Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KOAH veya Anksiyeteli Depresyon'dan Evde Bakım Hizmeti alan var mı?

Prayer

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
1
Evde bakım için ağır özürlü ibaresinin -evet- olmasını biliyoruz fakat bilmek istediğim şey,
KOAH veya Anksiyetili Depresyon hastalığından dolayı Evde Bakım maaşı bağlanan arkadaşlar varmı ya da bilginiz var mıdır, hastalığınıza verilen oranlar neydi, özellikle bu hastalıklar için soruyorum?

Koah rahatsızlığından dolayı bakım maaşı bağlanıp alan arkadaşım vardı . Yalnız özür oranını bilmiyorum.

KOAH veya Anksiyetili Depresyon hastalığından dolayı Evde Bakım maaşı bağlanan arkadaşlar varmı ya da bilginiz var mıdır, hastalığınıza verilen oranlar neydi, özellikle bu hastalıklar için soruyorum?

KOAH için ileri evrede "ağır engelli" ibaresi verilebilir. Hastalığın evrelerine göre engel oranı değişir. Ancak "ağır engelli" ibaresinin engel oranıyla ilgisi yok. Bu tamamen fiziksel becerilerle ilgili bir kriter. Şurada yazan işleri yapıp yapamadığına bakılır: https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

KOAH için verilecek oranlar da %10 ile %100 arasında değişir. Bakım aylığı için %50 üstünde olması gerekiyor.

Anksiyete için bakım aylığı verileceğini "ağır engelli" pek sanmıyorum.

Üst Alt