Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kısa güdüğe uygun protez önerisi olan var mı?

PİSİ

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Dizaltı amputasyonu olan annemin protesini yenileyelim dedik...
merdiven kullanabilsin istiyoruz. güdüğü kısa kalmış ameliyat sonrasında bu konuda kim bize yardımcı olur acaba
protez kullanan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

arkadaşım medikalciye gidersen eğer o protezi sana yapmak için mutlaka olur yanlarını söyleyecektir olumsuzluklarını değil bence de oturan boğa arkadaşımızın dediği gibi protez kullanan birinden fikrini sor ama bana sorarsan güdük kısa ise ben çalıştığım hastalardan biliyordum bir türlü rahat kullanamadıklarını söylüyorlardı çünkü güdük zayıf yada yetersiz ise protez yerine oturmayacaktır ve siz aynen şu cevapla karşı karşıya kalacaksınız ''zamanla alışacak'' fakat o zaman bir türlü gelmeyecek, güdük geliştirme eğzersizleri olduğunu duymuştum anneniz bol bol çalışsın onları kendisine eziyet olacak bir protez kullanmakdansa hiç kullanmaması daha iyi bence dar bir ayakkabı giydiğini düşünsene ?...

Medikal sektöründe 1 yıl çalıştım reprezant olarak fakat ne ben onları nede onlar beni hiç bir zaman sevmediler ve mecmuren işi bırakmak zorunda kaldım Ankara genelindeki tüm firmaların hemen hepsinin ne olduğunu biliyorum bence firmadan önce yaptırdığınız ortez yada protezi kullanıp kullanamayacağınızı kendimiz düşünmeliyiz ismini vermek istemediğim bir firma milyarlarca dolar para kazanmış zamanında piyasada toplanmaya kalkılsa yüzlerce biyo elektironik protez var her biri inanılmaz derecede pahalı protezlerdir ama hiç bir hastanın çok rahatım dediğinide duymadım işde sağlık sistemindeki dengesizlik burda başlıyor kullanılmayan yüzlerde liralık protezler ortezler süreleri 2 yıl gibi kısa zamanlar ama tekerlekli sandalyenin ödenekleri kullanılma zorunluluğu ve süresini düşününce 5 yıl ve devletin ödediği son duyuma göre 350 tl aktif bir hastanın kullanacağı en basit nitelikde bir sandalye ise en basit özelliklerde olanı 650 tl kimsenin protezine karşı değilim ama biraz olsun denge bekliyorum...

Selam Vahide

Bende protez kullanan biri olarak yazına cevap vermek istedim benim her iki ayak diz altı ampüte yani iki tane protez kullanıyorum tabiki kimse yüzdeyüz memmunum demez olamaz da zaten aslı gibi olur mu hiç

haberin yok sanırım protezlerde artık beş yıl da ödeniyor geçenlerde başvurmuştum ama ben ne yazıkki istediğim protezi yaptıramıyorum ihtiyacım olduğu halde sebebi ne şeker hastası yada açık yaram olması gerekiyormu açık yarası olan biri nasıl protez kullanıcaksa ona da şaşıyorum ya neyse

bide bişey daha diycem tekerlekli sandalye ile protez arasında tabiki fark olucak protezin deformasyonu sandalyeye göre daha fazla artı sanada hak veriyorum baştaki düzensizlikden kaynaklanıyor bu

sağlıklı günler dinlerim

Merhaba Selin Parlak sizin durumunuz kısa güdük olduğu için silikon linear öneririm çünki protezi giyerken önce silikonu ayağınıza takıyorsunuz ,bu durum ara parça silikon proteze pin dediğimiz kilit sayesinde sabitlendiğinden bütünlük hissi fazlalaşıp ayağınızdan çıkma ihtimali hemen hemen hiç olmuyor ve silikonun yumuşaklığı konforu arttırıyor ,ancak aşırı sıcaklardaki terleme durumu diğer protez çeşitlerindeki gibi bundada mevcut.

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim sevgilerimle.

