Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Konsantrasyon süremizi uzatabilmek için neler yapabiliriz?

Vtecll

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
3
Beynin konsantrasyondan sorumlu bölümü prefrontal korteks.Bu bölüm ile matematik çözeriz,dil öğreniriz,muhakeme yaparız kısacası insanı insan yapan bölümdür.Hayvanlarda bu bölüm yoktur.Ben ilkokul 5. sınıftan bu yana ''şuan yaşım 30'' doğru düzgün bir şeye konsantre olmuyorum.Derslerimde hep zayıflarla doluydu üniversite diploma notum bile sınırda çok düşük.Şimdilerde bir şeye konsantre olduğumda çok yoruluyorum.Sanırım beyinde kas sistemi gibi uzun süre kullanmayınca zayıflıyor.İlaç tedavisi sonrasında kısmi iyileşme gerçekleşiyor ama ilacı bırakınca geri eski haline dönüyor.Sizin konsantrasyonunuz nasıl ve tavsiyeleriniz nelerdir?

Sudoku çözmenizi öneririm çok faydalı, uzmanlar da faydalı görüyor

Sudokunun Yararları Nelerdir?
Konsantrasyonu arttırır.
Zekayı geliştirir.
Yaratıcılığı arttırır.
Zihni dinlendirir, stresi azaltır.
Kuralları çok kolaydır.
Süre tutarak ya da zorluk seviyesini arttırarak kendinizle yarışabilirsiniz.
Matematik problemlerini çözme becerisini arttırır.
Hafızayı güçlendirir.

nasıl oynanacağını bilmiyorsanız kuralları çok basit biraz araştırın yeter

bu da online sudoku sitesi, telefona da yüklenir elinizin altında olur:

SUDOKU

Baktım şimdi teşekkürler çok eğlenceli bayağı da vakit geçiriyor.1 tane çözdüm..

Başka neler yapılabilir?Bir de dikkat eksikliği tedavisi gören var mı bizi bilgilendirirse sevinirim.

bu sıkıntı bende de var
kendimi hiç bir işe veremiyorum bir şeye kalkışıyorum bir süre sonra hevesim kaçıyor
mücadele etme ve o işi bitirme arzusu yok
paranoid şizofreni tedavisi görüyorum
xeplion kullanıyorum
bunlar negatif belirtilerden sanırım
buna iyi gelecek ilaç bilen var mı

Çok önemli bir konu biliyor musun.Bence hayatın olmazsa olmazı.Konsantrasyon olmayınca hiçbir şey olmuyor çark dönmüyor.Konsantre olunca yaptığın işten de zevk alıyorsun ve bunu tekrarlıyorsun.Yakıt gibi bir şey bence hastalıklarında kaynağı bu.Konsantrasyon olmayınca hayatını mahvediyorsun mesela uyuşturucu bağımlılığı,alkolizm de bundan kaynaklı.Off tek dilek hakkım olsa bunu dilerdim;gelişmiş bir prefrontal korteks.

Ben konuyu yanliş anladim sanirim afedersiniz😅genelde psikyatri bolumu ilgileniyor. Cunku dehb ciddi derecede basarinizi dusuruyor olabilir.Doktora gorunmenizde fayda var.

Üst Alt