Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Kitap] Kaptanın Teknesi / Sezgin Kaymaz

ada

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
975470713-8.jpg

Kitabın konusu kısaca şöyle: İki üniversite öğrencisi Selen ve Cavidan...Bir gün sınıflarına yeni bir öğrenci gelir; baştan ayağa simsiyah giyinen, sarı gözlü enteresan bir yabancı. Yeni öğrencinin, enteresan yabancının dahil olduğu üç günlük bir macera. Selen bu üç gün içinde kendini, ailesini, sırlarını keşfedecek ve sonsuz bir yolculuğa çıkacaktır Kaptanın Teknesi'nde...
Aklından geçeni okuyan, her dileğini gerçekleştiren olağanüstü güçlere sahip sarı gözlü yabancının çekiminden kurtulduğunda gerçekliğin soğuk yüzüyle tanışır Selen ve artık enteresan yabancının kim olduğunu, niçin hayatına girdiğini ve neden üç günün sonunda kendisi hariç kimsenin onu, adıyla Murat'ı ( üç gün içnde gerçekleşen bütün olaylar yıllar öncesinde annesinin başından da geçmiş. Bunu 3. günde öğreniyor.) hatırlamadığını anlamasına rağmen kaderine karşı gelemiyor ve babasıyla birlikte üçüncü günün sonunda o uçağa biniyor, bilerek ve gönülsüzce,geride tek tanık olarak arkadaşı Cavidan'ı bırakarak...
Ve sonrası... Fazla açıklamak istemiyorum, okumamış olanlara haksızlık olmasın.
Elinize geçerse düşünmeden okuyun, enteresan bir kitap. Günümüz Türk yazarlarının başarısına güzel bir örnek.
Kitabın bir getirisi de Selen'in çok sevdiği Baccara gülünü öğrenmiş oldum, mükemmel güzellikte gülleri...

NOT:
*Kitabı üniversite yıllarımda okumuştum..sürükleyici,inanılmaz,eğlenceli,duygusal hüzülü..kısacası herşey....
*teması "yaşamı sevmeyen ölümü sever" olan sezgin kaymaz eseri.

Sevgili Ada,
Ben Sezgin Kaymaz’la ilk kez 2000 yılında yayınlanan Lucky adlı romanıyla tanışmıştım. Kitabı incelerken, yazarın Hacettepe Üniversitesi İngilizce Dilbilimi Bölümü'nü, Türkçe dersini veremediği için son sınıftan terk ettiğini okuyunca ilgimi çekmişti de almıştım. Fantastik bir romandaki uyuz bir itin hikayesine salya sümük ağlayacağım, aynı anda da sümüklerimi çeke çeke güleceğim hiç aklıma gelmezdi. Sonra, sessiz sedasız, reklamsız, olaysız edebiyat dünyasına giren bu adamın fanatiği oldum ve bütün kitaplarını alıp okudum: Uzunharmanlarda Bir Davetsiz Misafir, Geber Anne, Kaptanın Teknesi, Zindankale. En son, geçtiğimiz yıl “Medet” adlı bir hikaye kitabı yayınlandı. Beş romanın üstüne artık baymaya başlamış olmalı ki henüz ilk öyküyü dahi bitiremedim, bitirmeyi de düşünmüyorum. Kaymaz, Medet’te de aynı tarzda, aynı kurguyla, aynı gerçeküstü ögelerle, hayat ve ölüm arasındaki çizgiyle dalga geçmeye devam ediyor. Ancak kendisini yenileyememiş. Beş romanını okuduktan sonra altıncı kitap hiç ilginç ve okunası gelmedi. Okumayanlar için Kaptan’ın Teknesi dahil tüm romanlarını tavsiye ederim. Benim favorim “Lucky” adlı itin hikayesiydi.

Üst Alt