Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kocaeli'de otobüs şoföründen engelli vatandaşa hakaret!?

snelman

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Otobüs şoföründen engelli vatandaşa SAYGISIZLIK..! haber linki

Özellikle de özel halk otobüsü şoförlerinin engellilere yönelik tavırları söylemleri, insanı çileden çıkarır nitelikte.
Kimse çıkıp, ‘ama aralarında engelli olmayan da var, numara yapıyorlar’ falan demesin.
Kimin engelli olup olmadığına siz karar veremezsiniz.
Numara yapanı da varsa o hesabını Allah’a öder.
Gazetemize de zaman zaman otobüsçülerle ilgili şikayetler gelir.
Bunlara bir yenisi daha eklendi.
Ancak bu sefer ki gerçekten sinir bozucu.
Karamürsel-İzmit otobüsü şoförünün engelli bir vatandaşa yaptığı saygısızlığa PES diyeceksiniz.
Şimdi, sağır ve dilsiz bir vatandaşın otobüs şoförü tarafından nasıl hakarete uğradığını okuyacaksınız.

İŞTE O ŞİKAYET:
Şimdi anlatacağım olay 41 cam numaralı Karamürsel-İzmit otobüsünde yaşandı. Karamürsel otobüsleri malum günün her saati, her dakikası tıka basa dolu bir şekilde yolcu taşır. Her ne kadar Büyükşehir aynı hat üzerine otobüs koysa da bu pek fayda etmedi.
Yaşanan olaya gelirsek, olay 28 Şubat günü sabah saatlerinde İzmit’e giderken oldu. Otobüs yanılmıyorsam Halıdere’ye geldiğinde engelli bir kişi otobüse bindi. Adam engelli olduğu için ücretsiz kartını bastı ve kartını da otobüs şoförüne gösterdi. Otobüs şoförü bunun üzerine adama ‘Sen duymuyor musun?’ diye sordu. Adam dilsiz.
Ancak şoförün söylediğini dudak okuyabildiği için anladı. Kafasını sağa sola salladı. Otobüs şoförü de bunun üzerine adama ‘Vallaha benden iyi duyuyorsun’ dedi. Bunu duyunca şok oldum. Otobüste bu sözleri duyan kimse aldırış etmedi.
İşte böyle, karşısındaki engelli de olsa kendisini anlayabildiğini anlayamadı otobüs şoförü.
Aynı otobüste ilerlerken başka bir kişi Gölcük’ten çıktıktan sonra durakta inmek için ‘stop’ düğmesine bastı. Hepimiz biliyoruz ki bu düğmeye bastıysak en yakın durakta inmek istiyoruzdur. Otobüs şoförü stop düğmesine basıldığını görmesine rağmen durağı geçti. Adam bağırınca anca otobüsü durdurdu. Tabii bu sırada kısa süreli bir tartışma yaşandı. Otobüs şoförü ne dese beğenirsiniz.
Şoför, adama neden durakta ineceğini söylemediğini sordu. Adam da butona bastığını, bağırmak zorunda olmadığını söyledi.
Ya böyle bir şey olabilir mi? O buton oraya ne diye koyuldu? Aslında her iki olaya da gelirsek bunlar ilk değil. Aynı otobüs şoförünün indirimli kart basan kişilerin kartlarına özellikle bakarak ‘Sen buna benzemiyorsun’ şeklinde ilginç imalarda ve küçük düşürücü ifadeler kullandığını da biliyorum.
Hatta özellikle Karamürsel-İzmit hattını kullanan kişiler 41 cam numaralı otobüsün şoförünün davranışlarını iyi bilirler.
Engelli vatandaşa yapılan bu saygısızca harekete karşı Karamürsel-İzmit kooperatifini, Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası’nı, UKOME’yi, Kocaeli Valiliği’ni hatta yetkili her kim ise göreve çağırıyorum.
Bu yaşanan olay Kocaeli’de her gün başka birilerinin mutlaka başına geliyordur.
Bu konuda otobüs şoförlerine eğitim verilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Evet, görünen o ki eğitim şart.
Otobüs şoförleri yolculara saygılı olmak konusunda eğitim görseler çok ama çok iyi olacak.

Üst Alt