Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol Muayenesi sonunda emekliliğimin iptal riski var mı?

Konular
9
Reaksiyonlar
3
Merhaba Sevgili Forum Üyeleri.
Şimdiden ilgi ve bilgilerinize sonsuz teşekkür ederim.
Ben 2018 Yılında iş kazası (İş yerinde kalp krizi) geçirdim.İş yeri iş kazası olarak bildirmemesi üzerine bende SGK'ya şikayet ettim.Yapılan soruşturma sonucunda iş kazası olarak kabul edildi.
SGK beni hastaneye sevk etti.Hastaneden verilen rapora SGK Bölge sağlık kurulu %38 oran (Rapor sayfa sonundaeklidir) vererek tarafıma sürekli iş görmezlik geliri bağlandı.Ben bu orana SGK Yüksek Sağlık Kuruluna itiraz ettim.Yüksek Sağlık Kurulu Bölge Sağlık Kurulunun oranını düzelterek iş görmezlik oranını %60 çıkarttı ve iki yıl sonrasına kontrol muayenesi koydu.Ben bu oran üzerine malülen emekliliğe de başvurdum ve malül olarakta emekli edildim.İş görmezlik gelirinin tamamını malül emekliliğin ise yarı maaşını alıyorum.
İki yıl sonunda yeniden SGK tarafından ilk aldığım raporu veren üniversite hastanesine sevk edildim.Hastane Kardiyoloji Bölümü Sağlık Kurulu durum bildirir raporu verdi.
İlk aldığım iş görmezlik durum bildirir rapor ile iki yıl sonra verilen iş görmezlik raporunu karşılaştırdığımda ikinci raporda hastalığımın iyileşme göstermediğini aksine hastalığımın daha da ilerledi ortaya çıkmış durumda.
Sizlerin bu konuda fikir ve bilgilerinize ihtiyacım var.
1)Sizce daha da ağırlaşan ve ilk rapordan daha çok hastalık olması nedeni ile herhangi bir olumsuzluk yani gerek malül gerekse de iş görmezlik gelirimde sıkıntı olur mu ?
2)Bölge Sağlık Kurulu tarafından verilen,Yeni rapordaki oranın ilk rapordan daha yüksek çıkması durumu olursa gelirin yükseltilmesi için Yüksek Sağlık Kuruluna itiraz etsem gelirim artar mı,herhangi bir sıkıntı olur mu ?

İlk Rapor

Bölge Sağlık Kurulu Raporu

Yüksek Sağlık Kurulu Raporu

Kontrol Muayenesinde alınan son Rapor.

Raporun yüksek çıkması maaş artırımı olmaz Raporunuz 2 yıllık heyet 2 yıl sonra çalışabilir raporu verirse emekli liğiniz iptal olur

bilgeadam

Öncelikle ilginiz ve bilgilendirme için sonsuz teşekkür ederim.
Evet sizinde belirttiğiniz gibi rapor iki yıl geçerli fakat bu SGK Yüksek Sağlık Kurulu beni gerek malulen gereksede iş kazasına binayen % 60 oran vererek emekli etmişti ve kontrol muayenesi koydu.Kontrol muayenesi sebebi ile bu rapor düzenlendi.Gerçi SGK isterse her zaman kontrol muayenesine emekliyi gönderme yetkisi var ama genel uygulamada bir defa kontrol muayenesine gönderiyorlar.
Bildiğim kadarı ile iş görmezlik ödeneği sağlık kurulunun vereceği rapor oranına göre değişiyor şikayetim üzerine 2018 Yılında yapılan inceleme sonucunda 2019 yılında iş kazası kabul edildi ve ilk raporu aldığım Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesine sevk edildim.Üniversitenin kardiyoloji kısmı ilk aldığım raporu verdi.Bölge Sağlık Kurulu bu rapora % 38 Oran verdi.Ben bu oranın düşük olduğu gerekçesi ile SGK Yüksek Sağlık Kuruluna itiraz ettim.SGK Yüksek Sağlık Kurulu itirazımı haklı bularak Oranı % 60 çıkarttı.Bugün aldığım rapor Yüksek Sağlık Kurulu tarafından % 38'den % 60 çıkarttığı rapordan daha ağır yani rahatsızlığım düzelmemiş aksine hastalığım artmış.İlk raporda Kalp Yetmezliği yokkken son raporda kalp yetmezliğide var.Bu sebeple itiraz etsem rapor oranı artar mı sizce ?
Kontrol muayenesi yeniden koyabilirler fakat insan vücudunda bir çok organ kendini yeniliyebiliyor fakat Kalp yenileyemiyor genelde kalp hastalığı düzelmiyor iyileşme çok ama çok nadir olarak görülürken hastalığın artma olasılığı çok ama çok fazla oluyor.Bu benim görüşüm değil Tıp ve Bilim Adamlarının görüşü.Konuyu uzun zamandır araştırıyorum rapor için değil sağlığıma nasıl katgı yapabilirim diye.

