Merhabalar, Ben 23 yaşındayım kendimi bildim bileli ömrüm hastanelerde geçti. Gözlerimde çeşitli rahatsızlıklar var:
Keratokonus
Göz Tansiyonu (25 derece)
Kornea Nakli
Astigmat
Miyop
Tek gözde kayma
Sağ gözde Halka (intacs) takılı.
Askerlikten muaf edildim, psikolojim alt üst olmuş durumda işe girerken yalan söyleyerek giriyorum hastalığım ortaya çıkınca beni çıkarıyorlar işten. Sol gözüm hiç görmüyor nakil olmama rağmen. Sağ gözüm ise 10/4 görüyor. Sürekli ilaç kullanıyorum. Tanıdığım kişiler sana engelli raporu çıkmaz iki gözünün hiç görmemesi gerekiyor diyor ben zaten tek gözle hayatıma devam ediyorum o kadar çok yoruldum ki bazen kendimi öldürmeyi düşünüyorum işsizim.
Sizce engelli raporu alabilir miyim yüzde kaç çıkar?
Bilgisi olan abilerim cevap verirse çok sevinirim sağlıkla kalın.
Keratokonus
Göz Tansiyonu (25 derece)
Kornea Nakli
Astigmat
Miyop
Tek gözde kayma
Sağ gözde Halka (intacs) takılı.
Askerlikten muaf edildim, psikolojim alt üst olmuş durumda işe girerken yalan söyleyerek giriyorum hastalığım ortaya çıkınca beni çıkarıyorlar işten. Sol gözüm hiç görmüyor nakil olmama rağmen. Sağ gözüm ise 10/4 görüyor. Sürekli ilaç kullanıyorum. Tanıdığım kişiler sana engelli raporu çıkmaz iki gözünün hiç görmemesi gerekiyor diyor ben zaten tek gözle hayatıma devam ediyorum o kadar çok yoruldum ki bazen kendimi öldürmeyi düşünüyorum işsizim.
Sizce engelli raporu alabilir miyim yüzde kaç çıkar?
Bilgisi olan abilerim cevap verirse çok sevinirim sağlıkla kalın.