Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kıdem tazminatı konusunda işveren ile girdiğimiz dava süreci..? [Hukuk]

manidar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar.

15 yıldır çalıştığım iş yerinden ,emekli olmama 3 ay kala,tazminat vermemek için işten çıkaracakları zaman noterden ihtar gönderdim. bunun üzerine işten çıkarıldım. üstelik ifitra atarak haklı duruma çıkmaya çalıştılar.
Mahkemeye verdim . Sigortamı 2000 öncesinde sürekli girdi çıktı yaptıkları içinde SGK ya araştırma istedim ve yüklü miktarda ceza yedi ama tazminatı kazandığımı düşünürken Temyiz ettiler üstelik 4 avukata incelettim 4 avukatta kazanmaları imkansız derken sürekli bozulup geri geliyor.
Tüm şahitlerimi tehtid yada parayla kandırıp beni kazansam bile süründüreceğini söyleyip oyalıyor . 5 senedir mahkeme sürmekte ve bu kişi tanınmış bir insan milletvekilleriyle hatta yüksek mevkide tanıdıkları olan bir insan .Bu mahkemeyi nasıl kazanabiliriz ?
Haklı iken magdur iken haksız duruma düşüyorum ve avukatım dahi yargıtayda adamları var müdahele ediyor zorlanıyorum demekte ne yapabilirim ? Bir tavsiye ya da akıl verir misiniz ? Başbakanlık şikayet hattına bildirsem yardımcı olur mu?

Sevgili kardeşim.. Bu konu ile ilgili olarak ben de biraz kafa yormak zorunda kaldığım için bu vesileyle edinmiş olduğum intibayı seninle paylaşmak isterim.. İşyerine devamlı olarak alkollü olarak gelmek veya işe devamlı olarak geç gelmek ve benzeri gibi çalışanın yüzde yüz haksız olduğu durumlar haricinde iş mahkemeleri kıdem tazminatı ve işten çıkarmalar konusunda genellikle işverenin aleyhinde, çalışanın lehinde kararlar vermektedir.. Benim gördüğüm, duyduğum, okuduğum hadiselerde durum hep bu yönde olmuştur.. Ancak mahkemenin çalışan lehine karar vermiş olmasına rağmen dosya Yargıtay tarafından iade ediliyor ise muhakkak ki dosyanın iadesini gerektirecek bir eksiklik vardır.. Ben hukukçu değilim ancak yüzeysel bir malumatım vardır.. Hele hele bu bozma işlemi defalarca tekrarlanıyor ise o zaman biraz da kusuru kendi avukatlarınızda aramanız gerekmez mi?.. Kimsenin yani avukatlarınızın ekmeği ile oynamak istemem lâkin işlem habire Yargıtay'dan dönüyor ise bunun sebebi dediğiniz gibi torpil olabileceği gibi sizin avukatlarınızın beceriksizliğin de olabilir.. Avukatlar para kazanmak için marsı, jüpiteri bile sizin ayağınıza getirebileceklerini söylerler, bunu asla unutmayın.. Başbakanlık şikayet hattına bildirebilirsiniz elbette ve bu hatta kimlik bilgileri ile yapılan şikayetler dikkate alınmaktadır.. Ancak asılsız bir şikayette bulunursanız iftira atmış durumuna düşebileceğinizi ve bunun müeyyideleri ile karşı karşıya kalabileceğinizi unutmayın.. Avukat Yargıtay'da kaybettiği dava için torpille engelliyorlar diyebilir tabii ama bunun ispatı var mı?.. Ben naçizane olarak tanığınız, akrabanız, güvendiğiniz tabiri caiz ise size kazık atmayacağından emin olduğunuz bir avukat ile tekrar görüşüp ondan sonra karar vermenizi öneririm..

Üst Alt