Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kekemelik için hangi oranda rapor verilir?

kekemeliktende rapor alanı hiç duymamıştım !!!

alabileceğin en max oran budur zaten, %40 alman icin tamamen konusamıyor olman lazım demişti dkt. ben %22 aldım son raporda, başka ilde arkadaşım %28 almıs. bende %28 talep edeceğim dkt'dan çünkü arkadaşımın durumu benden daha iyi ama %28 almıs. bu arada dkt, dil ve konuşma terapisti demek.

Acaba engelli puanlama sisteminde kekemeliğin puanı ne ? Bende bir kekemeyim millet hafife alıyor ama çok büyük dert oranı benim yaşadıklarımdan çıkarımla söylüyorum tekerlekli sandalyedeki arkadaşıma kıyas demiyorum ama bir onun kadar zor. Derdini içine atıyorsun toplumda bilsen bile konuşmandaki problemden dolayı sana o görev düşmüyor, konuşma eşittir meramını anlatmaktır büyük engel yaşam kalitesinde.

@HCZCI,
Engel oran cetvelinde puana göre oranlar mevcut . Normal bir kekemenin alacağı en yüksek oran %22. Fiziksel bozuklukları falan da eklerseniz 28 alıyorsunuz ki ben alamadım , sonraki raporda da deneyeceğim ama çok nadir veriyorlar .direkt kekeme den %40 için hiç konuşamıyor , hatta anlayamıyor olman lazım onu da ben veremem demişti dil ve konuşma terapisti .

Anladım hocam bende öyle olduğunu az çok biliyorum sadece oranını düşük tutulduğunu insan hayatına olan olumsuzluğunu biraz göz ardı edildiğini düşünüyorum.

Benim hem kekemeliğim var hem serebral palsi rahatsızlığım var oranım 49 fakat anlatsam kimse inanamaz heyette kekelemedim ailem de ben de şaşırdık hatta doktorlara dedik yanlış anlamayın dolandırıcı veya yalancı gibi görmeyin inanın şuan yaşamımda olmayan bir şey başıma geliyor kekelemeden konuşuyorum hatta annem dedi ki keşke evladım hiç kekelemese raporda almasa dedi doktorlar peki inanıyoruz diyerek %6 verdiler.

Benim için kekemelik çok büyük problem hayatıma ket vurdu vurmaya da devam ediyor ve sağ olsun ailem 3 yaşımdan bu zamana götürmediği psikolog, psikiyatri ve konuşma uzmanı kalmadı bir yere kadar düzeliyorum eğer egzersiz yapmazsam tekrar başa sarıyor bu durumda gerçekten çok yorucu ve travmatik.

@HCZCI,
Bende çocukluktan beri var gitmediğimiz yer kalmadı . Dktler çaresi yok bu işin diyorlar , benimde bu ara anksiyete sebebiyle arttı. Sana hak veriyorum , bende doktora ya da heyete çıkınca dilim açılıyor , stres azalıyor , kekemelik bitiyor ama çıkınca yine devam . Valla heyete girince rol yapıyorum artık , bu işin tespiti heyette zor . Günlük hayatta ölçme yöntemi olsa keşke .

@sungerbob,
Umarım ileriki zamanlarda kekemeliğin ciddi bir hayat kalitesini etkileyen rahatsızlık olduğu ve puanlama cetvelinde yüksek bir oran verilemeye karşılık geldiği anlaşılıyor.

Derdini anlatamıyorsun ya da anlaşılamıyorsun bilgin becerin dahi olsa geri planda bırakılıyorsun bundan büyük yaşam kalitesini bozacak ne araya bilirsin ki kekemeyim diye alnında yazmıyor insanlar o empatiyi veya anlayışla yaklaşsın, mesela tekerlekli sandalyeli bir kardeşimizden koşmasını nasıl beklemiyor anlayışla karşılıyor pozitif değerlerle yaklaşıp onu bir nebzede rahatlıyorsak konuşma engelli bireylere de en azından puanlamada bunlar düşünülerek pozitif bir yaklaşım getirilebilir diye düşünüyorum.

@Barda5,
Anksiyeteden de 20 alırsan 40 üzeri oluyorsun.

@HCZCI,
Valla hiç değişiklik olmayacağını düşünüyorum mevzuatta . Zaten psikolojik olarak insanı mahvediyor . En basiti doktor randevusuna kayıt yaptırırken adam önüme geçti , ses bile edemedim . Hayatın her alanında böyle , mülakata gidiyorum , sen çalışamazsın engelli kadrosuyla gel diyor , devlet engelli değilsin diyor . Özelden dertleşmek istersen beklerim , benim gibi bir sürü arkadaşım var

Üst Alt