Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Kitap] Alamut'a Dönüş / Ernst W. Heine

ada

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
148796_2.jpg

Alamut Fedailerinin, Tapınak Şövalyelerinin, Şark'ın Sır Dolu Dünyasının Romanı
O gece bir rüya gördü: Bir kalenin tepesinde duruyor ve aşağıda uzanan çöle bakıyordu. Uzaklarda, bir sinek kadar ufak bir nokta, kendisine doğru yaklaşıyordu. İyice yaklaştığı zaman, Orlando bunun elbiseleri rüzgarda uçuşan bir süvari olduğunu fark etti. Atın nalları yerdeki kum zerrelerini tıpkı bol sulu bir çeşme gibi göğe fışkırtıyordu. Bu, Adrian'ın ta kendisiydi. Orlando var gücüyle haykırmasına rağmen, diğeri onu duymuyordu. Adrian bir kulaç mesafeden yıldırım hızıyla uzaklaşıp gitti. Adrian'ın yüzü solgundu, hatta, bir ölü kadar beyazdı. "Bekle!" diye bağırdı Orlando.

"Dur! Nereye gidiyorsun?" ve uzaklardan Adrian'ın sesini duydu. Sadece tek bir kelime haykırmıştı: "Alamut..."
Not: Tatilde okuduğum son kitap'da bu oldu..Daha öncesinde Fedailerin kalesi Alamutu okumuştum Vladimir Bartol'un bu kitabın parelinde gelişen bir kitap olmuş bu da..Ama Alamut kadar güzel değil bence..En önemlisi Hassan Sabah'ın Cennet bahçelerini ve ölümün güzelliğini anlatmaya yeltenmesi döneminin tarihi açısından son derece ilginç;fakat bana sorarsanız Vladimir Bartol'un Alamutunu okumadan bu kitabı okumayın derim...Asıl Alamut bence o kitapta gizli:)

"Alamut kalesi" isimli bir roman okumuştum. Yazarını anımsamıyorum. Hasan Sabbah'In Alamut kalesi'nde kurduğu "cennet"le, kendisine fedailer yaratışını hikaye ediyordu. Gerçekten çok enteresan bir tarihi roman.

Kitap ve Alamut Kalesi hakkında bir şeyler okumamış olan kişiler Spoiler'i okumasın!
[spoiler:e9ce004920]Dağın tepesine bir kale kuruyor Hasan Sabbah. Kaleyi ikiye ayırıor. Bir bölümü halka/müritlerine/fedailerine açık oluyor, diğer tarafı ise tamamen gizli; sadece Hasan Sabbah, cariyeleri ve hadım edilmiş dev Afrikalı köleler için. Ayrıca gizli bölme dünyanın dört bir yanından getirilen hayvanlarla ve gösterişli eşyalarla dolu. O zamanlar kimsenin bilmediği "afyon"la uyuşturup fedaileri, onları o yarattığı "cennet"te uyandırıyor. Cennete gidip geldiğine inanan fedailer, Sabbah'a tapıyor...[/spoiler:e9ce004920] Bu gerçek bir hikaye ve romanlaştırılması da çok masalsı. Kesinlikle okunması gerek. Bu yazarı ve kitabı okumadım ama, hikaye çok güzel...

Üst Alt