Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kişinin rızası olmadan vasi tayin edilebilir mi?

Konular
55
Reaksiyonlar
14
merhaba,

günün birinde varsayalım ki birinin veya birilerinin iddiasıyla durumum kötü ve ağır engelli raporu raporu verilecek olsun.
peki bu durumda benim rızam olmadan bana vasi tayin edilebilir mi ?

bu mümkün mü?

bu sebeplerden evlenmek bir tuzak olabilir gibi geliyor bana , hani benle evlenmek isteyen var mı yada olur mu kanaatimce evet ama ben bunu kabul etmeli miyim , bilemiyorum.

üstteki anlattıklarımdan..

Bu durumu bende merak ediyorum; refakatçimle Dr a gittiğimde vasi atanır gibi kolayından birşeyler söylemişti ben sinir oldum Dr u değiştirdim.
Bu kadar kolay mı ya vasi atamak etmek 🤬

yani bilmiyorum ki ben birkaç evlilik opsiyonlarını reddettim ..

ama aslında bunlar aynı zamanda birer fırsat idi belki , ve fırsatlar her zaman insanın karşısına çıkmayabilir..

Psikiyatrik Rahatsızlığı olan biri için vasi atanması bence herhangi birinin tatuklanıp hapse atılması kadar kolay veya o kadar zor. Kimse durduk yere nasıl tutuklanamazsa(kanunda yazılı haller dışında) bir psikiyatrik engelli de durduk yere vesayet altına alınamaz. Kötümser düşünmek size birşey kazandırmaz. Eğer birgün vesayet altına alınmaya çalışılırsanız o zaman bunu tartışmak daha mantıklı bence.(Evlilikle de alakası pek yok aslında, evlenmek isteyen bir şekilde evlenir.)

Bence bizler ilaçlarımızı düzenli kullanalım, gülümseyip işimizi yapalım; keyfimize bakalım.
kar&yağmur

Bence evlilik çağımızda/bu coğrafyada bir fırsat değil risktir. Hele hele iyice tanımadan etmeden biriyle evlenmek işi tam manasıyla şansa bırakmaktır.

Bildiğim kadarıyla siz çalışıyorsunuz, eğer kimseye muhtaç değilseniz işinizi şansa bırakmayın bence.

kar&yağmur
Kişinin rızası olmadan vasi tayin edilebiliyor.Geçen yaz benim başıma bir olay dolandı,o yüzden biliyorum.
Neyse ki vasiye ihtiyacım olmadığını kanıtladım.Sonra da ilk iş olarak rapor oranını düşürttüm.

kar&yağmur Cetvelde bunun oranı nedir bilmem ancak kişinin rahatsızlığı mantıklı karar almasını engelliyorsa, bilinçli hareket edemiyorsa vasi atanabilir.
Nasıl ki bazı durumlarda hastalığı yüzünden cezaevine değil hastaneye sevk ediliyor, benzer şiddetteki hastalık sahiplerine vasi tayin edilebilir.

Ama çok kolay olduğunu da sanmıyorum, benim ihtiyar babaannem için normal kontrole gittik; doktor bugünün tarihini sordu, ardışık sayıları sordu sonra kafan çalışıyor dedi yolladı :p

Yani bunu buraya yazabilecek birinin kolay kolay kendi isteği dışında vasi atanması mümkün değil. Elbette hastalığın durumu, ilerleyen zamanı bilemem.

Dava biri tarafından başlatılınca ağır engelli iseniz
Şöyle devam eder:

1) Sizi mahkemeye veren kişi için çıkar çatışması kanaati oluşursa davayı kaybeder

2) Dava burada bitmez, davayı mahkeme devam ettirir
Mahkemeye yeni vasi adayınızı beyan edersiniz
Bu kişi, Vasi ya da Yasal Danışman olarak atanır size.

Yasal Danışman, çok ağır durumunuz olmadığınızı ispatlarsanız atanır.

GaribanÖğretmen

ah bilmiyorum ki.. pekala ilaçlarla en kötü kılığa da girilebiliyor , ilaçlar olmadığında çok iyi çok zeki de olunabiliyor , benim izlenimlerim.

ama diğer yandan friends adlı arkadasın yorumları var..

kısmet,gün be gün öz aileme daha çok mu bağlanmalıyım diyorum veya diyeceğim belki de. . .

sevgi saygı hürmet gibi konulara dikkat etmem gerekiyor galiba.. yada herşeyi oluruma bırakmalıyım , evet sürekli endişeyle yaşanmaz orası bir gerçek, ama başkalarının yaşamış olduğu bazı örnekler var sanki..

evet sürekli endişeyle yaşanmaz orası bir gerçek, ama başkalarının yaşamış olduğu bazı örnekler var sanki..

Şu "başkalarını" bir hayatımızdan çıkartabilirsek her şey yoluna girecek zaten.
Unutmayın ne kadar kötü örnek varsa bir o kadar da iyi örnek var. Kendinizi kötü olana yönlendirmeyin.

Üst Alt