Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kolon Kanseri tedavisi gören kişinin engel oranı ne olur?

greenpossible

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

1- Annem 71 yaşında, yaklaşık olarak 4 ay önce kolon/rektum kanseri teşhisi konuldu. Ameliyat oldu 50 cm bağırsağı alındı.
Kendisine geçici olarak ileostomi torbası takılmıştı ancak şuan çıkarıldı. O konuda bir sıkıntısı kalmadı.
Şuan kemoterapi ve radyoterapi görüyor. Kemoterapinin yan etkisi sağ kulakta ani işitme kaybı oldu ve işitme testi sonucunda %45 sağ kulak duyu kaybı oluştur. Tedavi olarak kortizon ilaçları kullanıyor ancak duyma konusunda hala bir ilerleme kaydedemedi.

2- Bunu dışında 2017-2018 yıllarında kendisinde yüksek tansiyon çıkmıştı. Raporlu ilaçlarım kısmında bu gözükmekte. Şuanda bunun için bir tedavi almıyor ancak yüksek tansiyon problemi hala mevcut.

3- Göz ile ilgili problemleri de mevcut. 2017 yılında retinada damar tıkanıklığından ameliyat oldu ve sürekli olarak kullandığı yakın ve uzak gözlükleri mevcut. Gözündeki görme kaybının oranını net olarak bilemiyorum.

Kendisine ÖTV indirimli araç almak istiyoruz. 2 hafta sonraya Sağlık kurulu randevumüz var. Sizce annem için engel oranı kaç çıkar?

Sensörinöral İşitme kaybında, işitme cihazı kullanan kişiler içinde en fazla %52 mi veriliyor acaba?

Heyet rapor oranı

Arkadaşlar merhaba,

Bugün heyet raporu için doktor muayenelerine girdik.

Rektum Ca için şuanda kemo+radyoterapi alındığı için genel cerrahi %80 dedi, ancak benim sormak istediğim şey şu;
Engelli Yönetmeliğinde onkoloji için evet %80 oran gösteriliyor, fakat birde Sindirim sistemi ile ilgili olarak oranlar var, ameliyatta 50 cm bağırsak alındı engel oranına baktığımda rektum için sınıf 3 engel oranı %50 olana denk düşüyor. Burada %80 engel oranına + %50 engel oranı dahil ediliyor mu?
Yoksa zaten ameliyat oldu ve onkolojik tedavisi devam ettiği için sadece %80 oran mı geçerli?

greenpossible

Bir organa işlevsellikten sadece bir kez oran veriliyor. Ki zaten heyet de bunu bu şekilde değerlendirmiştir.

kardeşim de aynı rahatsızlığı geçirdi. kalın barsağın inen kolon bölümü alındı. tedavi sırasında engelli raporu çıkarmamıştık. tedavi sonrasında ihtiyaç duyunca çıkardık. onkoloji %40 oran verirken gastroenteroloji %25 oran verdi. toplam %55 oldu oranımız.
organ kaybından dolayı oran rapora yansıyınca yönetmelik gereği her sene yeniden rapor almak gerekiyor, bilginiz olsun. tedavi süresince onkoloji %80 oran verirken yine ayrıca organ kaybı dolayısıyla da oran alabilmeniz gerekiyor diye biliyorum. ama yönetmelikte detaylarda bununla ilgili açıklama var mı emin değilim.

@L.kartal

Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun.
gastroenteroloji için de genel cerrahi mi verdi acaba o oranı, çünkü malum sadece 7 branşa görülüyor hastalar.

greenpossible

Merhaba,öncelikle geçmiş olsun diliyorum.Engelli sağlık kurulu raporunda OturanBoğa Bülent Bey'inde belirtiği gibi işlevsellikten bir defa engel oranı verilir.Sizin gibi alan akrabam mevcuttur.

Medikal onkoloji tedavisi bitene kadar %80 engel oranının içinde organ kaybı mevcut olacaktır.Remisyon dönemine geçiş yapıp ilk 5 yıl içinde alınacak süresiz raporunuzda büyük olasılıkla % 60 engel oranı % (onkoloji+genel cerrahi) şeklinde gerçekleşecektir.

Onkoloji hastaları medikal tedavi aldıkları sürece genel cerrahi engel raporuna bilgi yazar ve onkoloji bölümü engel oranını verir.Ayrıca bir engel oranı almanız mümkün değildir.

