Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kıymeti Bilinmeyen İki Şey

celal1973

Yeni Üye
Konular
462
Reaksiyonlar
0
1[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][h=1][FONT=Arial]KıymetiBilinmeyen İki Şey[/FONT][/h][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Dört aylıkbir aradan sonra haftada bir olsa da yeni yazı yazmaya karar verdik. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=4][FONT=Arial]Çünkü,ömür çok kısa ve bu yazılar inşallah tarihe düşülen notlardır. [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]İnsanlığın İftihar Tablosu, Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi Vesellem bir Hadis-i Şerif’lerindeşöyle buyuruyor: [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]
[FONT="Arial"]“İki nimet vardır ki, insanların çoğubunlar hususunda aldanmıştır, kıymetini takdir edip onları değerlendirmektenmahrumdur. Bu iki önemli nimet; sağlık ve boş vakittir.”[/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]
[FONT="Arial"](Buhari, Rikak, 1, 60; Tirmizi, Zühd, 1;İbn Mâce, Zühd, 15; Müsned, 1/344)[/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Evet, acizane sağlığın kıymetin bilmedim,diyemem. Çünkü sağlıklı olup düz yürümenin nasıl bişey olduğunu, kendimi bildimbileli bu hastalığım olduğundan hiç bilemedim. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=4][FONT=Arial]Ama şunuhep istemişimdir. Eskiden yürürken çay taşımayakorkardım, çünkü hep bardağın birazını çay tabağına dökerdim. Ne isterdimbiliyor musunuz? [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Eve gelentüm misafirlere ve de anneme çay götürmek isterdim. Boşalan bardakları hızlıca tekrardoldurup getirmek isterdim. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=4][FONT=Arial]Malesef bazı insanlar beden sağlıklarınınkıymetini bilmiyorlar. Sağlıklıyken sürekli kahvede oyun oynuyorlar. Hem sağlığın, hem zamanın israfı… [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Yaşlanıncada camiye müdavim oluyorlar, o da sandalyede oturarak namaz kılıyorlar… [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=4][FONT=Arial]Evet kıymeti bilinmeyen şeylerden birisisağlıktır. Diğeri ise zamandır. Dün televizyonda bir sohbette bu hadisi açıkladılar. Zaman hakkındaakılda kalıcı bir örnek verdiler: [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=4][FONT=Arial]Düşününki, bir bankada hesabınız var. Bu banka hesabınıza her sabah 86400 dolar yatırılıyor.Ama parayı en güzel şekilde o gün harcamanız gerekiyor, ertesi güne paradevretmiyor. [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=4][FONT=Arial]Akıllıkişi, paranın hepsini en güzel şekilde değerlendirir. Ev alır, eşya alır, kalan parayı hesap eder, son kuruşuna kadar ogün içinde kıymetli şeylerle bitirmek ister, çünkü devretmiyor. [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Allah bizehergün ömür sermayemizden 24 saat yani 86400 saniye veriyor. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Bununlahem ahiretimiz, hem dünyamız için hayırlı işler yapmalıyız ki, bu altındankıymetli saniyeleri iyi değerlendirelim. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Bunun içineskiden çok yaptığım bazı şeyleri azalttım. Maç izlemek gibi.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Zaten izlerkende sürekli “La ilahe illallah” diyerek ve salavat getirerek zikir sevabıalıyorum inşallah.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Evet 86400saniyenin 20-30 bin saniyesi uykuyla geçiyor dediniz değil mi? [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]“Sabahnamazına uyanmak niyetiyle uyayanın solukları tesbih sayılır” diyor EfendimizSAV… [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Allah hepimize zamanın ve sağlığın kıymetiniidrak edip hayırlı işlerle değerlendirmeyi nasip etsin! [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Celalin Penceresinden[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]

Üst Alt