Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kifoskolyoz hastasıyım. Ehliyet alabilir miyim?

70 derece skolyoz 90 derece kifozum var b+a2 sınıfı ehliyetim var..kifoskolyoz araç kullanmaya engel bir durum teşkil etmiyorki..

eşim kifoskolyoz %40 raporu var h sınıfı ehliyet alabilirmi ve öteveden yararlana bilirmi

Sürücü belgesi alabilir ama araç alırken vergi avantajından yararlanamaz.

kifoskolyoz hastası ehliye verilmedi

hem h sınıfı mem b sınıfı ehliyet talabim reddedildi nedeni 39 diye bir madde varmış önerileriniz

benim 60 derece skolyozum var kifozum ne kadar bilmiyorum onu tarttırmadım henüz :) ama H sınıfı ehliyetim ve otomatik vitesli araç kullanmak şartıyla vergi indiriminden faydalanabileceğime dair sağlık raporum var. Nasıl yararlanalımıyormuş yaw ezberemi konuşuya bazılarımız. Benim vücudum kısa bacaklarım uzun direksiyon başına geçtiğimde önümü göremiyorum sadece yastık desteğiylede mümkün olmuyor. Özel tertibatlı araç kullanabilir diye bir raporum var hatta bir ara fiat otomobil almaya karar verdiğimde fiat bayindeki yetkili raporumun fotokopisini vergi dairesine gösterdi ve indirimden faydalanabileceğim tarafıma iletildi. Kifosokloyozlu arkadaşlarım özel tertibatlı otomobil kullanabilir raporu almaya yeltendinizde size hayır alamazsın mı? dendi. Yoksa hiç denemeden mi böyle konuşuyosunuz bakim? Yoksa herkesin kifosokloyozu kendini mi bağlıyo :)

ben bugün girdim heyete ne h sınıfı nede b sınıfı ehliyet alamazmışım sen ne zaman aldın raporu ?%%63 raporum var ama h sınıfı ehliyet almam için elim ve ayagımın tutmaması gerekmiş b sınıfı almak içinde belimle boynumun arkaya dönmesi gerekiyomuş

Ne alakası varmış yahu! H sınıfı ehliyet için el-ayak tutmaması gibi bir şart yok. Sürücü yönetmeliği ne diyorsa odur geçerli olan...

Bence başka bir hastaneye gidip şansını denemelisin.

H sınıfı ehliyet talebim reddedildi

Kifoskolyoz olan eşim gecen hafta ehliyet almak için heyete girdi %60 rapor verdiler ama h sınıfı ehliyet alamazmış nedeni ise h sınıfı ehliyet almak için elinde veya ayagında sorun olanlar h sınıf alabilirmiş ...bizde ozaman b sınıfı verin dedik onuda veremezlermiş nedeni ise belini ve boynunu geri cevir men gerekiyormuş ..ee şimdi ben bu rapora itiraz edeyimmi edersem kac gun içinde etmem gerekiyor ..sizce vermemeleri dogrumu ..

beli ve boynu geriye çevirme kısmını anlamadım, bunun için aynalar var, sürüş esnasında kafayı geriye çevirmek tehkikeli olabilir. Kastedilen şey park ederken olabilir ki bu da şart değil, boynu geriye çevirmekten ziyade, park sensörleri ve yine aynalar yolu ile park edilebilir.

kifoskolyoz olup H sınıfı ehliyet alabilen bir örnek bularak (umarım sitede vardır), rapora itiraz etmenizi öneririm.

o dangalak işte bi şey bilmiyor ya H verecek ya B boşuna okumuş o kadar okulu
benim % 64 ve b var
ilk ehliyetin gönderdiği sağlık ocağındaki sen h alırsın kimse veremez b dedi salaksın sen alırım simdi gidiyorum dedim doğru ortapediden doktora ya böle böle vermiyor fln derken elin sağlam ayağın arabayı da ii kullanarım ee neden alamıyormusun dedi bilmiyorum ben b alacam dadim alabilirsin boynum fln donüyo ama h istersen oda olobilir de onu araştır dedi araştırdık işimize gelmedi heyete girip B sınıfı ehliyetimizi aldık ve emniyettende sorun çıkmadı 2-3 senedir kullanıyoruz B sınıfı vermiyorlarsa muhakkak size H vermeleri gerekir tüm doktoru-polisi- oto bayisi aynı şeyi söyledi bana :)
bende simdi H ye cevirsem ozel tarbat düşünüyorm ama babamda kamyonetle yakalanırsan die aldırtmıyor :)

ben de skolyoz hastasıyım.ehliyeti h sınıfı alırım diye düşünüyordum(%80 raporum var) ama bana b sınıfı almaya uygun diye rapor verilince öyle aldık. buna rağmen alcağım arabada kendime göre düzenlemelere ihtiyacım olcaktır(mesela ilk başta boy kısalığından ötürü)..

paradox07;

boyunuz ne kadar ;)
eğer ayaklarınız ermiyor yada onünüzü göremiyoruzsanız koltuk değişimi verilir ve H sınfı özel araç almanız gerekir.. ama bos h ehliyet hiç bi işe yaramıyor b almak daha ii istediğin aracı kullanırsınız,.

ayaklarım normalde yetişmiyor ve önümü de göremiyorum ancak minder yastık desteğinle kullanabilmiştim kursta da;)(trajikomik).. b sınıfı ehliyet cüzdanda yatıyor :) şimdilik ..araç alcağım zaman tekrardan uğraşcam sanırsam..

ayaklarım normalde yetişmiyor ve önümü de göremiyorum ancak minder yastık desteğinle kullanabilmiştim kursta da;)(trajikomik).. b sınıfı ehliyet cüzdanda yatıyor :) şimdilik ..araç alcağım zaman tekrardan uğraşcam sanırsam..
benimde kısa palıo araçla ehliyet sınavına girdim ve kullandım yastıksız ama geçen amcam i 20 almış onümü zor görüyorum eğer raporu gidip vergi indirimi için maliye ve emniyete gösterin ve kendinize daha sağlıklı bilgi alabılırsınız ama eğer göremiyorsanız koltuk değişimiyle roparluaraç alabılırsınız.

Bacak, ayak, kol ve elde bir hareket kısıtlılığı yoksa, ve/fakat boyunuz kısaysa, bu durumda pedalların yükseltilmesi şeklinde bir özel donanımla araç alımında ÖTV-MTV istisnasından yararlanabilirsiniz.

Özgür Bedenler'de de Lamira'da da bu tür donanım bulunmaktadır...

menox-pedals-05a.jpg

Üst Alt