Remisyon döneminde sürece bağlı olarak onkoloji ve genel cerrahi bölümü yazışarak kurul tarafından sadece onkoloji sadece % 60 engel oranı verebilir yada onkoloji % 40 ,genel cerrahi de uygun engel oranlarını ayrı verebilir.Sadece onkolojinin % 60 engel oranı verdiği durumlarda teşhis bölümüne genel cerrahi notu düşülür(Opere edildi gibi)

Saygılar.

kusura bakmayın. pek sık girmiyorum. mesajınızı yeni gördüm. cümlemize geçmiş olsun.
biz ilk sene rapor için başvurduğumuzda sadece o yedi gruptaki doktora ve harici olarak sadece onkolojiye görünmüştük rapor için. o yüzden oranlarımızı %40 onkoloji+%25 genel cerrahi vermişti. raporda çıkan nihai oran da %55 olmuştu. bir sonraki sene rapor yenilerken onkoloji doktoru sizin gastroenterolojiye de görünmeniz gerekiyor diye şart koşunca gastroenterolojiye de görünmüştük. çıkan raporda %40 onkoloji+%25 gastroenteroloji oranı vardı bu sefer. umarım bilgiler yardımcı olur.

Bugün annem heyete girdi, girmesiyle çıkması bir oldu. 10-15 sn falan sürdü.
Heyette sadece hastayı fiziki olarak görmek için çağırıyorlar sanırım. Kapıdan girer girmez Heyet başkanı sanırım seri bir şekilde hastanın oran alan tüm hastalıklarını sıraladı, sonra çıkabilirsiniz dediler.

Mesaj gelecekmiş, bu mesaj ne zaman geliyor bilgisi olan var mı?

Uzun sürmez hep öyle sağ mı değil mi ona bakılıyor total kolektomi genel cerrah 50 onkoloji 40 veriyor kalın bağırsak icin

Arkadaşlar merhaba,
Annem dün heyete girmişti, bugün sms ile raporun çıktığının bilgisini verdiler ve almaya gittiğimde verilen oran %70 di. Rapor süresi ise 5 yıllık.
Açıkcası baltazaar ile hesaplamalarıma göre oran düşük geldi. ben %83-85 olarak hesaplamıştım. ÖTV indirimi için başvurmuştuk gerçi 85 çıksa da işimizi görmeyecekti ancak %70 de bir yanlışlık olduğunu düşünmekteyim.

Rektum kanseri şuanda kemo+radyoterapi tedavisi görüyor. 2. evre denildi ve herhangi bir metastas yok.
Yönetmelikte baktığıma göre %80 olması gerekirken, %60 verilmiş, keza doktorları gezdiğimizde de genel cerrahi %80 demişti. Heyette oran düşürülmüş sanırım. Sizce itiraz etmemin bir yararı olur mu? ÖTV araç alımı olamayacak sonuçta.

oranlar
genel cerrahi : 60
Kbb: 4
Göz :3
Dahiliye : 10

Yaş 71.

Verilen puanlara göre %66,48 ediyor, 3 puanda yaşlı olduğu için verilmiş,
%70 doğrudur...
greenpossible

Arkadaşlar merhaba,

Nisan ayında %70 oran ile 5 yıl süreli rapor almıştık anneme, şuanda annemin tedavisi bitti ve kolon kanseri ile ilgili herhangi bir rahatsızlığı kalmadı çok şükür.

Ancak başka hastalıklar oluşmaya başladı(Nörolojik ve psikolojik), bunları rapora ekletmek istediğimizde ne yapmamız lazım.

İlk aldığımız %70 oranın üzerine mi eklenir yoksa kolon kanseri tedavisi bittiği ve şuan iyileştiği için oranda düşüş olur mu?
Süreç ne şekilde acaba?

Merhaba 06.12.2022 tarihinde kalın bağırsağımda kitle olduğumu öğrendim bunun sonucunda yapılması gereken tüm tahlil ve radyolojik işlemlerin hepsini yaptırdıktan kötü huylu olduğunu öğrendim kitlenin 8 cm büyüklüğünde olduğunu acil ameliyat olmam gerektirdiğin söylediler ameliyat oldum 50 cm kadar kalın bağırsağımı aldılar şükür şimdilik bir sıkıntım kalmadı şimdi rapor için heyete başvursam bana rapor verirler mi verirlerse sizce yüzde kaç verirler teşekkürler.

Üst Alt