Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kişi işe başlamadan önce engelli olup sonradan engeli artarsa malülen emekli olabilir mi?

turan36

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
selam işyeri aç adan önce engelim var ama hiç sağlık kurulu raporum yoktu
işyeri için 2016 vergi indirimi için başvurdum sağlık kurulu raporu % 55 verildi ama bağkur borcum olduğu için hiç bir işe yaramadı
bu yıl tekrar tekrar sağlık kurulu raporu aldım % 67 SGK ya gittim malüliyet için tekrar hastane sevk ettiler iki gün önce SGK dan mesaj geldi malülen tiniz reddilmiştir diye itraz edebilirsiniz
2023 yılında uykudayken beyin kanaması geçirmişim
hizmete başlama tarihi 05.03.2007
sigortalılık süresi 18 yıl
prim ödeme gün sayısı 1976
durumumu kısaca anlatmaya çalıştım yeni yasaya göre malülen emekli olabilirmiyim yardımınız için teşekküler

Gün ve yıl tutuyor da sizin hastalık neydi 2007den önce? Şimdi o hastalık mı ilerledi?

Ama yazdığıniza göre zaten reddedilmiş. Demek Yeteri kadar malul değilsiniz onlara göre...

evet hocam yaklaşık 28 yıl önce ateşli silah kazası geçirdim 19 gün komada kalıp sonra uyanışım şuan kafamın içinde şarapnel parçasıyla yaşıyorum sol kol ve bacağımda felç var hayatımı ağrı çekerek yaşıyorum ve 2023 uykudayken beyin kanaması geçirmişim acile kaldırmışlar kafa rötgeni çekilmiş rahatsızlığım gitgide artıyor son bir yıldır da kulaklarımdan rahatsız edici düzeyde elektiriksel bir ses geliyor
son aldığım sağlık kurulu raporunda ( gçirilmiş beyin kanaması buna sekonder yürüme bozukluğu tablo 4.1 40 sol üst ekstemite ağır defisit tablo 4.2 45 ) böyle yazıyor oran %67
%67 veren doktor eğer oran az gelirse itraz ederseniz 80 yada 85 te alabilirsiniz demişti

Son düzenleme:
Önce bir itiraz edin. Ysk değerlendirecek. Bakalım sonuç ne olacak. Kabul olmazsa 6 ay sonra tekrar başvuru yaparsın. Belki o zaman oran yükselebilir. Şimdi sen 2023te beyin kanaması geçirmişsin. Onu farklı bir hastalık olarak da alabilirler. O Zaman bir şansın olur. Benim bilgilerime göre bunları yapabilirsin. 6 ay sonra da etmezlerse belki mahkeme olabilir ama onun da sonucu kesin değil...

hocam adam akıllı muayene etmiyorlar doktorun odasına girip derdimizi tam anlata madam süre bitiyor :) rötğene bile bakmadılar
öğle yapacam teşekkürler
hatta SGK sevkinde 2. muayenede hic beyin kanamasının konusu gecmedi

Son düzenleme:
Röntgene bakılır. Sana öyle gelmiştir. Öncelikle aldığın hasar önemli. Yuzdelere de takılma. İş gücü kaybı başka türlü degerlendirilir. Emg yapıldı beyin mr çekildi değil mi? Karar onlara göre verilir. Senin konuşmaların çok önemli değil. Yeterli iş gücü kaybın varsa emekli ederler...

yok hocam SGK yazısı ile hastanaye gittigimde doktorun odasına girip çıkmam 5 dakika çekmedi ne yeni rötgen cekildi ne dier şeyler

Üst Alt