Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kendimi işe yaramaz hissediyorum. Yaşama sevincim kalmadı!

cvkugurcv

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
20 yaşındayım doğuştan nistagmus hastasıyım hep asker olmak istedim 5 ay önce muaf aldım gidemedim polis olmak istedim nistagmus tan dolayı oda olmadı ömss Ye girip memur olmak istedim raporu aldım ama ömss yi kaçırdım hayatım çok berbat iş arıyorum bulamıyorum eve kapandım kimseyi görmek konuşmak istemiyorum hiç bir sey yolunda gitmiyor araba kullanmak istiyrdum herkez ehliyet alıyor ben alamıyorum hiç bir işe yaramıyorum 5 param yok alın terimle helal para kazanmak istiyorum oda olmuyor sadece ölmek geliyor içimden artık çok yanlızım çok çağresizim arkadaşım bile yok intihar ın eşiğindeyim artık lütfen bana yardım edin tutuncak dalım kalmadıııı

Öncelikle yaşamış olduğun durum çok zor bunu kabul ediyorum. Fakat bütün bunlar oldu diye ölmek istemek, ölmeyi düşünmek ne kadar doğru? ÖMSS sınavını kaçırmış olabilirsin bunun telafisi pekala mümkündür. 2014 yılında yeni sınav yapılacak o zaman derslerine çok çalışırsın ve sınava girerek memur olabilirsin. Hadi olamadın diyelim bu hiç bir şeyin sonu olmamalı. İnan yaşama azimle tutunmalıdır. Her insan hayatının belli dönemlerinde maddi zorluklar çeker bunları bunları aşmak için biraz daha azimli ve gayretli olarak aşabilir. Ölüm hiç bir zaman çözüm olamaz. Ama yaşamak çözüm için güzel bir yoldur. Biraz daha olumlu bakmayı denemelisin. Kolay olanı değil zor olanı azimle başarman gerekir. Rabbim her zaman sana yardım edecektir.

senin o yapamadıklarını bende yapamadım. ben de zamanında çok iş aradım o sıanvdan bu sınava koşuşturdum. Ama hiç bir zaman Allah dan ümidimi kesmedim. Ve Allaha şükür şuan bir işim var kimseyer muhtaç değilim. Ha bu arada gene ehliyetim yokm araba süremiyorum ama bunlar benim için hiş de sorun değil. Ömss ye kaçırdıysan dünyenın sonu değil İleride bir daha yapılacak ömss se Rabbiöiz rızkımızı kesse canımızı alır ve asla yarattığını rızıksız bırakmaz.

sabır ve sükür etmek lazım benimde işim yokt tam 8 yıl iş aradım simdi iyi bir sirketteyim sadece her seyin başı ümitsiz olmamak :)) arkadaş

Muhtemelen depresyondasın, bu durumda hayata olumlu bak, takma falan demek senin duygu durumunu çok da değiştirmeyecektir. En iyisi mi önce bir psikiystriste git. Sana bir antidepresan yazsın, bir on gün dayanabilirsen (ilk on gün işe yaramadığını dşüneceksin hatta daha kötü hissedecen) ondan sonra o kadar da kötü değilmiş ya hayat diye düşünmeye başlayacaksın işte o zaman gel diğer arkadaşların yazdıklarını da oku :)

Burayı da oku DepNet

sol kolumdan engelliyim aynı sen gibi çocukken asker olmak isterdim olmadı polis olcam dedim olamazsın dediler hep hayal kırıklığı yasadım orta okulu bitirmeden bıraktım,bi işe yaramıyorum diye sonra küçük biyerde iş buldum insanlarla kaynaştım sonra bi kıza aşık oldum zorluklar çektim ama yılmadım sabır her işin başı şimdi 3 tane evladım var çok güzel bir işim var allahtan umut kesme kardeşim iste yeter,özürlülere iş konusunda yardımcı olan birçok yer var araştır sabırlı ol allah yardımcın olsun...

herşeye rağmen gülmeye çalışmak bile başarıdır umutsuz olma her şey düzelir kardeşim

Dostum sıkma canını, herşey azim ve istek ile. Ben de nistagmus hastasıyım ve haline şükretmelisin ki benim bir gözüm protez ayrıca, erken doğumdan gelişmemiş. Ki bende bu halime şükrediyorum çünki hep daha kötüleri var.

Tabiki aile çevre ve yaşam koşulları çok etkili ama, benim geldiğim nokta anadolu lisesi mezunuyum ve türkiyedeki alanında ilk 3 deki bir üniversiteden bilgisayar mühendisi olmak üzere mezun olmaya çok yakınım. ( Çok yakınım diyorum, bu sene 4 bitti, ama okulum bir yıl uzadı :) takdir edersin ki herşey gibi akademik kariyer de zor bizim için)

Aynı şekilde sende azimle çalışmalısın azimle sarılmalısın. İnternet ve forum erişimin olduğuna göre maddi anlamda çok aşırı sıkıntı çektiğini düşünmüyorum tabiki yine Allah bilir ne durumdasın ama aç degilsin açıkta degilsin gibi çok şükür. Asıl dostum sınavlara asıl, neden ömss direk git kpss'ye asıl. Neden olmasın ? Ben lise mezunları için kpss den 82 aldım üniversiteyi bırakıp yerleşmek istemedim. Zamanında Halkbankasının memur sınavlarından 84 aldım Ankara'da mülakatlara gittim. Bana dedilerki bilgisayar başında veri gireceksin yapabilirmisin, ben kod yazıyorum neyin peşindesiniz dedim :D kazandım ama gitmedim ünimi bırakmadım. Çünki hepsi yapabilecegin ile alakalı rabbin sana o gözleri boşuna vermedi görmemeni isteseydi hiç vermezdi demekki senden beklentileri var güzel kardeşim.

Ben gözlerimle ilgili en büyük sıkıntıyı ilişki kurmakta çektim. Senin gibi çok bunalıma girdim ve bende ilerde iş bulamayacağımı yararsız bir birey olacağımı düşündüm. Ama çevreye inat kendimi geliştirdim, ve 3.sınıfın sonundaki stajımda şirketim beni çok begendi ve part time işe aldı. 6-7 ay çalıştım ve para kazanmak tatlı geldi okulumu kötü etkiledi okulum uzadı ve işi bıraktım.

Yani bunları neden anlatıyorum, kendimi mi övüyorum hayır... Ben senden çok da farklı değilim. Sadece benim çevrem yol gösterenlerim çok şükür iyiler. Bende bana verilen motiveyi sana vermek istiyorum. Benim gibiler de var demek istiyorum. Yapabilirsin ve yapacaksın da sen engelli degilsin eksik degilsin yararsız degilsin. Sen Allahın bir kulu bu ülkenin vergi veren bir bireyisin. Çok şükür ki sen nistagmuslusun, yobazlaşmış bu insanlıkta sen duygusalsın sen anlayışlısın sen içtensin.

Yani anlayabiliyormusun kardeşim, sen ayrıcalıklısın :)

dip not: Çok sevdigim bir sevgilim düzenli bir ilişkim var. Dua ve azim herşeyin başı. Rabbin seni ona öyle bir gösteriyor ki, senin o gözlerin dünyada bakabildiği tek göz oluyor emin ol.

Üst Alt