığının kesilmesi süreli raporunun bitmesinden kaynaklıda ola bilir.kontrol muayenesinde aldığın yeni raporu sisteme işlenmesi süreci ile alakalı.gidip ssk dan detaylı bilgi alnan en sağlıklısı

Bu raporda 1 yıl süreli verdiler sgk ya gittim yazışmalar devam ediyor demişti ama bu ay maaşım yatmadi

Arkadaşlar raporum onaylanmış sgk tekrar maaşımı yatırdı bilginiz olsun hakem heyete göndermedi %60 'dan %50 ye düşmesine rağmen

Üst Alt