Kanunlar devam lı değişiyor yüzde 100 raporu olanların bile bir gecede değiştiği oldu hakkınızda hayırlısı

Mektepli1967

Emekli maaşının artması için başka birinin bakımına ihtiyaç duyar durumda olmak lazım. Bu olmadığı sürece oranın artması emekli maaşını arttırmaz. Bence hiç kurcalamayın

OturanBoğa

Öncelikle ilginize teşekkür ederim Sayın Genel Yayın Yönetmenim.
Benim öğrenmek istediğim malülen emeklilik maaşı değil.Sizinde eminim ki çok iyi bildiğiniz gibi iş kazasına bağlı iş görmezlik gelirinin bağlanmasında yani ödeneğin ne kadar olduğuna raporun oranına göre değişiyor belirleniyor.
Bana ilk verilen rapordaki oran % 60 fakat son alınan kontrol muayenesi için verilen rapordaki hastalı durumu ilk rapora göre daha ağır ve artı olarak rahatsızlığıma kalp krizi geçirmem sebebi ile kalp yetmezliği de gelişmiş durumda kısacası hastalığımın iyileşmesi yok hastalık daha da ilerlemiş durumda.
SGK iyileşme durumunda iş görmezlik ödeneğini düşürürken hastalıktan kaynaklanan kontrol de hastalığın ilerlemesi durumunda ödeneği artırması gerekmez mi sizce ?

Mektepli1967 malulen emeklilikte kontrol muayenesinde emekligin devam etmesi yada kalkması bunun garantisi yoktur.Her zaman risk vardır hastalığını kronik de olsa süre konulduğu sürece bu risk vardır.

fenerliyizz

öncelikle teşekkürler.
Elbette emekliliğin garantisi yok.sizinde bildiğiniz düşünüyorum.emekli edilmede yasal kriterler var.çalışma gücünü %60 kaybeden kişi yasal olarak emekli edilir.
Beni emekli ederlerken heyetin raporu %60 olduğu için emekli ettiler.son aldığım rapor öncekinden daha da ağır .benim anlayamadığım hastalığı ilerleyen birisini neden emekli etmesinler ki.

Mektepli1967
Bu işlerde her zaman düz mantık işe yaramıyor maalesef.
Örnek olarak adamın kolu veya bacağı yok süreli engelli raporu verip sürekli yenilemeyle uğraştırıyorlar peki adamın kolu veya bacağı çıkarmı yeniden çıkmaz mantık varmı bu işte yok niye süresiz vermiyorlar mantık yok çünkü.
Yarın bir başka bir hastahanenin sizin raporunuza %30 demiyeceğinin garantisi varmı yok.

kara duman

Merhaba
Öncelikle katkınız için teşekkür ederim.
Eğer sizin düşündüğünüz gibi olursa ben ve benim gibilerde hukuki yollara başvurarak hakkımızı ararız.Haaa burası Türkiye diye düşünürsek o zamanda uluslar arası hukuk yollarına başvururuz.
Şunu rahatlılkla belirteyim keşke sizin dediğiniz gibi hastalığımda iyileşme olsa da raporu %30 düşse ama maalesef gün geçtikçe rahatsızlığım artıyor.Kalp yetmezliği rahatsızlığından dolayı hangi hastaneye gönderirlerse göndersinler verilecek oran ortada.
Sizin belirttiğiniz gibi rahatsızlığıma ben mantıkla yaklaşmıyorum.Ortada bir gerçek realite var o çerçevede durumu değerlendirmeye çalışıyorum,bunun içinde sizin gibi kıymetli arkadaşlarımızın görüşlerine de bu vesile ile başvuruyorum

Merhaba
Sanıyorsam ilgili arkadaşların vereceği bilgi bu kadar olsa gerek.Konu ile ilgili yeter derecede bilgi sahibi olanlardan ilgi ve alaka bekliyorum.

Buradaki arkadaşlar gereken bilgileri veriyor siz kendi doğrultunuzda cevap yazıyorsunuz kimse burda Dr yada ssk memuru değil sadece mevzuat ların işlemesine fikir beyan ediyor herkes elinden geldiğince cevap vermiş

İyide siz neden bu kadar rahatsız oldunuz benim talebimden.Bizde biliyoruz bu forumdaki arkadaşların Doktor yada memur olmadığını.Benm merak ettiğim daha fazla bilgi edinme isteğim sizde neden rahatsızlık yarattı.Konudan rahatsız oluyorsanız yorum veya görüş beyan etmezsiniz olur biter.

Aynı şeyleri yazıp duruyorsunuz yazı yazanlarada inanmak istemiyorsunuz sıkıntı bu burdan yazana kadar ssk ya gidip öğrenme şansınız var

bilgeadam

İyide bundan siz neden rahatsızlık duyuyorsunuz anlamadım.Size mi soracağız ne yazacağımızı lütfen benim gönderime yorum yapıp durmayın.Sizin vereceğiniz bilgiye ihtiyacım yok .Ben sizinle muatap olmak istemiyorum.Umarım anlamışınızdır.

Üst Alt