Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesi ile emekliliği iptal edilen tekrar memuriyete dönebilir mi?

amiyane

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Engelli emeklisi olan bir memur kontrol muayenesine çağrılsa ve yeni raporu %40'ın altında kalsa durumu ne olur? Tekrar memuriyetine dönebilir mi? Böyle bir hakkı var mıdır?

Bunu ben de merak ediyorum doğrusu ki aslında bence emekli edilen memura hiç kontrol olmaması lazım oluyorsa da madem iyileşti gözüyle bakılıyor görevine dönebilmesi lazım .

Aynen öyle olması lazım. Benim şartlarım oluştu %50 chrondan kaynaklı raporum var. istesem emekli olabiliyorum. Ama bu belirsizliğe cevap bulamadığım için emekli olmaya çekiniyorum. İlerleyen yıllarda senin oranın % 35 oldu derlerse ne iş yapabilirim ki.

2008 yılı Ekim ayından sonra memur olanlardan malul duruma girenler hakkında 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Madde 25, 26, 27 ve kontrol muayenesi hakkındaki 94. Madde hükümleri uygulanır.

Eski memurlarda olmayan ancak yeni memurlarda olan malullük durumlarında Sosyal Güvenlik Kurumunun gerekli görmesi halinde kontrol muayenesi yapma yetkisi bulunmaktadır.
Bu işlemin rutin bir işlem olmadığını, kişilerin veya Sosyal Güvenlik Kurumunun talebine bağlı bir işlem olduğunu da söyleyebiliriz.

1-2008 yılı Ekim ayından önce memurluk hizmeti olanlar: 5434'ye tabi, 1-2008 yılı Ekim ayından sonra memurluk hizmeti olanlar: 5510 sayılı kanuna tabi oluyor. bu konuda en önemli kriter olarak 5434'e mi? 5510'mi? tabi olunduğudur.

Konularda açıklamalar mevcut. Size tanınmış hak geri alınamaz. Engellik durumunuzun belirlendiği yıllarda olan oranın mevcut mevzuata göre düşürülmesi durumunda %1 bile engeliniz olsa emekliliğiniz devam eder. Olası olumsuz bir durumda itiraz edebilirsiniz. Kanunen açılmış dava ve verilmiş bir karar var. Ayrıca engelli olarak memur mevzuatına göre engellilik durumu ortadan kalkan personel kaldığı yerden normal kadrodan memur olarak görevine devam edebilmektedir. İyi günler.

Bu konuyu SGK sordum.
1. Kontrol var dedi
2. İşe geri dönme kurumun insiyatifin de dediler.
3. Kurumlar emekli sandığına görüş sormuş emekli gününü tamamlaması için çalışması yönünde görüş bildirmiş.
4. Hukukçular ile sordum dediler ki; emeklilik iptal olunca dava açınca başlaması lazım diyorlar

Bu konu çok çok önemli ama bir sendika bir vakıf buna el atmıyor. Malasef Allah yardımcımiz olsun

Bu arada SGK sorduğumda emekliligi iptal edilen olmuş dediler

Kimse bu konuda tam cevap vermiyor veremiyor nedense biri var diyor biri yok diyor kimsenin bir b.k bildiği yok .

sokrates

Yukarıda yazdığım mesajda ki aşağıda tekrar ediyorum. Gayet açık ve kanun ve mevzuatlar ışığında net bilgi verildi.
Tatmin olup olmamak tabi ki bir görüştür ancak TERBİYESİZLİĞİN lüzumu yok. Konulara yazmadan ve kirletmeden önce forumun araştırılması ve yazılan mesajın gözden geçirilmesi hem bireysel hem bilgi arayan insanlar için hem de forum açısından daha sağlıklı olacağı düşüncesindeyim.

