Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kol veya elden sakatlığı olanlar vergi muafiyetli araç satın alamaz

OturanBoğa

Yönetici
Konular
678
Reaksiyonlar
1,376
Birkaç ay önce, aşağıdaki bilgileri aktarmış ve "koldan-elden sakatlığı olan kişiler nasıl ki yurt dışından vergi muafiyetli araç alabiliyorlarsa, yurt içinden de alabilirler" demiştim. Dayanağım da, Eskişehir'de bir bayiinin bu yönde satış yapması ve bundan bir üyemizin yararlanması idi.
Ne var ki dün bana yazan başka bir üyemiz, Eskişehir'deki o bayiyi aradığını ve kendisine, böyle bir satışın "artık" mümkün olmadığının söylendiğini iletti.
Dün neden mümkündü bugün neden değil, bilemiyorum. Sadece, bana aktarılan bir bilgiyle burada soru yanıtlarken, insanları dolaylı da olsa yanlış yönlendirmiş olmaktan rahatsız oldum.
Hasılı, koldan-elden sakatlığı olanlar vergi muafiyetli otomobil satın alamazlar.

Aktardığım ve kadük/yanlış hale gelen bilgi şuydu:
Raporda olması gereken ibare: sol üst ekstremiteyi kullandırmayı gerektirmeyecek özel tertibatlı araç kullanabilir

Araçta olması gereken özellikler: otomatik vites, direksiyona topuz takılmış, silecek kontrolu ayağa alınmış

Ruhsatta bahsi geçen ibare: özel tertibatlı özürlü aracı

çok yazık demek ki bu devlet kol ve elden sakat olanları sakat sınıfına koymuyor.Acaba bunun gerekçesi nedir çok merak ediyorum.Bence bu yanlışlığın bir an önce düzeltilmesi gerekmektedir.

SELAMLAR, o zaman bu yasayı çıkaran ve bu derece uygulayan birimler elden veya koldan sakatlığı olan ve h sınıfı ehliyeti olan kişilere için bir tamim yayınlasınlar ve hiç bir yasal işlem yapmadan ellerinde bulundurdukları ehliyetler ile bütün otomatik vites araçları kullanabilsinler saygılar

Yok Gökhan, çok saçma bişey diyorsun sen! Öyle olsa sorun çözülmüş olur... E bu da çok yanlış! Devlet niye var?! Sorun olacak, kullar da o sorunun çevresinde debelenip duracak. Sen-ben debeleneceğiz kulluk sürecek, devlet de kafasına estiğinde lutfedip bi sorunumuzu çözecek ve devlet sürecek! Yok öyle işi kolaydan halletmek :)

merhabalar bu durumda olan kişilerin ne yapması gerekir sizce

Yasa değişikliğini beklemekten başka çare yok.

merhaba şimdi ben %40 sağ elden engelliyim.vergi muafiyetli araç alamazmıyım :(

Koldan sakatlığı olanlar yurt içinden vergi muafiyetli otomobil satın alamazlar.

Buna karşın, "otomatik vitesli ve direksiyonunda topuzu bulunan otomobil kullanır, H sınıfı sürücü olur" ibareli raporla, otomatik vitesli tüm araçları kullanma hakkına sahip olabilirler. Yani, sürücü belgesinde "özel donanımlı araç kullanır" yazan ayaktan sakat kişilere uygulanan kullanım kısıtlamaları koldan sakatlığı olanları kapsamaz.

sayın yönetmenim ne olacak bu işler işler sizler birir dosya hazırlayıp 81 ildeki belli kişilere gönderin bu kişilerde bu dosyaları hem il başkanlarına hemde millet vekillerine versin birde böyle bir çalışma başlatalım. denemekte fayda var. siyasilere bir şekilde gücümüzü göstermemiz lazım 8 milyon insan bir yere yüklense Allah muhafaza ortalık yıkılır ama biz güdülmeye alışmışız. Ancak yukarıdaki dediğimi yaparsak belki faydalkı olur.

benim gibi ellerinde engeli olan arkadaşlar sanırım kendi ülkemizde yaşama şansımız yok çünkü yurt dışından getirmek istediğimiz teknolojiyide kabul etmiyorlar.
bizlerin hayatını kolaylaştıracak kanunlar komisyonlarda takılırken özellikle bazı kanunlar nasıl jet hızıyla geçiyor anlayabilmiş değilim
ama bizi engelleyenler şunu unutmasın
''BİZLER ENGELSİZ OLAMAYIZ AMA ONLAR HER AN ENGELLİ OLABİLİR''

Arkadaşlar Özel Tertibatlı araç kullanır - alır ibareli raporu aldım vergi dairesin egönderdim gen e alamaz diyorlarmış yaw ne kadar zor bu devletle uğraşmak. Sonunda karar verdim ya öbür elimi ayaklarımıda giyotine verecegim yada almış oldugum madalyaları Cumhurbaşkanına gönderip, Sayın Cumhurbaşkanım ben bu ülkenin bekası için canımı ortaya koyup eşkiyaya geçit vermemek için gençligimi verdim ve sonuç= 15 yıldır canımı uğruna adadığım devletimle ugrasıyorum artık yoruldum, bıktım kolumu unutmak için kendimle dalga geçiyor kendimle barışık insan rolu üstleniyordum ama başıma öle işler geliyorki meğer 10.000 tl değerimiz yokmuş ki kanunen hakkımız olmasına rağmen yayınlanan bir yönetmelikle maliye ile didişip duruyoruz malesef kanunlar Engellileri engelemek için çıkartılıyor. Artık araba felan istemiyorum hiç bir şey istemiyorum. Herkesin gözü aydın olsun.

sanki cumhurbaskanının basbakanın ve milletvekillerinin de cok umurundaydı he he

Görecegiz umurundamı degilmi.. bekle ve gör.

Üst Alt