Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kolostomi torbası için medikalciler fark ücret alabilir mi?

Konular
152
Reaksiyonlar
1
merhaba arkdaşalr..
ben kalıcı kolostomi ile hayatımı devam ettiriyorum. tabi 2 ay arayla da kolostomi torbası alıyorum.
kayseride 3 tane medikal firması var bu işi yapan.ancak hepside fark alıyor bende mecburen veriyorum.
60 torba 20 adaptör 330 tl veriyorum. 2 tüp pasta dahil değil bu fiyata.
kurum ise 278 tl ödeme yapıyor. bu durumda 330-278=52
yani 52tl fark veriyorum arkdaşlar. ne yapabilirim bu konda?

SUT'a göre:

7.3.3. Kolostomi, ileostomi ve ürostomi torbası
(1) Kolostomi ve ürostomi torbası için uzman hekim raporu düzenlenecek olup raporda, teşhis, yapılan ameliyatın adı, malzemenin adı, kullanım süresi ve (2) inci fıkrada belirtilen miktarları geçmemek üzere günlük kullanım miktarı belirtilecektir. Hastada ikinci bir stoma söz konusu ise bu durum raporda açık olarak belirtilecektir.
(2) Kolostomi, ürostomi torbası ve bu malzemelerle ilgili olarak adaptör ve pasta sağlık raporunda tedavi protokolü gereğince hekimce reçetede belirtilen adetler esas alınarak en fazla 2 (iki) aylık miktarlarda reçete edilmesi halinde bedeli Kurumca karşılanır.
(3) Sağlık kurumlarınca temin edilmesi halinde sağlık raporu aranmaz.
(4) Kolostomi, İleostomi ve Ürostomi torbası kullanan hastalara Ek-5/A listesi dışında kalan yardımcı ürünlerin bedeli Kurumca karşılanmaz.
(5) Sağlık raporuna dayanılarak tüm hekimlerce en fazla 2 (iki) aylık dozlar halinde stoma kapağı reçete edilmesi halinde bedelleri Kurumca karşılanır.

EK-5/A-1:
kolostomi torbaları ve malzemeleri
70
301.010
kolostomi torbası (tek parçalı alttan boşaltmalı)(filtre dahil)
2,80
71
301.020
kolostomi adaptörü
4,50
72
301.021
kolostomi torbası (adaptör için) (filtre dahil)
2,80
73
301.030
ileostomi torbası(tek parçalı alttan boşaltmalı)(filtre dahil)
2,80
74
301.040
ileostomi adaptörü
4,50
75
301.041
ileostomi torbası (adaptör için)(filtre dahil)
2,80
76
301.050
macun, ileostomi
9,50
77
301.060
pasta, kolostomi
9,50
78
301.070
ürostomi torbası çeşitleri
3,50
79
301.080
ürostomi adaptörü
4,50
80
301.090
pasta, ürostomi
9,50

bülent abi tam olarak anlatmak istediğim benim şudur ki;
kayseride bu torbalardan sadecde ve sadece 3 tane medikalci var hepside anlaşmış zaten.şöyleki medikalciye 340 verdim bu ay kurum bana 278tl ödeme yapıyor.
arada 52 tl medikalcinin cebine giriyo bunu hepside yapıyor bulun duğpum ilde.
buna karşın yapılabilecek ne var abi?
medikalciye dedim neden bu kadar fark alıyosunuz diyorum, alırız diyolar ve 3 medikalci de alıyor ee bende mecburen veriyorum başka çarem yok. bu yasal mı yani fark alabilir mi?

İstanbul'da bir medikalci'den alışveriş yapın bence.

kolostomi torbası fark ücreti

Firmamız ikili sistem kolostomi ve ürostomi torbalarında hiçbir fark ücreti almadan İstanbuldan tüm illere hizmet vermektedir.0 216 4185023 nolu telefon numaramızdan arzu ederseniz bilgi alabilirsiniz.İyi günler

Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun.
Kolostomi ve ürostomi torbaları fiyatları markadan markaya değişmektedir.
Coloplast'ın torbalardan hiçbir ek ücret almadığını söyleyebilirim. SGK ödediğiniz ücretin tamamını birebir ödüyor yani cebinizden fark ödemiyorsunuz.
Coloplast Ankara bayisi Meta Medikal ile iletişime geçip konu ile ilgili bilgi alabilirsiniz. 0312 433 44 89
İyi günler dilerim,

Üst Alt