Bir protez merkeziyle işbirliği yapılmadan gerçekleştirilen amputasyonlarda genellikle güdük boyunun kısalığından şikayetçi hastalar.Bunlardan biride benim.Sol dizaltı protez kullanıyorum.İlk 2 protezimi modüler olarak yaptırmıştım ama verim alamadım.sebebine gelince güdüğün kısa oluşundan dolayı her dizimi büktüğümde çıkacakmış gibi oluyordu ve aşırı sürtünmeden kaynaklı yaralar vardı.3.protezimi silikon yaptırdım şimdi biraz daha rahatım ama hala rahat bir şekilde merdiven çıkamıyorum.Mutlaka bir yerlere tutunmam ve destek almam gerekiyor.Güdüğün kısa oluşundan dolayı protez güdüğü daha iyi kavrasın diye,dize ve diz arkasındaki boşluğa aşırı derecede yük verilmesi nedeniyle diz hareketlerinin kısıtlanmasından kaynaklı yürüme bozukluğu oluşuyor.Bunun giderilme olasılığı tabiki daha iyi bir protezden geçiyor.
Ben imkanınız doğrultusunda hareket edin derim.
Silikon lineer protez 3,5-4 bin tl
Harmony protez 15-20 bin tl arası değişiyor ( kısa güdükler ve kapanmayan yaralar için en ideali )

not:devlet HARMONY protezi karşılamıyor diye biliyorum.

yakın zamanda silkonlineer protezi karşılauyacağını biliyorum.
duru protez ile konuşmuştum.

Arkadaşlar,

03.06.2010 tarihinde yayımlanan Resmi Gazetede,"diz altı protezi, silikon liner pin sistemli ( 1 çift silikon liner ile birlikte) , ( 5 yıl) 3.000.- TL. olarak belirtilmektedir.

Diz üstü protezinde ise ödemeler aynı şartlarda 3.750.- TL. olarak deiştirlmiştir.

Selin hanım.

Anneniz buyuk gecmiş olsun allah acil şifalarversin..

Arkadaşlar sadece protez degil hastanında proteze uygun olması cok şarttır..

ben her iki ayak harmoy kullanıyorum..türkiyede nerdeyse ilk takanlardanım..benim gudukler hem şekil olarak bozuk hemde kısa..silikon liner berbat bir protez neden derseniz harmoy ile tanıştım ozaman uzun süre yürümeye başladım...

annenizin guduk uzunlugu cm olarak yazarsanız daha geniş bilgi suna bilirim..

bulutluu@hotmail.com

0554 316 50 13

Selin Parlak;

Sorununuz tamamen duygusal!

Paranız varsa çözümünüz var yoksa boşuna ortopedi firmalarını zengin etmenin bir anlamı yok derim!

Devletin ödediği paraya sağlıklı ,verim alacağınız,konforlu yürüyebileceğiniz,kullanabileceğiniz bir protez yaptrımanız mümkün değil!

Burda ortopedi firmalarına düşen görev bence bu fiyata insanların günümüz teknolojısine uygun protezin bu kadar düşük fiyatlara yapılamıyacağını devlet yetkilileri ile paylaşmalılar..

Nasıl ki İlaçların daha az yanetkili bir versiyonu çıkıyor devlet bunu ödüyor.(Bu da önemli bir konu ozaman ilaçlarında 1950 modelini öde daha az maliyeti olur.)

El insaf be! Aynı yolu senede 3-5 kere yapıyorsunuz.

Kaldırımları tekrar tekrar söküp yapıyosunuz!

Etrafa çiçek böcek ekiyosunuz da !

Bize gelince bir takma bacağı çok görüyorsunuz..

ALLAH da size Cennetini çok görecek İnşallah.

Protezlerin değişim süresi 5 yıl ama rahat olmadığınız zaman parça değiştirme süresi (soket ,ayak vb) ortalama 1.5 yıl.Yani herhangi bir kurumunuz varsa ve rahat değilseniz rahat olmadığınız parçayı değiştirebilirsiniz.Örneğin ayak kısmı veya içteki tüp kısmı sağlamdır ama soket rahat değildir devlete bağlı bir hastaneden aldığınız raporla kurum ödemesini alıyosunuz tekrar.

cevap yazmadan duramadım siteminize o kadar haklısınız ki.

şu an karşılıyor devlet silikon lineer protezi

Üst Alt