[FONT=sans-serif]"Konularda açıklamalar mevcut. Size tanınmış hak geri alınamaz. Engellik durumunuzun belirlendiği yıllarda olan oranın mevcut mevzuata göre düşürülmesi durumunda %1 bile engeliniz olsa emekliliğiniz devam eder. Olası olumsuz bir durumda itiraz edebilirsiniz. Kanunen açılmış dava ve verilmiş bir karar var. Ayrıca engelli olarak memur mevzuatına göre engellilik durumu ortadan kalkan personel kaldığı yerden normal kadrodan memur olarak görevine devam edebilmektedir. İyi günler."[/FONT]

@DepresifLife kimsenin bir b.k bildiği yok derken forumda yazanları kastetmedim ki ben zaten bu işte bilgili olması ve bize de bilgi vermesi gereken görevlileri kastettim şu bu diye tek tek yazmayayım hiç gereği yok kısaca sormadığım yer kalmadı diyeyim sen anla .

Sgk sorduğumu ve hukukçulara sorduğumu söyledim. Bunu zaten bunlar dan başka kimse bilmez. Tatmin olmadıysan kurumuna yazılı sor

Mutlu678 yazılı sordum zaten adi malül emekli sayıldığım, kontrol konmayacağı cevabı geldi şimdi hangisine inanayım sen söyle .:confused:

Mahkeme yolu ile şans denenebilir ama kolay değil...

sokrates
Sorduysan verilen cevap doğrudur. Yanlış ta olsa seni bağlamaz... Daha ne istiyorsun. Burada evet dese ne yazar hayır dese ne yazar... Önemli olan sana gelen yazı

sokrates

Normal prosedürü diyorlar.Kontrol konulmayan emekliliklerde kontrol yapılmaması gerekiyor ama yapılıyor.Dolayısıyla yazının bir anlamı yok.Memurlarda şimdiye kadar emekliliği iptal edilen, kontrole gönderilen duymadık.Tabii bu olmadığı olmayacağı anlamına gelmez.Dediğiniz gibi kimsenin birşey bildiği yok. Sağda solda yazan ünlü sgk uzmanlarına sorun onlar da bilmez bu konuyu.

login kurumdan gelen yazıya bile güvenme diyorsun yani vay be ! neyse bir şey yazmayayım .

Tedirgin olmakla haklısın , engel oranın ve hastalıkların neydik ?

Aynı durum sgk için de geçerli mi ? acaba benim raporum 2002 yılına ait 2012 de emekli oldum bir hafta önce sgk talebine istinaden kontrole gittiğimde oranım sağlık kurulunda %9 çıktı emekli maaşımı ve sigortamı kestiler durumum çalıştığım şirkette emekli çalışıyor konumunda mahkemeye başvursam hakkımı alabilir miyim yada öncesinde neler yapmalıyım teşekkürler

Kartal7474

Hayır, bir zorunluluk olarak geri dönmek söz konusu bile olamaz. Şirket ister de işe alırsa alır o kadar.

Benim bu konuda burada okuduklarından bildiğim emeklilikten sonra işe geri dönüş mevzuat açısından mümkün değil. Emeklilik ile kurum ile ilişiğiniz kesiliyor. Hatta dilekçeyi verdiğiniz de dahi geri çekilemiyor diye biliyorum. Eğer kontrol muayenesi sonucunda emeklilik iptal edilirse normal işsiz haline geliyorsunuz. Tekrardan başka bir işe girip çalışabiliyorsunuz. Ancak bu tür olaylarda idare Mahkemesi engellinin emekliliğe sevk olduğu tarihte yürürlükte olan engelli ölçütüne göre muayene edilmesini istiyor. Bunun için de Adli Tıp a sevk ediyor.

fbilgin
Link yok olamaz da mahkeme kararları yayımlanmadıysa ve bilgi almak isteyen kişi hukuki yeterliliğe yani avukat hakim savcı vs değilse kimse kafasına göre erişim sağlayamaz. Bir avukat arkadaş ile görüşürsen UYAP üzerinden sana dava sonuçlarına erişir. Benim kesin konuşmamın nedeni iş yerimde böyle bir olayın yaşanmış olması.

Üst Alt