Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koklear implant olumsuzlukları nedir?

iremdogan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
17 yaşındayım ( doğuştan işitme engelli değilim ) ve sağ kulağımda işitme cihazı var , sol kulağım işitmeye duyarlı değil . ve ileride sağ kulağımı kaybedeceğime olası , sol kulağıma koklear implantı tavsiye ettiler, fakat % 50 iyi- kötü ameliyat geçirme olasılığımdan dolayı biraz endişeliyim , çünkü benim gibi insanlara fazla yapılmıyormuş bu ameliyat , eğitim aldığımdan , dudak okuduğumdan vs fazla zorluğum olmayabilirmiş. bu siteyi gördüm ve bazı metinler okudum , kimisi ameliyattan 1 yıl sonra anca seçebilmiş sesleri ve epey zorlanmışlar :( bu süreç beni etkilermiii ? ve insanların koklear implanta bakış açısı nedir ? yaşayan bilen varsa yazsın lütfen ...

iremhanım,bu implant olayı sanırım günümüzde moda oldu artık:) bendede sonradan işitme kaaybı var,cihaz kullanıyorum,ankara dışkapı hastanesinde banada ısrarla önerdi doktorlar,bende biraz araştırdım,olumsuz düşünende var,olumlu düşünende var,açıkcası tedirgin oldum,ve şiddetle reddettim,ben şuan rahatlıkla iletişim saglıyorum cihazlarımla,doktorlar bana implant olursan daha çok menmun olursun dediler.ama ben açıkcası güvenemedim,benim kendi kararım şuan duyuyorum ama ilerde şartlar degişirde mecbur kalırsam belki düşünebilirim,tabi imlanttan menmun kalmanız birazda şans.doktorun becerisi ve kullanılan tıbbı malzeme çok öenmli,sonuçta ameliyat oluyorsunuz,bazı riksleri mutlaka vardır,bence acele etmeyin,araştırın ve kendiniz karar verin,emin olmadan karar vermeyin...
geçmiş olsun size..

teşekkür ederim hakanbey. sizede geçmiş olsun:).hayatta ne olacağı hiç belli değil , yarın sağ kulağımı tamamen yitirdiğimde ne yapacağım ? en azından diğerini kullanıma geçirmeliyim diye düşünüyorum ve zaten (inşallah olumsuz birşey olmaz ) olumsuz birşey olursa yine birşey kaybetmeyeceğim çünkü zaten sol kulağımı işitme cihazı bile tamamlamıyor ... evet dediğiniz üzere şans tamamen , en iyi doktor , en iyi hastane vs vs sağlam araştırma yapamam gerek.. :confused:

evet hakan beye katılıorum bende. implanta ancak en son çare olarak başvurulması lazım. aday olarak uygunsanız, doktor da becerkliyse iyi sonuçlar alınabiliyor. oğlumun arkadaşlarından biliyorum ek engeli olanlar tabi daha çok zorlanabiliyor. ama tek engel buysa azimle iyi duyum olabiliyor..

ayyy vayyy, azimle kulakta duyarmiss:ptek engel buysa:ponuda cok bilenden danismakta fayda varmis :pkendi sagir olmadan kim olsa bilgiccc:eek:

ben çocuğumdan gördüğümü söylüyorum.. Allah çok şükür başka bir hastalık engel vermedi. bizde ailecek üstüne çok düştük çok zor zamalar geçirdik ama meyvesini aldık. yaşıtlarını yakaladı. inşallah kök hücre tedavisini yaparlar en azından diğer kulağı öyle duyar diye bir umutum var yinede

Üst Alt